Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 Bağ-Kur yapılandırma uzatıldı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 Bağ-Kur yapılandırma uzatıldı mı?

31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 Yapılandırma son ödeme tarihi uzatıldı mı?

Kapsam. 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 Süresi Uzatıldı mı?

3. 7440 Sayılı Kanunun Peşin ve 1. ile 2. Taksitlerinin Ödeme Süresinin Uzatılması: 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

Borç yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?

Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırması için ödemeler internetten ya da vergi dairelerine giderek şahsen yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Vergi yapılandırma ne zamana uzatıldı?

SGK'den yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı!

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 bağkur yapılandırma son tarih ne zaman?

Bilindiği üzere, 12.03.2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 7440 sayılı Kanun uyarınca yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresi 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31.07.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

7440 yapılandırma son gün ne zaman?

Borç yapılandırması (Vergi, SGK ve Diğer Borçlar), Matrah ve Vergi artırımı yapan mükellefler Peşin, 1. ve 2. taksitleri ödememiş veya eksik ödenmiş ise 7440 sayılı kanun 9/6. maddesine göre; tüm borçları 31/08/2023 tarihine kadar ödemeleri halinde hak kaybına uğramayacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 bağkur yapilandirma ödemesi nasıl yapılır?

Sgk' ya gidip form doldurmanın yanı sıra artık e devlet sistemi üzerinden de yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Bağkur yapılandırma ilk ödeme ne zaman?

Şartları nedir? Sabah gazetesinde yer alan habere göre; yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor. İlk ödemenin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Yapılandırma başvurusu uzatıldı mı?

Resmi Gazete'de 26.05.2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile üye aidat borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Üyelerimizin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 30 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine Şubemize başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7440 ikinci taksit ne zaman?

Bağ-Kur Sigortalılarının 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu Birinci ve İkinci Taksit Son Ödeme Süresi 31.07.2023 Tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 sayılı Kanun 2 taksit ne zaman yatacak?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 2 taksit ne zaman?

7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan prim borcunuzun peşin veya 1. ve 2. taksit ödeme son tarihi 31 Temmuz' dur. Yapılandırma fırsatından yararlanmaya devam etmeniz bakımından, Önemle duyurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzeto.org.tr

7440 Yapılandırma ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Bağkur yapılandırma borcu nasıl ödenir?

Yapılandırılmış ya da birikmiş Bağ-Kur borçlarınızı ihtiyaç kredisi çekerek ödeyebilirsiniz. Bu ihtiyacınız için tercihinizi kolay kredi veren bankalar arasından yapmanız, başvurunuzun onaylanması konusunda avantaj sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hangikredi.com

Yapılandırma tarihi geçerse ne olur?

Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarı, en geç son taksiti (peşin ödemede ilk taksiti) izleyen ay sonuna kadar ve ödemede gecikilen süre için gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammıyla ödenmezse yapılandırma bozulacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

7440 sayılı kanunda Bağ-Kur ihya var mı?

Fakat bu yasada ihya konusunda bir düzenleme gözükmüyor. Aslında İhya şu anda da yapılabiliyor. Ama şu anda ihya yapanlar yüksek miktarlarla borçlanıyor. Yasada bağkur borcu olanlar için en büyük fayda 31.12.2022 tarihi ve öncesine ait prim borçlarının gecikme faizlerinin büyük oranda silinecek olması diyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Bağ-Kur prim borçlarına af geldi mi?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesine ilişkin bir madde bulunmuyor. Bağ-Kur prim borçlarına ilişkin son düzenleme 2021 yılında gerçekleşti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

7440 Yapılandırma bankadan nasıl ödenir?

Öncelikle bankanızın internet şubenizin ödemeler sekmesinden SGK prim tahsilatları seçilir. Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi 4A İşveren tahsilatları, 7440 Yapılandırma İşveren seçilir ve işyeri sicil numarası yazılarak devam edilir. Açılan ekranda yapılandırma taksitleri görülecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

7440 Bağ-Kur yapılandırma hangi bankalar alıyor?

Yapılandırma ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı mobil uygulaması veya internet sitesinden yapılabiliyor. Ek olarak SGK'ya giderek ödemenizi yapabilirsiniz. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası ve PTT gibi bankalar SGK yapılandırma ödeyebileceğiniz anlaşmalı bankalardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sondakika.com

Bağ-Kur yapılandırma nereden yapılır 2023?

Yapılandırma planını güncellemek veya iptal etmek isteyen sigortalıların Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat etmesi gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistemglobal.com.tr

Bağ-Kur affı son dakika 2023 ne zaman?

Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

7440 sayılı Kanun ilk taksit ödenmezse ne olur?

Bu vergilerin bu Kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi hâlinde, ödenmeyen vergi tutarları ilk taksit ödeme süresinin son günü vade kabul edilerek 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre gecikme zammıyla birlikte takip ve tahsil edilir, ancak bu madde hükmünden yararlanılamaz.” hükmü mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 Yapılandırma Başvurusu Ne zaman Başlıyor?

EMO - 7440 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH: 23 HAZİRAN. Üyelerimiz 31 Aralık 2022 ve öncesi aidat borçları için 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında bayram tatili nedeniyle 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

7440 Yapılandırma Başvuru nasıl yapılır?

Kesinleşmiş Borçlar İçin Başvuru Başvurular; Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (gib.gov.tr) veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak, Page 19 • Bağlı olduğunuz vergi dairenize şahsen veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla, yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr
Önceki makale
Benzin beklerse bozulur mu?
Sonraki makale
M.2 SSD kaç watt harcar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT