İkiteli Sanayi Sitesi Çerkezköy Ve Kapaklı'a Taşınacak.
190.7 HEKTAR ALAN. Resmi Gazete'nin 8 Aralık tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Kapaklı ve Çerkezköy Sınırlarında bulunan alan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar göre, iki ilçenin sınırları arasında yer alan yüzölçümü 190.7 hektar alan olan yeni sanayi merkezi olacak.
İstanbul'daki 4 Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) birinci derece tarım topraklarına sahip Tekirdağ'da yeni sanayi alanlarının belirlenmesi ve kurulması planlanıyor.
Türkiye'nin batı bölgesine 4 milyon nüfus daha gelecek... İstanbul sanayisi Trakya'ya taşınıyor.
İlgili 40 soru bulundu
Ülkeye düzensiz dağılan sanayinin %60'ı Marmara Bölgesi'nde bulunur. Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir.
2000'li yıllarda devlet sektörlü işletmelerin payının azal- masının yanında Türkiye, genel olarak bir sanayi ülkesi görünümündedir. Sanayinin %72,2'si İstanbul, Batı ve Doğu Marmara ile Ege Bölgesinde yoğunlaşmıştır.
Esenler'de ki rezerv alanımızın hemen kuzeyindeki askeri alanı biz Milli Savunma Bakanlığımızla konuştuk, orası rezerv alanımız olacak. Büyük bir alan var. 70-80 bin konutluk alan var. Esenler'deki askeri alanın kuzeyini bir rezerv alan olarak kullanacağız. Yani konut yapacağız." dedi.
1.5 milyon konutun 500 binini Anadolu yakasında 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, 500 binini de olduğu yerde yapacağız. Detaylarını sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. İstanbul'a ilave nüfus getirmeden altını İstanbul'a ilave nüfus getirmeden yapacağız.
İstanbul'a 1.5 milyon yeni konut için TOKİ ve Emlak Konut ile birlikte kolları sıvadıklarını kaydetti: * 500 bin konut Anadolu yakasındaki rezerv alana yapılacak. * 500 bin konut Avrupa yakasındaki rezerv alanda inşa edilecek.
Tekirdağ; verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı, sahip olduğu 4 adet OSB ve ASB' si, ulaşım ve kaliteli işgücü imkânları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Tekirdağ sahip olduğu 88 Yabancı Sermayeli sanayi kuruluşu ile 81 İl Arasında 5. Sırada Yer Almaktadır. Sahip olduğu stratejik konumu ve uluslararası bağlantılı kara, hava, deniz ve demiryolu gibi tüm lojistik etkenlere sahip olması yabancı sermayenin ilimizi tercih etmesindeki en önemli faktörlerdendir.
Sanayi 1970 senesine kadar tarıma dayalı sanâyiye sâhip olan Tekirdağ ili, 1970'ten sonra hızla sanâyileşmiştir. Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ merkez ilçelerinde sanâyi kuruluşları daha fazladır. Türkiye'nin en büyük 100 kuruluşundan 3'ü ve en büyük 500 kuruluştan 15'i bu il sınırları içindedir.
İkitelli OSB, İstanbul ilinin Başakşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.
12. Kalkınma Planı kapsamında 2024'ten 2028'in sonuna kadar dar ve orta gelirlilere yönelik TOKİ tarafından 500 bine konut yapılması hedefleniyor.
Ancak sektörde Bakan Kurum'un bahsettiği rezerv alanların Avrupa Yakası'nda Kanal İstanbul çevresindeki 36 hektarlık “Yenişehir” olabileceği de konuşuluyor. Anadolu Yakası'nda ise İstanbul'un kuzeyinde ve Gebze'de iki rezerv alan olabileceği ifade ediliyor.
Hürriyet gazetesinin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Esenler'de açıkladığı askeri alanla ilgili imar planları 2019'da değiştirildi ve bu bölge rezerv alanı oldu. Topkule ve Baştabya kışlalarının olduğu bu alan tam 720 hektar.
TOKİ Sosyal Konut Projesi İstanbul'un; Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Silivri ve Tuzla ilçelerinde yapılacak.
Riskli olarak belirlenen yapılar için yıkım kararı verilebilmektedir. Özellikle deprem bölgesinde yer alan yapılar için kentsel dönüşüme gidilir. Riskli binaların yıkım süreci, riskli bina tespit raporunun kesinleşmesi ile başlar. Binadaki kat maliklerine en az 60 günlük yıkım süresi verilir.
2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut hayata geçirmeyi hedefleyen TOKİ, İstanbul'da tam 6 bin 300 yeni konut inşa edecek. TOKİ İstanbul ilinde başlattığı 5 kampanyasındaki konutlar alt ve orta gelirli ailelere özel satışa sunuldu.
İstanbul ilinde toplam 8 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Sanayi sitesi uygulamalarına; çarpık sanayinin önlenmesi ve sanayi yapılaşmalarının disipline edilmesi amacıyla, planlı kalkınma dönemi olan 1960'lı yıllarda başlanmıştır.
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor. Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyet gösteriyor.
Ülkemizde yaygın olarak faaliyet gösteren ağır sanayi de bu sanayi çeşitleri arasında değerlendirilen ve ekonomiye büyük katkı sağlayan bir alandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri