İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Reklamlar, halkla ilişkiler ve politika çalışmaları aracılığıyla, hedef kitlenin tutumunu değiştirebilmek için ikna etmek gerekmektedir. Dolayısıyla ikna edici iletişim yöntemlerini iyi bilmek, tutum ve davranışlarınızı yönlendirmeyi amaçlayan kimseleri de ortaya çıkarmayı mümkün kılmaktadır.
Bir reklamın en önemli amaçlarından birisi, reklamı yapılan markanın rakip markalara göre tercih edilmesini sağlamaktır. Hedef ürünlerin tüketicilerinin bir ünlü tarafından tanıtılan markayı satın almalarını sağlamak için ünlünün reklamlarda kullanılmasının marka tercihi yaratması beklenir.
İlgili 45 soru bulundu
TV reklamları
O zamanlar televizyon dünyadaki en baskın reklam türü haline geldi. Değişen medya alışkanlıkları ve dijital medya çağında bile, markalar için devasa bir güç olmaya devam ediyor.
Reklam mesajının hazırlandığı ve sunulduğu hedef kitleye göre reklamlar, tüketicilere yönelik reklamlar, aracılara yönelik reklamlar ve endüstriyel reklamlar olmak üzere üç ana başlık altında ele alınır.
Hedef kitleye göre yapılan sınıflandırmada üç kategori vardır; Tüketiciler, dağıtım kanalları ve endüstriyel reklamlar. Reklam mal ya da hizmeti satın alması, ya da hakkında bilgi sahibi olması istenen bu üç kitleye göre şekillendirilir. Amacına göre reklamlar, mal reklamı ve kurumsal reklamlar olarak ayrılır.
İkna edici metinler bir konu üzerinde öne sürülen düşüncelerin gerekçeleriyle birlikte anlatılması esasına dayalı bir anlatmadır. İkna edici metin oluşturma süreci, öğrencinin kendi düşüncesini öne sürmesini, kabul etmediği düşünceye karşı mantıklı bir şekilde cevap vermesini gerektirir.
İkna bir toplumsal etkileme biçimidir. İnsanlara akılcı ve simgesel (ki her zaman mantıklı olmayan) yollarla bir fikir, tutum veya eylemin benimsetilmesine doğru kılavuzluk etme sürecidir. İknanın amacına ulaşmada kullandığı yöntem amaca doğru zorlamak yerine amacı ilgi çekici kılmaktır.
İkna Edici Pazarlama Nedir? Bir web sitesinin tasarlanması bu sistemi ifade eder. Web sitesine gelen ziyaretçi doğru unsurlar kullanıldığında önceden hazırlanan yolları takip eder.
Reklamlarda kullanılan ikna tekniklerini 3 ana kategoriye ayırabiliriz: Pathos, logos ve ethos. Bunlar, antik Yunan filozofu Aristoteles'in retorik ve ikna kapsamında düşündüğü öğelerdir: 1- Pathos: Duygulara hitap etmek.
İkna edici iletişimde çoğunlukla Açık uçlu soru tipleri tercih edilmektedir. Bireyin kendi davranışlarını, gerçekler hakkındaki bilgiler ve üzerinde var olduğunu his ettiği toplumsal baskılar doğrultusunda kendi inançlarını kullanarak belirtmesidir. Bu yaklaşım, bilgi edinme süreci ile birlikte kullanılmalıdır.
Sıklıkla kullanılan reklam çekicilikler arasında mizah-komedi, korku-kaygı, duygusallık, cinsellik, ünlü kullanımı, müzik, teknoloji (animasyon-emoji) çekicilikleri dikkat çekmektedir. Reklam filmlerinin çekici, etkili, kısa süreli de olsa sürekli olması ve uygun reklam mecrasında yayımlanması önemli hususlardandır.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
Yönetmelik'in 4. maddesinde belirtildiği üzere karşılaştırmalı reklam “Tanıtımı yapılan mal veya hizmete ilişkin hususlarla aynı amaca ya da aynı ihtiyacı karşılamaya yönelik rakip mal veya hizmetlere ilişkin hususların karşılaştırıldığı reklamları” ifade etmektedir.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Reklam; insanları bir ürün veya hizmetten gönüllü olarak faydalanmaya teşvik etmek, dikkatlerini ürüne, hizmete, markaya çekmek amacıyla yapılan yazılı, görsel ve işitsel çalışmaların bütünüdür. Hedef kitleyi markadan çıkan ürün kullanmaya, denemeye ikna etmek anlamına gelen reklam, özgün bir içeriğe sahip olmalıdır.
Bu amaçla gazete veya dergilerde, yayımlandığı içeriğe görsel olarak benzeyen ve reklam amacı taşıyan advertorial yani tanıtıcı reklam, son yıllarda gerek basılı yayın organlarında, gerekse televizyon ve radyolarda sıklıkla yer almaktadır.
Reklam stratejisi nedir? Reklam stratejisi ifadesi, bir markanın hedef kitlesine erişmek için uzun vadede uygulayacağı planı ifade eder. Pazarlama stratejisi, sunulan ürünler ve fiyatlandırmanın yanı sıra marka stratejisini ve ürünlerin tanıtımını da içerir.
Hedefli reklamcılık, bir markanın dijital alanda yayınladığı reklam ve içeriği en üst seviyeye taşır. Genel reklam birçok kişiye gösterilir fakat geri dönüş bir o kadar fazla olmaz. Buna ek olarak daha özel bir kitleye hitap edersek dönüş alma şansımız daha fazla olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri