İmza sirküsü nasıl alınır? İmza sirküleri belgesi alabilmek için notere başvurmak gerekir. Başvuruda gerekli olan evraklar; tüzel kişiliğin kimliği ve kimlik fotokopisi, kurumun vergi levhası ve kayıtlı olduğu yerin sicil gazetesidir. 2023 yılı için imza sirküleri alma ücreti ise bir nüsha için 147 TL'dir.
Resmi bir belge olan imza sirkülerinin ilk nüshasının ücreti 98 TL'dir. İkinci ve daha fazla nüshasının ücreti farklı hesaplanmaktadır. 2 nüsha imza sirküsü aldığınız zaman, ilk nüsha 98 TL'dir. İkinci nüsha ise 98 TL'nin 1.5 ile çarpılmış hali olan 147 TL'dir.
Ancak sahte evrak ve imza sorunlarını önlemek için düzenlenen imza sirkülerini e-devletten almak mümkün değildir. Resmi bir nitelik taşıyan bu belgeleri, güvenlik açısından noter huzurunda almak şartı vardır. Temsil yetkisi olan tüm kişilerin noter huzurunda bulunması ve ıslak imza atması gerekir.
İmza beyannamesi gerçek kişilerin notere şahsi olarak müracaatları ile alabildiği bir belgedir. Sirküler bir nitelik taşımaz. İmza sahteciliğinin önlenmesi bakımından etkili olan belgede kişinin nüfus bilgileri ile imza örnekleri yer alır. Kullanımı sırasında beyanname ile kimlik bir arada sunulur.
Yani sirküler nitelik taşımaz. Hem ticari hem de kişisel faaliyetlerde kişinin kimliğini kanıtlar. Her iki işlem de noterlik makamı tarafından yapılır. Hem imza sirküsü hem imza beyannamesi için ücret notere ödenir.
İlgili 34 soru bulundu
İmza sirküsü 2021 ücreti tek nüsha fiyatı 98 TL'dir Bunun yanında 2. nüsha alınmak istediğinde ise ücreti 49 TL'ye gelmektedir. Yani 2 adet imza sirküleri almanın fiyatı 147 TL'ye gelmektedir. İmza sürküleri 3 yıl boyunca geçerlidir. Kaybolma durumunda ise noterden yeni bir başvuru yapılması gerekmektedir.
İmza Beyannamesini Kimler Alabilir? Gerçek kişiler alabilirler. Tüzel kişiler ise sadece tüzel kişiliğin ortakları isterse alabilirler, ama tüzel kişiliğin temsili söz konusu olduğunda imza sirküsü alınması gereklidir.
İmza beyannamesini e devlet üzerinden almak mümkün değildir. Aynı şekilde imza beyannamesi ve imza sirküsünü online olarak sorgulayabilmek mümkün değildir. E devlet internet sitesinde belgelerin sorgulanması veya bir suretinin alınabilmesi mümkün değildir.
Noter tasdikli imza beyannamesini teklif kapsamında sunması zorunludur. Aday, istekli veya istekli olabileceklerin imza beyannamesi yerine imza sirkülerini sunmaları durumunda nasıl işlem yapılacağına ilişkin Kamu İhale Kurulu tarafından 2021.DK.D-283 nolu karar yayınlandı.
PTT güvencesi ile Merkezlerimizden yapacağınız e-İmza başvurularınızda geçerli olacak fiyatlar (tüm vergiler dâhil): 1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
E-devlet mobil imza için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Mobil-Imza sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
İmza Beyannamesi, sirkülerden farklı olarak gerçek kişinin -her hangi bir kurumdan bağımsız- şahsi imzasına resmiyet kazandırmak amacıyla noterden belirli bir ücret karşılığında alabileceği belgedir. Alınması sonucunda kişi, şahsi ve ticari faaliyetlerinde kimliğini kanıtlayabilir hale gelir.
İmza sirkülerini sadece tüzel kişiler kullanabilir. Gerçek kişiler imza sirküleri kullanamaz.
Belge üzerinde gerçek kişinin nüfus bilgileri ve imzası yer alır. Dolayısıyla kişinin imzası resmiyet kazanmış olur. Sirküler bir nitelik taşımayan imza beyannamesinin şirket kuruluşu sırasında alınması zorunludur. İmza beyannamesi kişinin ticari ve kişisel faaliyetler için kimliğini kanıtlama özelliği taşır.
İmza Beyannamesi, sirkülerden farklı olarak gerçek kişinin her hangi bir kurumdan bağımsız şahsi imzasına resmiyet kazandırmak amacıyla noterden belirli bir ücret karşılığında alabileceği belgedir. Alınması sonucunda kişi, şahsi ve ticari faaliyetlerinde kimliğini kanıtlayabilir hale gelir.
Hazırlar arasında atılmayan her imzanın esasen bir risk olduğunu, muhatabın ilgisiz üçüncü kişilere imza attırabileceğini unutmamak gerekir. Birden fazla tarafça imzalanması gereken her belgenin hazırlar arasında imzalanması ne yazık ki ticari hayat içerisinde mümkün olamamaktadır.
Bilindiği üzere imza sirküleri kaldırılarak yerine imza beyannamesi sunulması uygulamasına geçilmiştir.
Yetkilinin/yetkililerin yeni kimlik sahibi olmaları ve MERSİS'te “Yetki Kabul İşlemleri” modülünü kullanarak onay vermesi halinde fiziki imza beyannamesi ibrazına gerek yoktur. Müdürlüğümüze gönderilmek üzere diğer ticaret sicili müdürlüklerinde düzenlenebileceği gibi noterde de düzenlenebilecektir.
Zira, senetteki borçtan sorumlu olmak için, keşidecinin tek imzası yeterli olup; birden fazla imza atılmasına gerek bulunmamaktadır.”
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yüklemek zorunlu değildir. Ancak hayatın birçok alanında kolaylık sağlar.
18 yaşını doldurmadan senet imzalayamazsınız, attığınız imza geçersizdir.
İmza Sirküleri Nasıl Yenilenir? İmza sirküleri yenileme işlemi için notere gidip, ilgili kişi ya da kişilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, ticaret sicil kaydı ve vergi levhası belgelerini vermek gerekmektedir.
İmza Sirküleri Kaç TL 2023? 2023 yılında, imza sirküleri belgesinin bedeli 147 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Gerekli belgelerle birlikte noter şubesine başvurarak, 147 Türk Lirası karşılığında imza sirküleri düzenlenebilir. Normal şartlarda, bir imza sirküleri 98 Türk Lirası tutarındadır.
İmza sirküleri yapılan kişiye bu belge ile noter tarafından bir temsil yetkisi ve belgesi verilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri