Antibakteriyel Krem veya Jel: Piercing iltihabında, bir antibakteriyel krem veya jeli (eczane veya doktor önerisiyle) iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir krem veya jeli kullanmadan önce doktorunuzun veya piercing uzmanınızın önerilerini almanız önemlidir.
Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak. Piercing bölgesindeki akıntıların neden olduğu kuru parçaları temizlemek.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Alkol, hidrojen peroksit veya Piercing Bakım Süreci bölümünde listelenmemiş herhangi bir solüsyon veya krem kullanmayın. Piercing için hazırlanmış, tıbbi sınıf bir antimikrobiyal piercing spreyi olan OPTİMUS'u öneriyor ve satıyoruz. Bir eczaneden satın alıcaksanız eğer, teramisin veya fucidin kremler kullanabilirsiniz.
Bakımı düzenli yapmamak ve ellerinizi steril hâle getirmeden burnunuza dokunmak bölgenin iltihap kapmasına sebebiyet verebilir. Herhangi bir sağlık sorunuyla boğuşmamak ve piercing deneyiminizin hayal kırıklığına dönmesini önlemek için tüm bakım işlemlerini ciddiye almalısınız.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır. Bu dönemde düzenli olarak kullanılması gereken piercing bakım solüsyonu, 2 ay sonunda da yara tamamen iyileşene dek bakım amaçlı kullanılmalıdır.
Daha yüksek koruma isterseniz kremden 15 dk. önce kulak çöpü ile baticon sürebilirsiniz. 24 saat banyoya girmeyin. 24 saat sonrası banyo öncesi yukarıda yazılan şekilde krem sürün. Banyodan çıktıktan sonra da işlemi tekrarlayın.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Deniz suyu piercing için faydalıdır (tabiki yüzülen denizin suyunun temiz olması şartıyla).
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Enfeksiyon, ağrı ve şişlik.
Derhal tedavi edilmezse, enfeksiyon hızla hayatı tehdit edebilir. Piercing nedeniyle meydana gelen bir enfeksiyon veya kanamanın dilinizin şişmesine neden olarak hava yolunuzu kapatması ve hayati tehlike yaratması mümkündür.
İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin.
Burun deldirdikten hemen sonra duş alınmaz. Bu sadece burun için değil, deldirdiğiniz tüm bölgeleriniz için geçerlidir. Deldirdiğiniz bölgeye 24 saat boyunca su değdirmemelisiniz. Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Ilık tuzlu su veya okyanus suyu solüsyonu kullanarak yapılan düzenli helix piercing temizliği sayesinde bölgedeki bakterileri öldürmek mümkün olur. Helix piercing bakımı sırasında antibiyotikli merhem ya da antibiyotik içeren bir krem kullanılması gerekir. Krem temiz bir pamuklu çubukla bölgeye nazikçe uygulanır.
Yakın zamanda piercing yaptırdıysan ve piercing canını acıtıyorsa ağrıyı azaltmanın yolları vardır. Ağrı, şişme ve kanama birkaç gün ila bir hafta sonra sona erecektir. Bu zaman içerisinde, soğuk içecekler ve kompresler ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, piercing yapıldığında hafif şişmeler normaldir. Ama yine de bu şişlikleri gözlemlemelisiniz. İlk şişlik kaybolduktan sonra tekrar şişme meydana gelirse, bu bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Kızarıklık veya hassasiyet gibi diğer semptomların eşlik ettiği şişlik olası bir enfeksiyon belirtisidir.
baticon sür.fucidin varsa antibiyotik kremdir.hametan,bepanten,silverdin,madecassol varsa karıştırıp sürebilirsin. geçme süresi kişiden kişiye göre değişir.yaraların çabuk geçmesini istiyorsan c vitaminini hap olarak tüketmelisin.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri