IMAP (Internet Message Access Protocol) da POP3 gibi emailleri yerel email istemcilerine almak için kullanılır. Ancak büyük bir farka sahiptir. Bu protokolde yalnızca email header bilgisi indirilir. Email'in kendisi sunucuda bırakılır ve çift yönlü iletişime sahiptir.
Tam e-posta adresinizi, örneğin, [email protected] yazın. E-posta sağlayıcınıza bağlı olarak, bu genellikle tam e-posta adresinizdir ya da e-posta adresinizin "@" simgesinden önceki bölümüdür. Hesabınızın parolasıdır. Genellikle bu parolayı duyarlıdır.
Gelen Posta (IMAP) Sunucusu: imap. <hizmet adı>.com. Gelen (POP) Sunucusu: pop.<hizmetin adı>.com. Giden Posta (SMTP) Sunucusu: smtp.<hizmetin adı>.com.
SMTP veya IMAP gelen e-postalarınızı bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza indirmenizi sağlayan iletişim protokolleridir. IMAP ve SMTP kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir.
İlgili 17 soru bulundu
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protokol- Version 3), Microsoft Outlok Express , Netscape Messenger ve Mozilla Thunderbird gibi e-postalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan ve aralarında bazı farklılıklar bulunan e-posta okumas servisleridir.
Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
IMAP uygulaması öncelikle cihaza indirilmelidir. Daha sonra gerekli koşulları kabul etmek suretiyle, sıralı bildirileri takip ederek kurmak gerekmektedir. Kurulum işlemi kapsamında e-posta adresini yazmak büyük öneme sahiptir. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra IMAP rahat bir şekilde kullanılabilir.
Ayarlar > Mail > Hesaplar > Hesap Ekle bölümüne gidin. Aşağıdakilerden birini yapın: Bir e-posta servisine (örneğin iCloud veya Microsoft Exchange) dokunun, sonra e-posta hesabınızın bilgilerini girin. Diğer'e dokunun, Mail Hesabı Ekle'ye dokunun, sonra e-posta hesabı bilgilerinizi girin.
E-posta sunucuları, e-posta mesajları gönderirken ve alırken kullanılmaktadır. Ancak IMAP sayesinde, e-postalarınızı direkt olarak silmediğiniz sürece sunucuda saklama imkanınız olur. Microsoft Outlook gibi bir e-posta istemcisinde oturum açtığınızda, Outlook da IMAP kullanarak e-posta sunucusuna ulaşır.
Gelen iCloud Mail sunucusuyla ilgili IMAP bilgileri
Kullanıcı adı: Bu, genellikle iCloud Mail e-posta adresinizin adıdır (ör. johnappleseed; [email protected] değil). E-posta istemci uygulamanız e-posta adresinizin yalnızca ad kısmını kullanarak iCloud'a bağlanamıyorsa tüm adresi kullanmayı deneyin.
E-Posta Alma ve Bildirim ayarlarını kontrol edin
Bu ayarları düzenlemek için: Ayarlar > Mail'e gidin, ardından Hesaplar'a dokunun. Yeni Verileri Al'a dokunun. Otomatik Olarak veya Elle gibi bir ayar seçin ya da Mail uygulamasının veri alma sıklığını belirleyin.
iPhone'unuzda Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik bölümüne gidin. İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Aç'a dokunun, sonra Sürdür'e dokunun. Güvenilir bir telefon numarası (doğrulama kodlarını almak için kullanacağınız numara) girin, sonra İleri'ye dokunun. Doğrulama kodu, güvenilir telefon numaranıza gönderilir.
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
Ayarlar > Posta > E-postayı eşitle'yi seçin. POP ve IMAP altında, Cihazların ve uygulamaların POP kullanmasına izin ver başlığında Evet'i seçin. Kaydet'i seçin.
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
993 Nolu Port: 993 nolu port ise IMAP bağlantısını şifreleme yöntemiyle kullanmak isteyen kullanıcıların tercih edeceği seçenektir. Burada bağlantı türünü “SSL” olarak seçmeniz gerekmektedir. Ancak bu bağlantı türünü sunucunun desteklemesi ve ilgili portun sunucu üzerinde açık olması gerekmektedir.
Port 143 – Şifrelenmemiş port.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri