Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
Burun Piercingi Nasıl Çıkarılır? Takılara dokunmadan önce ellerinizi sabun ve suyla yıkayın ve kurulayın. piercinginiz halka şeklindeyse burnunuzda piercingi döndürerek bağlantı yerinin burun deliği dışına çıkmasını sağlayın ardından elinizle nazikçe aralayarak uçları birbirinden ayırın ve burnunuzdan çıkartın.
İlk 10-15 gün kullanman yeterli.
Burun piercingi uygulamasında ortalama 4 ile 6 ay arasında bir iyileşme süresi vardır. Delinen yerdeki yara izi belirli bir süre kalır ve zamanla iyileşir.
Diğer elinizin işaret ve baş parmağı ile de piercingin üst başını tutun. Genellikle piercinglerin üst tarafı daha sert vidalıdır. Bu nedenle üst tarafını sağa doğru çevirerek piercingi çıkarabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Yine göbek bölgesinde de, piercing küpesinin, bir yerlere takılmamasına dikkat etmek çok önemlidir. ilk delimde titanyum veya medikal çelik küpeler kullanılır. İlk 6 ay ilk küpenizi değiştirmemenizi tavsiye ederim. Yine de değiştirmek isterseniz iki ay sonra çıkartabilirsiniz.
Özellikle ilk takıldığında belli bir süre aksi bir durum meydana gelmediği sürece çıkarılmaması gerekir. Sonrasında da süreklilik arz edecek şekilde çıkarılıp takılması tavsiye edilen bir durum değildir.
Fakat arzu edilirse profesyonel kişiler tarafından ilk delimde halka piercingler de takılabilir sadece kullanıcının kendine daha özenli bir bakım yapması ve dikkat etmesi gerekmektedir. Delim sonrası 1 aylık bakım çok önemlidir.
Kimi kaynaklara göre, kadınların kulağa küpe takmasının hiçbir sakıncası yoktur. Fakat burna takılan hızma ve piercing mekruh sayılmıştır. Kadınların dışında erkeklerin de hızma ve piercing takması, İslamiyet'e uygun olarak görülmemiştir.
Piercing'ini günde iki kez temizle.
Piercing'in takıldığı yer tamamen iyileşinceye kadar onu sabah ve akşam birer kez olmak üzere günde iki kez temizle. Piercing'ini çok az temizlemek, kirlenmesine ve enfekte olmasına neden olabilir, çok fazla temizlemekse tahrişe ve iyileşmenin gecikmesine yol açabilir.
Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir. Küpe ya da hızma takmak için en uygun yerler, kısa mesafeli ve kıkırdak damar kas gibi dokuların az olduğu yerlerdir.
Burada, hızma hangi tarafa takılır merak edebilirsiniz. Hızmayı dışarıdan içeriye doğru takmak bilinen doğru uygulama şeklidir. Böylelikle aksesuarın görüntüsü daha şık olur.
bir süre çok hafif kanamalar olabilir. ama kısa zamanda delik yer kabuk tutar. 15 gün kadar mikrop kapmaması gerekir. toza toprağa girilmemeli ve nezle olabilecek bir dönemde burun deldirilmemelidir. burnunuzu zorladığınızda kanama hafif de olsa yeniden başlayabilir.
1mm kalınlığındaki (Kalın Hızma) piercinglerde PEMBE renkli intraketler kullanılır. 1,2mm kalınlığındaki (Kulak, Dudak) piercinglerde YEŞİL renkli intraketler kullanılır. 1,6mm kalınlığındaki (Göbek, Dil) piercinglerde GRİ renkli intraketler kullanılır. Dermal piercinglerde ise 2mm Dermal Punch kullanılır.
Burun piercing seçenekleri, halk arasında daha çok hızma ismiyle kullanılır.
Ben düz ve koyu saçları olanlara da daima top hızma yakıştırıyorum. Burnu ufaksa top hızma, daha geniş ve büyük burna sahip ise de taşlı hızma ideal.
Ancak dinî bakımdan zarurî bir durum varsa başka meseledir. Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
Yasaya göre piercing yapan işletmeler, vücutlarını deldirmek isteyenlerden 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlamasını isteyecek, aksi takdirde işletmeler cezayla karşılaşacak.
Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.
Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Delme işlemi sonrası, delinen yere çok dokunulmaması, kuru ve temiz tutulması, antiseptik pansuman yapılması, üzerinde oluşan kabuğun kaldırılmaması ve antibakteriyel krem kullanılması enfeksiyonu önler. Delme yerine dokumadan once eller çok iyi yıkanmalıdır.
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz. Akne kremi ve yüz losyonu gibi bakım ürünlerini burun bölgenizden uzak tutmalısınız.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri