Bu aşamadan 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler sınavın 2. aşamasına alınırlar. Sınavın 2. aşamasında yazma ve konuşma becerileri ölçülür. Bu aşamadan da 100 puan üzerinden 65 puan ve üzerinde alan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olurlar.
(1) 100 üzerinden en az 60 olması gereken hazırlık sınıfı geçme notu, yıl içi başarı ortalamasının % 50'sine yıl sonu sınavından alınan notun %50'si ilave edilerek hesaplanır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
İlgili 40 soru bulundu
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
Dersleri düzenli takip ederseniz hazırlık sınıfında çok güçlük çekmezsiniz. Ancak sene sonunda gerçekleşen hazırlık atlama sınavını geçmek için kesinlikle ek çaba ve disiplinli çalışmaya ihtiyacınız olur.
(2) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı hazırlık öğretimi en az otuz hafta ve haftada en az 20 saattir. Yılsonu sınavına girebilmek için derslerin %80'ine katılmış olmak zorunludur.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
Yıl İçi Başarı Puanı x 0,6 + Final Sınavı Puanı x 0,4 = 60 ve üzeri olan öğrenciler Hazırlık okulundan başarılı sayılarak mezun olurlar.
Yeni eğitim sisteminde dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak, haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra bu çarpımların toplamı, derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen sonuç ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.
Bu durumda olan öğrencilerin bir dilekçe ile birlikte dil puanını gösteren belgeyi kazandıkları bölümün öğrenci işleri birimine göndermeleri gerekmektedir. Yeterlik sınavından geçme notu İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü için 80, diğer bölümler için 65'tir.
C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar. Hem sözlü hem de yazılı olarak özgürce iletişim kurabilmek, aynı zamanda herhangi bir edebi eseri okuyabilmek için neredeyse bundan daha fazla kelime bilmenize gerek yoktur. C2 – Yeterlilik seviyesi.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Boğaziçi Üniversitesi'nin İngilizce sınavı zor olarak bilinir ve bunda haklılık payı var. Her sınavda öğrencilerin neredeyse yarısı kalıyor. O sebeple bizden söylemesi: sınav zor ama siz zaten buraya kadar geldiyseniz, sınav sizin için düzenli çalışmayla üstesinden gelinmeyecek gibi değil.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
Hazırlık sınıfına dönem içinde devam etmemesi veya kur eğitimlerinden başarısız olması, durumlarında sonraki yarıyıl sonunda öğrencinin bursu kesilir. Bursu kesilen öğrenci daha sonra gerekli şartları sağladığı takdirde takip eden dönemden itibaren yeniden burs indiriminden yararlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri