İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır? Alınan ihtiyaç kredisinin düzenli ödenememesi durumunda bankaya ihtiyaç kredisi yapılandırma başvurusunda bulunulabilir. İhtiyaç kredilerinin yapılandırma vadesi en fazla 72 aya kadar bir kereliğine uzatılabilir.
Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.
BDDK'dan yapılan açıklama
“Bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ve anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir.”
Kredi kartı borçları en fazla 12 ay vade ile yapılandırılmaktadır. Bankalarla olan ilişkilerine ve bankaların faiz politikalarına göre bu durum değişiklik gösterebilir. Kredi kartı yapılandırmasında borcunu ödemek için aynı zamanda ihtiyaç kredisine başvuru yapabilirsin.
Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir. 60 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Şu anda ise bu tür krediyi kullandıran bankalar sınırlı olsa da mevcuttur. Bunların en başında ise Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Ziraat Bankası, Odeabank, Vakıfbank, İng Bank şeklindedir. Saymış olduğum bu bankalardan 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.
200.000 TL Konut kredisinin geri ödemesi, 60 ay vade ve % 1,14 faiz oranı ile toplam 277.232,21 TL'dir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kredi Yapılandırma Vadesi. Kredi yapılandırma vadelerinin 36 ay ile sınırlandırılmış olması ülkemizin gerçeklerinden ne kadar uzak olduğunuzun göstergesi.
Merhaba, Yapılandırmada herhangi bir sınır yoktur.
31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Buna göre, yapılandırma başvuruları 31 Mayıs'ta sona erecek. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.
- İhtiyaç Kredisi Borcu Yapılandırma
Acil nakit desteği için çekilen ihtiyaç kredilerinin ödemelerini yapmak zorlaştığında yapılandırma yoluna başvurulabiliyor. İhtiyaç kredileri yeniden yapılandırılırken dikkat edilmesi gereken nokta, aylık olarak ödemekte zorlanmayacak bir taksit tutarı seçilmesi.
SGK'den yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.
Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.
Çalıştığınız bankalardan biri, diğer bankalara olan borçlarınızı kapatabileceğiniz kadar krediyi size kullandırır ve bu sayede hesapların karışması önlenir. Peki borç kapatma kredisi kimlere verilir? Borç kapatma kredisine, bankalara borcu olan herkes başvuru yapabilir.
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
Yasal takip süresi 90 gün (3 dönem / 3 ay) olarak belirlenmiştir. Ödeme yapılmamaya devam edildiğinde de icra takibi başlar ve bankalar avukatları devreye sokarlar. Sicilinizde olumsuz bir durum oluşmasını istemiyorsanız yapılandırmaya göre gerekli ödemeleri yapmak en doğrusu olacaktır.
Tüketici Kredi Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre, yapılan kredi sözleşmelerinde kredi borcu taksitinin iki defa üst üste ödenmemesi halinde banka tarafından verilen kredi iptal olur. Borcun tamamı muaccel hale gelir ve banka tarafından borçluya ihtarname çekilir.
Örneğin; borcun yapılandırılması, borcun teminat altına alınması …. Hallerinde kredi talebi kabul edilebilir. 2- Kredi talep eden bir gerçek veya tüzel kişinin kuvvetli bir garantör göstermesi durumunda kredi talebi yine kabul edilebilir.
Yasal vade sınırlamalarına göre, 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için maksimum vade 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için ise maksimum vade 36 aya kadar geçerlidir.
Bankaya borcunuzu ödemek istediğinizi fakat zor bir dönemde olduğunuzu, bu sebeple ödeme süresini uzatmak istediğinizi bildirebilirsiniz. Bu şekilde borç transferi yapan bankalarla görüşebilirsiniz ya da borcunuz olan bankaya kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için başvurabilirsiniz.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzatıyor. 31 Mayıs 2023'te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran'da sona erecek. İlk taksit ödeme süresi de böylece 1 ay ertelenmiş olacak.
300.000 TL Konut kredisinin geri ödemesi, 120 ay vade ve % 1,14 faiz oranı ile toplam 552.053,47 TL'dir. Ortaya çıkan ödeme planına göre aylık taksitler 4.600,45 TL tutarındadır.
BDDK, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri