İlk Yardım Eğitmeni olmak için öncelikle doktor veya sağlık çalışanı olunması gerekmektedir. Lise, Ön Lisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunu olan sağlık çalışanları İlk Yardım Eğitmeni olmak için İlk Yardım Eğitici Eğitimi programına başvurabilirler.
İlk Yardım Eğitmeni Sertifikası
İlk Yardım Eğitici Eğitimi, toplamda 40 saat sürmekte ve 5 gün içinde tamamlanmaktadır. Bu eğitim sonrasında, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavı başarıyla tamamlayan katılımcılara T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni Sertifikası verilmektedir.
Kayıt için fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisi istenir. Eğitimlere katılmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve en az ilkokul mezunu olmak gerekir. İlk yardım sertifikası Sağlık Bakanlığı onaylı 16 saatlik ilk yardım eğitimi sonrası girilen sınavda başarılı olunması durumunda alınmaktadır.
Herkes ilk yardım yapamaz. Ancak ilk yardım eğitimi almış kişiler bu uygulamayı yapabilir. Aksi takdirde yaralıya faydadan çok zarar verilebilir. Kişiye uygulanan ilk yardım onun tüm yaşamını olumlu ya da olumsuz etkileyebilir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, İlk Yardım Eğitmeni maaş beklentisi aylık ortalama 19.100 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 22.500 TL arasında değişmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
İlk Yardım Eğitmeni olmak için öncelikle doktor veya sağlık çalışanı olunması gerekmektedir. Lise, Ön Lisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunu olan sağlık çalışanları İlk Yardım Eğitmeni olmak için İlk Yardım Eğitici Eğitimi programına başvurabilirler.
Günümüzde Sağlık Bakanlığı onaylı ve ruhsatlı ilk yardım sertifikası için yapmanız gereken ilk şey iyi bir kurs seçimidir. Ardından ilk yardım sertifikası kursu için gerekli evraklar ile kayıt yaptırdıktan sonra; Toplamda adaylar iki gün yani 16 saatlik bir eğitimden geçmektedir.
Sertifikaya sahip olanlar özel güvenlik eğitim merkezlerinde derslere katılabilirler. İlk yardım eğitici eğitmenliği sertifikası alanlar ilk yardım merkezi açabilirler ve kurumlarda mesul müdür olma hakkına sahip olurlar.
İlk yardım sertifikası nereden ve nasıl alınır? Sağlık Bakanlığından yetkili ilkyardım eğitim merkezimizde 16 saatlik "Temel İlk Yardım Kursu"na katılarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan uygulamalı ilkyardım sınavlarına girip başarılı olarak "İlk Yardım Sertifikası" sahibi olabilirsiniz.
Temel İlk Yardım Eğitimini başarıyla tamamlayarak yapılan sınavlarda gereken sonucu alan kişiler İlk Yardım Sertifikası yani İlk Yardım Belgesi sahibi olurlar. İlk Yardım Belgesi olan kişiler İlkyardımcı çalıştırması zorunlu olan işletmelerde diğer çalışanlardan daha kolay şekilde istihdam edilebilirler.
Sınavlar için geçme notu 85 ve üzeridir. Sınavdan başarılı olan katılımcılar 3 yıl geçerli ilk yardımcı sertifikası ve kimliği sahibi olurlar.
Eğitim ve başarılı sınav sonunda katılımcılara T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı 5 (beş) yıl geçerliliği olan İlk Yardım Eğitmeni Yeki Belgesi verilir. 5 (beş) yıllık sürenin sonunda İlk Yardım Eğitici Güncelleme Eğitimi ile belge geçerlilik süresi 5 (beş) yıl daha uzamaktadır.
Halk Eğitimi Merkezimizce açılması planlanan "İlk Yardım" kursu ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. "İlk Yardım Hayat Kurtarır" sloganı ile açmayı planladığımız "İlk Yardım Kursumuz" toplamda 18 ders saatinden oluşmaktadır.
İlk yardım eğitmeni olmak için 2 ve 4 yıl arasında eğitim alınmalıdır. Bu süreçte sağlık alanında bir lisans veya ön lisans bölümü bitirilmelidir. Ayrıca İlk Yardım Eğitici Eğitimi Sertifikası alınmalıdır. Sertifika almak için ekstra zamana ihtiyaç duyulur.
En az ilkokul mezunu olan ve 18 yaşını doldurmuş kişiler Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği kurumlara başvurup 16 saat süren eğitime katılarak ve sonrasındaki sınavı başarıyla tamamlayarak ilk yardım sertifikası alabilirler.
İlk Yardımcı Nasıl Olunur? En az ilkokul mezunu olmak, Temel İlk Yardım Eğitimi almış olmak, İlk yardımcı sertifikası ve kimlik kartı almayı hak kazanmış olmak gerekmektedir.
İlk yardım yenileme eğitimlerinde ortalama 8 saatlik ilk yardım eğitimi alacakların 1848 TL + KDV ödemeleri gerekir. 16 saatlik genel ilk yardım eğitimi alacakların ise ödeyecekleri tutar ortalama 2957 ,00 + KDV TL'dir. İlk yardım kursu fiyatlarına KDV dahil değildir.
32. İlk yardım sertifikası olmadan ilk yardım yapabilir mi? İlk yardımcı kartı ve sertifikası olamadan yaralanmalar, donmalar, yanıklar, zehirlenmeler ve kanamalarda ilk yardım yapabilir.
İlk yardım kursu halk eğitim tarafından da verilmekte olup toplamda 8 saatlik ücreti ise 300 TL olarak karşımıza çıkar.
İlk yardım eğitimi almak için ilk yardım eğitim merkezine başvuran bir kişi öncelikler on altı saatlik eğitimin tamamına katılmış olması gerekmektedir. Bu eğitime katılan kursiyer İl Sağlık Müdürlüğünün yapacak olduğu sınava girer.
Özel Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar? Özel Eğitim Sertifikası, kişinin özel eğitim öğretmeni olarak ancak ücretli öğretmen pozisyonunda çalışmasını sağlar. Bu sertifikaya sahip olan kişiler; özel eğitim okullarında, okulların özel eğitim sınıflarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde iş imkanı bulur.
İlk Yardım Eğitici Eğitimi İş Olanakları Hakkıında
Sürücü kurslarında eğitmen olarak görev alabilirsiniz. Ortak sağlık ve güvenlik birimlerin de eğitmen olarak görev alabilirsiniz. Sertifika ya sahip olan kamu çalışanları ise ilk yardım sınavlarında denetmen olarak görev alabilirsiniz.
#1 Bir travma sonucu deri ya da mukozanın bütünlüğünün bozulmasına ne isim verilir? #2 Yara yerinde yabancı cisim varsa ne yapılmalıdır?
İlk yardım eğitmeni; sürücü kursu, özel okul, ilk yardım eğitim merkezi, kamu ve özel sektörde çalışabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri