İncir yaprağı suyu veya çayı bağırsakları çalıştırıp, sindirim sistemini iyileştirir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Antibiyotik etkisi vardır. Kan şekerini düzenler.
Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
İncir Yaprağının Zararı Var mı? Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Tabii mutlaka diyabet problemi olan ve insülin kullanan kişiler, incir yaprağına değerlendirmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır.
VARİSTEN İNCİR YAPRAĞI İLE KURTULUN
Doğal ve bitkisel yollarla varisin önüne geçmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Dr Ömer Coşkun, “İncir yaprağı varis için oldukça etkilidir.
İlgili 37 soru bulundu
Ceviz yaprağı antioksidan etkiler gösteriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor. Antioksidan etkileri sayesinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan şekerini düşürücü bir etki gösterebiliyor, bu yüzden mutlaka doktora danışarak tüketmek büyük önem taşıyor.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
Düzenli olarak yürüyüş, yüzme, bisiklet, koşu gibi egzersizler yapılmalıdır. Uzun süreli olarak oturulmamalı ya da uzun süreli olarak ayakta kalınmamalıdır. Eğer iş gereği uzun süre ayakta kalmak ya da oturmak gerekiyorsa mutlaka düzenli aralıklarda dinlenilmeli ya da hareket edilmelidir.
İncir yaprağının bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak vücut üzerinde çok etkileri bulunduğundan özellikle diyabet ve kolesterol hastalarının, farklı bir kronik rahatsızlığı bulunanların doktorlarına danışmadan tüketmemesi büyük önem taşıyor.
İncir yaprağı çayı, düzenli tüketilmesi durumunda damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımını hızlandırır. Kalp ve damar sağlığının koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. İncir yaprağı vücuttaki iltihap ve enfeksiyonunun doğal olarak atılmasını sağlar.
KİLO VERDİRİR
İncir yapraklarının müshil etkisi vardır ve sık sık banyoya girmenize ve açlığı azaltmanıza yardımcı olur.
İncir Yaprağı Ne Zaman Toplanır? İncir yaprağını kullanmak için; sonbahar mevsimini bekleyebilirsiniz. Gerekli tüm vitamin ve mineralleri yapısına alan incir yaprağı, sonbahar aylarında toplanıp kurutmaya hazır hale gelir.
Zeytin ve incirde bulunan antioksidan maddeler ödem gibi problemler için etki gösterecektir. Bedeninize yük olan yağların yakılmasını hızlandırır. Şişkinlik gibi durumlarda daha rahat mideye sahip olmanızı sağlayacaktır.
Her bir hastalıkta olduğu gibi varis problemini yaşayan kişilerde de düzenli yürüyüş ve koşunun son derece faydası vardır.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
At Kestanesi Yağı
Aescin etken maddesi uzun yıllardır toplardamar yetmeziği ve varisleri olan hastaların tedavisinde tablet ve krem formlarında kullanılmaktadır (7,8). Krem ya da yağ şeklinde uygulandığında varislerin yol açtığı ağrı, ödem, kaşıntı ve yorgunluk hissi yakınmalarında belirgin oranda azalma sağlayabilir.
C vitamini kolajen yapımını arttırarak toplar damar duvarlarının sağlam ve esnek olmasına katkıda bulunur. Ayrıca, örümcek ağı benzeri kılcal damar varislerinin oluşmasını önler. Limon, portakal, çilek, brokoli, maydanoz, kivi ve kırmızı biber gibi besinlerde bol miktarda C vitamini bulunur.
At kestanesi
At kestanesinin de iltihap azaltıcı ve idrar söktürücü özellikleri vardır. Varisli damarların oluşmasına neden olan dolaşım sorunları için tedavi olarak kullanılır. Bu çayı içmek ya da etkilenen bölgeye harici kompres yapmak damar sağlığınızı iyileştirirken aynı zamanda iltihap ve ağrıları da azaltır.
Elma Sirkesi ile Varis Tedavisi Mümkün Mü? Elma sirkesi de, hem dıştan masaj hem de içildiği takdirde varise iyi geldiği düşünülen gıdalardan biridir. Buna karşın elma sirkesiyle de varisi tedavi etmek mümkün değildir.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Zeytin yaprağı çayını hamile ve emzirme döneminde olan kadınların içmesi sakıncalıdır. Tansiyon ve şeker hastaları ile kan sulandırıcı kullananlar doktor onayı olmadan tüketmemeli.
Ayva Yaprağı Hangi Hastalığa İyi Gelir? Kan şekerini düzenlemesinden bronşite, kalp hastalıklarından grip ve soğuk algınlığa kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ayva yaprağı aynı zamanda kilo verme konusunda da etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri