Özellikle kulak deliğinde oluşan iltihaplar küçük olduğu takdirde antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremleri doktor yazar. Eczanelerden reçetesiz satılan kremler de kullanılabilir. Kulak deliğinde ciddi enfeksiyonlar nedeni ile iltihap oluşursa reçeteli antibiyotik kullanımına da başlanır.
Küpenin etrafını günde üç kez steril salin solüsyonu ile temizleyin. Bölgeyi daha fazla tahriş etmemek ve iyileşme sürecini uzatmamak için alkol, hidrojen peroksit ve antibiyotik merhem gibi şeyler kullanmayın. Deliğin kapanmaması ve enfeksiyon kapmaması için küpeyi çıkarmayın.
Bu ürünler arasında en popüler olanlar ağrı kesici merhemler ve losyonlar oluyor. Kullanıcıların deldirmeyi en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen kulak memesi kısmı, delindikten 4-5 saat sonra uygun bir losyonla temizlenmesi öneriliyor.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Kulağınızı deldirdikten sonra gerekli bakımı doğru ve düzenli yaparak kulağınızın enfeksiyon kapma riskini azaltabilirsiniz. Kulak delme işleminden sonra kulağınıza dokunurken ellerinizin temiz olmasına özen göstermeniz gerekir. Kulak memesi deliğini günde en az iki defa temizlemelisiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Evde kulak iltihabı ağrısı için sıcak-soğuk kompres uygulanabilir. Sıcak kompresler sıvının dışarı atılmasına yardımcı olurken, soğuk kompresler ağrıyı hafifletir. Sıcak su şişeleri, sıcak havlular, buz torbaları veya soğuk su gibi malzemeler kullanılabilir.
Orta kulak iltihabına orta kulaktaki bir bakteri veya virüs neden olur. Bu enfeksiyon genellikle soğuk algınlığı, grip veya alerji gibi başka bir hastalıktan veya tıbbi sorundan kaynaklanır. Enfeksiyon burun kanallarının, boğazın ve östaki tüplerinin tıkanmasına veya şişmesine neden olabilir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
1 Cevap. kesinlikle eczanenin taktığı küpeyi bir süre çıkarmayın, basit hafif küçük bir küpe olsun, bepanthen krem rahatlatıyor.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
2) Zeytinyağı
Zeytinyağı kulak iltihabına iyi gelen yağlardandır. Kulak kirinin mantar ya da bakteri kaparak östaki borusunu tıkamasıyla kulak iltihabı yaşanır. Hafifçe ıslattığınız yapı kulağınıza birkaç damla damlatın. Bu kulağınızda biriken kiri yumuşatır.
Mikropları uzak tutmak ve kabuklanmayı önlemek için, alkole batırılmış bir pamuk kullanarak günde iki kez kulak piercingi etrafındaki deriyi hafifçe temizleyin. Ayrıca açıklık etrafına ince bir tabaka vazelin uygulayabilirsiniz.
Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir.
DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN
“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.
Şiddetli orta kulak iltihabının tedavisi bir uzman tarafından kulağın iç kısmındaki iltihabın temizlenmesi ile yapılır. Bunun yanında, burun ve östaki borusunun açılması için hastaya çeşitli ilaçlar verilir. Bu ilaçların başında spreyler ve antibiyotikler gelir.
Çocuğunuzda orta kulak iltihabından şüphelendiğiniz durumlarda mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanı ya da çocuk doktoru tarafından otoskopla kulak zarı muayenesi yapılmalıdır. Kulak zarında görülen kızarıklık ve bombeleşme bir orta kulak iltihabına işaret eder.
2-3 gün boyunca günde iki kez ispirto ya da antibiyotikli merhem sür. Kulak deliklerini dezenfekte etmek, enfeksiyon riskini azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır. İspirtoyu ya da antibiyotikli merhemi pamukla ya da pamuklu çubukla kulaklarına sür.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
Kulak memesi deliğini her iki taraftan temizleyin ve bunu günde en az iki kez yapın. Studex Kulak Bakımı solüsyon veya jelini kullanın. Küpenizi sağa ve sola 180 derece (yarım hız) iki veya üç kez çevirin. Bu temizleme sürecinde kulağınızı kuru tutmaya çalışın.
Krem Beyaz krem. FUCİDİN H, fusidik aside duyarlı olduğu doğrulanan ya da şüphelenilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonun bulunduğu kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere, dermatit tedavisinde endikedir.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
Pfizer Dcr Teramycın Krem, Iltihaplı Sivilceler Yara,akne Lekeleri Böcek ve Arı Sokmaları Kesin Etkili.
Dış kulak yolu iltihabı belirtileri kaşıntı, zonklayıcı tarzda ağrı, tıkanma, akıntı şeklindedir. Bu belirtilere kimi zaman ateş de eşlik edebilmektedir. Kulak ağrısı boyun ve göz çevresine yayılabilir.
Bazen kulak enfeksiyonlarında bir antibiyotik reçetelenebilir. Ancak her orta kulak enfeksiyonu için antibiyotik kullanılmamalıdır. Antibiyotik kullanmak için bazı koşulların olması gereklidir. Özellikle 2 yaşın üzerinde bir çok orta kulak enfeksiyonu (nerdeyse %90'ın üzerinde) antibiyotiksiz düzelebilmektedir.
İlk seçilecek ilaç olarak birçok kaynak amoksisilini göstersede, ülkemizdeki amoksisilin direncini göz önünde bulundurarak amoksisilin-klavulonik asit ya da sefalosporinleri ilk seçenek olarak kullanmak da doğru bir yaklaşımdır. Antibiyotik tedavisinin on gün sürmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri