Ayrıca mezuniyet derecesi, çalışma süresi ve yaptığı işin niteliği de maaş üzerinde etkilidir. Ancak ortalama bir değer vermek gerekirse, Türkiye'de yeni mezun bir İlahiyatçı'nın ortalama aylık maaşı 16.000-23.000 TL arasında olabilir.
Örneğin, imam olarak çalışan bir ilahiyatçının maaşı, üniversitede öğretim üyesi olarak çalışan bir ilahiyatçının maaşından farklı olabilir. Bununla birlikte, Türkiye'de ilahiyatçıların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 18.000-23.000 TL arasında değişebilir.
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
Özellikle, öğretmenlik, din görevlisi olma, vaizlik, imamlık, yazarlık, araştırmacılık, akademisyenlik, insan hakları savunuculuğu gibi alanlarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, hukuk, siyaset, sosyal hizmetler, medya gibi farklı alanlarda da çalışma imkanları mevcuttur.
Çeşitli il, ilçe ya da köylerdeki İmam Hatip okullardan ya da camilerde çalışma imkanları vardır. Aynı zamanda 2 yıllık İlahiyat mezunu olan kişiler Kuran kurslarında Kur'an-ı Kerim öğretmenliği de yapabilirler.
İlgili 37 soru bulundu
2023 yılı itibari ile 311 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13490 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
İlahiyat, teoloji ile eş anlamlı olup “Tanrıbilim” anlamına gelmektedir. Temelde tanrı ve din olgularının sistematik bir şekilde incelenmesine dayalı bir disiplindir. İlahiyat bölümü ise dinleri, inançları ve ahlak yapılarını çok boyutlu olarak irdeleyen ve din adamı yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür.
İlahiyat bölümünü başarılı bir şekilde bitiren öğrenci kamu ve özel sektörde iş imkanı bulabilir. Ancak ilahiyat mezunları genellikle devletin atamış olduğu belli yerlerde görev alma imkanına sahiptir. İş imkanları olarak; İmam, Diyanet Memuru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Vaiz ve Müftü olabilir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanmaya hak kazanan ilahiyat önlisans mezunları, il, ilçe ve köylerdeki camilerde imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görevlendirilirler.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği lisans bölümü mezunu olan kişiler diplomaları sayesinde direkt olarak işe başlama hakkı kazanır. İlahiyat bölümlerinden mezun olan adayların öğretmenlik yapabilmesi için Pedagojik Formasyon eğitimini başarıyla tamamlaması gerekir.
Cevaplar 5. Ya imam olur, ya öğretmen olur, ya akademisyen olur, ya da özel sektör de çalışır. İmamlık ilk tercih; lojman gibi imkanlar olduğu için maaş cepte kalıyor, ekstra bir yetenek gerektirmiyor fakat tüm zamanınızı alabiliyor.
Fakültemize ulaşım bilgileri için https://if.asbu.edu.tr/tr/iletisim-bilgileri adresini ziyaret edebilirsiniz. 2- ASBÜ İlahiyat Fakültesinde eğitim kaç yıllıktır? İlahiyat Fakültesi 4 yıllık (%30 Arapça) lisans programıdır.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
2023 EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK İMAM HATİP MAAŞLARI KAÇ TL? 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla beraber 1/4 derecesine sahip vaiz maaşı 27 bin 564 TL oldu.
Hukuk fakültesi listesine EK-1'den ulaşabilirsiniz. Buna karşılık Türkiye'de 30 Ekim 2019 tarihi itibarıyla 61 adet ilâhiyat fakültesi ve 38 adet İslamî ilimler fakültesi vardır.
İlahiyat Bölümü 2023 taban puanları en düşük 213,47142, en yüksek 516,51507'dir. İlahiyat Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 784070, en yüksek 82'dir.
İLAHİYAT LİSANS BÖLÜMLERİ;
İlahiyat örgün ve ikinci öğretim programlarında bir yıl hazırlık, dört yıl lisans olmak üzere toplam beş yıldır. İlahiyat Lisans Tamamlama Programı iki yıllık lisans tamamlama programıdır.
Bu doğrultuda formasyon almak suretiyle ilahiyat fakültesi mezunları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapma şansı elde etmek mümkün. Aynı zamanda İmam Hatip Lisesinde meslek derslerine girme şansı bulunuyor. Bunun yanı sıra bir de Arapça öğretmeni olma fırsatı yer almaktadır.
AUZEF'e bağlı olan İlahiyat Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır. Programın Amacı; İlahiyat alanının temel kaynak ve kavramlarına, alt disiplinlerine ait usul ve esaslara hâkim; edindiği kuramsal birikimi uygun araç ve yöntemlerle uygulamaya aktarabilen ilahiyatçılar yetiştirilmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri