Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi tirfillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
İlgili 15 soru bulundu
·1 m2 DUVAR = Standart tuğla için dikey olarak örüldüğünde 25 adet tuğla gereklidir. ·Alçı sıva donatıyı yüksek sıcaklıktan normal sıvaya göre daha iyi korumaktadır. · 8. 5 cm kalınlığında 1m2 duvara 0,009 m3 harç gider. 13. 5 cm kalınlığında 1m 2 duvara 0,014 m3 harç gider.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalı, kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi trifillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
Sertleşmeye başlayan İnce Sıva perdahlanmalı ve daha sonra sünger ile yüzey silinmelidir. Uygulama sonrası yüzey 2-3 gün süre ile belirli aralıklarla sulanmalıdır. Rüzgarlı havalarda veya çok sıcak havalarda MATKİM İNCE SIVA hızlı kurumaya karşı korunmalı korunmalıdır.
İnce Sıva. Kum, bağlayıcı ve su ile oluşturulan harcın takribî 5 mm kalınlığında yüzeye uygulanması ile oluşan sıvaya denir. İnce sıva , kaba sıva tamamen kuruduktan sonra kalan boşlukları doldurmak ve sıva yüzeyini perdahlamak için yapılır.
40 kg FİXA İnce Sıva yaklaşık 8,8 – 10,4 lt temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5 – 10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1- 2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım 2 – 3 saat içinde tüketilmelidir.
Sarfiyat: Yüzeyin düzgünlüğüne bağlı olarak 3,5-5 Kg/m2 dır.
Kaba Sıva: Yoğunluğuna göre 10 mm ile 35 mm arasında uygulanan altyapı sıvasıdır. Bitmiş bir yüzey elde etmek için yeterli değildir. İnce sıva: Yoğunluğuna göre 5 mm ile 10 mm. arasında uygulanan perdah sıvasıdır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
malzeme açılımı, kodlama, ölçülendirme ve kotlandırma ö kesiti kısmen göstermektedir). da sıva 3 cm içeridedir gibi); n olarak çizilir.
Tanımı ve Kullanım Alanları: Kimyasal katkılı hazır ince sıvadır. Kaba sıva, beton ve brüt beton gibi yüzeylerde boya ve dekoratif kaplamalar öncesinde pürüzsüz bir yüzey elde etmek için kullanılır. İç ve dış mekanlarda, duvar ve tavanda kullanıma uygundur.
Yapı elemanlarını dış etkilere karşı korumak, dayanımını artırmak, düzgün yüzey elde etmek, güzel görünüm sağlamak ve boyaya hazır hale getirmek amacıyla kaba sıva üzerine yapılan kaplamaya ince sıva denir.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Yapının inşası sırasında karkas bitiminin ardından, mümkünse 1 yıl beklenmesi, karkasın tüm hava koşullarına maruz kalmasının sağlanması sonrasında duvar örülme işlemine geçilmesi zamanla sıvada oluşabilecek çatlakları en aza indirgeyebilecek önlemlerden biridir.
Kaba sıva harcında 0-3 mm kum, ince sıva harcında 0-1 mm kum kullanılır.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz.
Perlitli sıva uygulamasında ortam sıcaklığı en fazla +5 derece santigrat olmalıdır. Soğuk havalarda ortamın ısıtılması önerilir. Farklı su emme özellikleri bulunan yapı malzemelerinin (tuğla, beton. ytong gibi) birlikte kullanıldığı durumlarda bu malzemelerin kesiştiği yüzeyde sıva filesi kullanılmalıdır.
Dış sıvalar genelde tamamen çimentolu olur. İç sıvalar çimentolu olabildiği gibi kireç-çimento karışımı harçla, temdit edilmiş (içine az kireç katılmış çimentolu) harçla ya da bugün pek kullanılmayan sadece kireç harcı ile yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri