İmplant tedavisinin süresi; 2 ay ile 9 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir.
Operasyon gerçekleştikten sonra alt çene için 2 – 2,5 ay; üst çene için 3 – 4 ay geçtikten sonra implant tamamen kemikle bütünleşir.
İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır. İmplantınızın cerrahi safhası bitmiştir. Daha sonra implant üst yapısı yani dişinizin görünen kısmı yapılarak işlem bitirilir.
İmplant uygulaması hastanın genel sağlık, ağız ve diş sağlığı durumuna bakılarak 3 ile 4 ay gibi sürede tamamlanır. Bu süreç yapay diş kökünün canlı doku ile çene kemiğine kaynaması durumu için beklenen süredir.
İlgili 25 soru bulundu
İmplant tedavisi için aylarca beklemek istemeyen hastalar için bir günde implant yapılabilir. Bu sayede hastalar implantın kemiğe kaynama sürecinde dişsiz aylarca beklemek durumunda kalmaz.
İmplant tedavisinde geçici dişler, implantın yerleştirildiği günden 1 gün sonra uygulanır. Geçici diş adı verilen bu yöntem, implantın üzerine özel parçaların yerleştirilmesi ile uygulanır. İmplant üzerine yapıştırılan ve geçici diş görevi görmesi planlanan bu parça ancak hekimler tarafından takılıp çıkartılabilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant ya daha önceden çekilmiş dişin boşluğuna ya da çekim kararı verilmiş dişin olduğu yere yapılabilmektedir. Çekim endikasyonu olan dişin çekilmesinden hemen sonra kemik miktarı istenen seviyedeyse aynı günde implantınız yapılır.Bunun ismi immediat implant uygulamasıdır.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
Diş çekimi yapılan bölgenin komplikasyonlardan arınıp implant için uygun hale gelmesi için 2 ile 3 ay beklenmesi yeterli bir süredir. Bekleme süresi ardından yapılan kontroller sonucunda tedaviye başlanabilir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Sağlıklı bir çene yapısı ve kemik dokusu olan hastalarda çekimden hemen sonra implant tedavisinin uygulanmasında bir sakınca yoktur. Hatta hekim ve hasta açısından da diş çekiminden sonra tedaviyi uygulamak daha kolay bir işlemdir.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
İmplant vidası takıldıktan sonra diş protezinin takılmasıdır. Titanyum vida çene kemiğine yerleştirildikten sonra kemikle implantın uyumu için bekleme aşamasına geçilir. Bu aşama da başarıyla tamamlandıktan sonra diş protezi takılır. Protezler porselen ya da zirkonyumdan yapılmaktadır.
Hızlı implant tedavisinde, çenenize implant yerleştirildiği anda implantın üzerine özel protezler yerleştiriyoruz. Böylelikle sizin 2-3 ay boyunca dişsiz kalmanıza ve implant takılan bölgenin iyileşmesini beklemenize gerek kalmıyor.
İmplant tedavisinde hastanın durumuna ve diş hekimini performansına göre bir günde 12 ve 15 tane implant yerleştirilebilir. Buna bağlı olarak bu durum değişkenlik gösterebilir. Alt çeneye uygulanan implant tedavisinden on gün sonra hastanın duruma bağlı olarak alt çeneye implant uygulaması yapılır.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Vidasız olan ile vidalı olan arasındaki temel fark kullanılan malzemedir. Hastanın diş köklerine vidalama yapılmadan titanyum kullanılarak diş sabitlenmektedir. Hasta dilediği zaman bu dişi çıkararak temizliğini sağlayabilir. Estetik anlamda aralarında bir fark bulunmamaktadır.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
İmplant tedavisi yapılan dişler, doğru bir şekilde bakım yapıldığı takdirde diğer dişler gibi çürümez.
Genellikle Türkiye'de komple diş yaptırmak fiyatları, 50,000₺ ile 200,000₺ (yaklaşık 2,500 ile 10,000 ABD Doları) arasında değişir.
Bu tedavi dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip, tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastaların hepsine uygulanabilir. İşlem sonrası dental implantların üzerine sabitlenen geçici diş protezi hemen kullanılabilir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri