Yarıyıl sonu/yılsonu ve bütünleme sınavları bu sürenin dışındadır. (3) Arapça hazırlık eğitiminin süresi bir yıldır. Hazırlık sınıfında geçirilen süre azami öğrenim süresinden sayılmaz. (4) Hazırlık sınıfında, haftada en az 26 saatlik bir program uygulanır.
Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kayıtları sistem tarafından gerçekleştirilecektir. Ek bir kayıt yapmalarına gerek yoktur.
Öğrenciler, derslerin %80'ine devam etmekle yükümlüdür. Devam koşulunu yerine getirmeyen hazırlık sınıfı öğrencileri, yıl sonu yeterlik sınavına giremezler. Hazırlık sınıfının ilk yılında devamsızlık yaparak tekrara kalan öğrenciler, tekrar yılında da derslere devam etmek zorundadır.
“Arapça Hazırlık Sınıfı” bir eğitim öğretim yılını kapsayan 6 kurdan ve toplam 870 saatten oluşmaktadır.
Fakültemizde eğitim dili %30 Arapçadır. Bu nedenle, bölüm derslerine başlayabilmeniz için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan Hazırlık Muafiyet Sınavı'nda başarılı olmanız gerekir. Yabancı Dil Yeterlik Sınavı muafiyet puanı 70'tir. Bu sınav, yılda 3 kere yapılmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Son yıllarda özellikle öğrencilerin yürüttüğü kampanyaların neticesinde, bu konu tekrar tartışmaya açılmıştır. Bunun neticesinde bazı İlahiyat fakültelerinde karma eğitim uygulamasına son verilirken, bazı fakültelerde ise itirazlara rağmen karma eğitim uygulaması devam etmektedir.
Hazırlık Programı Hakkında
Her yarıyıl en az on dört hafta olup, haftada en az yirmi saat ders yapılır. Bir yıllık ilk hazırlık eğitim-öğretimi sonunda başarısız olan öğrenciler için bir yıl daha ek süre tanınır. Yabancı Dil Hazırlık Programında geçen süre önlisans/lisans eğitim-öğretim süresinden sayılmaz.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
(2) (Değişik:SK-27/08/2019-515/09) a) Hazırlık sınıfı öğrencilerine ilk dönem 6 kısa süreli sınav (quiz) ve 2 yıl içi sınav (vize), ikinci dönem 6 kısa süreli sınav (quiz) ve 2 yıl içi sınav (vize) olmak üzere toplam 12 kısa süreli sınav (quiz) ve 4 adet yıl içi sınav (vize) uygulanır.
Yabancı dil hazırlık sınıfında toplam en fazla iki dönem, önlisans programlarında üç dönem ve lisans programlarında dört dönem öğrencilerin kayıtları dondurulabilir. Zorunlu hallerde Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile bu süreler aşılabilir. Kayıt dondurulan süreler azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Arapça Sınavlarına Hazırlık
Belki de, Arapça'yı hali hazırda biliyorsunuz ve belirli bir programda muaf olmak istiyorsunuz. Bu durumda da "Arapça muafiyet sınavı zor mu?" sorunuzu yanıtlayalım: hayır, değil!
Hazırlık sınıfı, kişilerin 1 yıl boyunca alacağı ifade eden bir sistemdir. Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir.
Hali hazırda Fakültemiz öğrencileri için staj uygulaması bulunmaktadır.
Hazırlık Eğitimi ücretli midir? Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Resmi olarak kız-erkek ayrımı yok. Kur'an-ı Kerim gibi bazı derslerde olabiliyor. Hocanın inisiyatifi ile karar alınabiliyor.
Devam zorunluluğunun sınırı, hazırlık sınıfında en az % 80, diğer sınıflarda ise en az %70'dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler dönem veya yıl sonu sınavlarına giremezler.
Bu değer- lere atıf yapan öğrencilere göre, bir ilahiyat öğrencisi mütevazı, samimi, alçak gönüllü, yardımsever, paylaşımcı ve empatik olmalı; bencillik ve kibirden uzak durmalı; hatta kendinden önce kardeşini düşünmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri