Botoks'a ilk başladığınızda her 3-4 ayda bir Botoks yaptırmanızı öneririz. Düzenli Botox yaptırmanız durumunda ilerleyen yıllarda Botoks süresi uzar (bu süre 6 ayda bir uygulamaya kadar uzayabilir).
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
Botox uygulamaları 4-6 ayda bir yapılır. Düzenli uygulama sayısı arttıkça; seans araları ve etki süreleri uzayabilir. Zamanla belli mimikler unutulur.
İlgili 34 soru bulundu
Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 4 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda botoks etkisi geçer ve tekrarlanması gerekmektedir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botoksun etkisi 4-6 ay arasında devam eder. Bu esnada ilgili bölgede yeni bir kırışıklık oluşmaz. Ancak botoksun etkisi geçince, bölge tekrar eski haline dönecektir. Böyle bir durumda hekiminizden randevu alarak yeniden botoks yaptırabilirsiniz.
İnce kırışıklıkların, kaz ayaklarının ve dudak çevresindeki çizgilerin giderilmesinde etkili olan botoks, etkisini sürdürebilmek için belli aralıklarla yenilenmesi gereken bir uygulamadır. Normal şartlarda 3 ya da 6 ay arayla yenileme işlemi yapılması önerilir.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır. Botoks'un etkisi enjeksiyonu takiben 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak oturur ve etki süresi 4-6 aydır.
Baby Botoks Kalıcı Mıdır? Botoks uygulamaları kalıcı değildir. Genelde işlem yapıldıktan sonra 3. aydan itibaren botoksun etkisi yavaşça azalmaya başlar ve 5. aya kadar da devam eder. Botoks etkisinin devam etmesi için işlemlerin yenilenmesi gerekmektedir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Milyonlarca hasta üstünde uygulanmış, üzerine pek çok klinik araştırma yapılmış, en önemlisi de FDA onayına sahip olan Allergan markasını öneriyorum. Zaten botoksun ilk üreticisi Allergan'dır ve daha sonra geliştirilen formüller de ismini bu öncü formülden almaktadır.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Botoks cildi parlatır mı? Uygulamanın en önemli etkisi kırışıkları giderme ve çizgileri yok etmedir. Bu durum da cilde belirli bir parlaklık ve canlılık kazandırır.
Ufak rötuşlar ile çözülebilecek sorunlar botoks sonrası 14. günde yapılacak ufak bir rötuş ile giderilebilir. Botoks rötuşu için 2.haftayı tavsiye etmemizin sebebi Botoks etkilerinin tam olarak 2. Haftanın sonunda oturmasıdır.
Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır. Bu süre zarfında kişi kırışıklıklarından kurtulur ve pürüzsüz bir cilde sahip olur. 6-7 aylık sürenin ardından kas sinirleri üzerindeki botolinum toksin etkisi giderek azalmaya ve zayıflamaya başlar.
Bununla birlikte yüz yıkanırken çok dikkatli olunmalıdır. Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri