Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır. 02-09-2020 00 ve 15.00 da SEVİYE BELİRLEME SINAVI yapılacaktır.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Sınavın süresi 120 dakikadır. Sınavın toplam puanı 60'dır. Sınavın birinci aşamasından 30 puan ve üzerinde puan alan Lisans ve Yüksek Lisans öğrencileri ikinci aşamaya girmeye hak kazanmış olurlar.
Bir dönem 445 ders saatinden oluşur. Öğrenciler buna istinaden %80 derslere devam etmek zorundadır.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
İlgili 41 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Birçok iyi seviyede öğrenci de süreyi iyi kullanamadıklarından başarısız sınavda olmaktadırlar. Bununla beraber, gerekli İngilizce bilgisine sahip, soru tiplerine aşınalıkları olan, sınav pratiği ve sınavda zaman kullanımını iyi yapabilen öğrenciler Yeditepe Proficiency sınavında çok büyük bir zorluk yaşamazlar.
Oturum 7 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 14.30'dan itibaren Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yapılacaktır. Sınavla ilgili bilgiye (sınav yeri ve Page 2 gerekirse diğer detaylar) http://ydy.ege.edu.tr linkinden ve örnek sınava https://ydy.ege.edu.tr/tr- 1373/sinav_ornekleri.html linkinden ulaşılabilir.
Üniversitemizi yeni kazanmış %30 ve üzeri İngilizce eğitim veren bölümlere kayıt yaptıran öğrencilere ve beklemeli öğrencilere yönelik İngilizce Yeterlik Sınavı'nın (İYS) I. Oturumu 12 EYLÜL 2023 tarihinde DAVUTPAŞA Yerleşkesinde uygulanacaktır. İngilizce Yeterlilik Sınavı DAVUTPAŞA kampüsünde YÜZ YÜZE yapılacaktır.
Genel olarak bakıldığında BAU Proficiency sınavı A1, A2 ve B1 seviye öğrenciler için gerektiği gibi hazırlanmazlarsa zor bir sınavdır. Bunun üstünde bir seviyeye sahip olan, sınav pratiği ve zaman kullanımı olarak sınava aşina olan öğrenciler sınavda çok büyük bir sıkıntı yaşamazlar.
İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmezsem ne olur? En uygun seviyenin belirlenmesi için bu sınava mutlaka girilmesi gerekir. İngilizce Düzey Belirleme Sınavına girmeyen öğrenciler, en alt seviyeden eğitimlerine başlarlar.
Aday Öğrenci
İngilizce ve Fransızca Zorunlu Hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerin gireceği hazırlık muafiyet sınavının yazılı bölümü 18.09.2023 Pazartesi günü saat 10:00'da başlayacaktır.
Fakültemizde, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi bölümlerinde eğitim dili 100% ingilizcedir. İki adet Uluslararası İlişkiler & Siyaset Bilimi bölümünden birinde eğitim dili 100% İngilizce, diğerinde 100% Fransızca, Uluslararası İşletme Yönetimi bölümünde eğitim dili 100% Almancadır.
%50 İndirimli programlara yerleştirilen öğrencilere verilecek burs, öğretim ücretinin yarısını kapsamaktadır.
Yeditepe Üniversitesi, dünya genelindeki üniversiteler arasında 201-300 sıralamasını almasının yanında, Türkiye özelinde, “Hedef Ortaklıkları” sıralamasında 5. sırayı elde etti. Sıralamalar için tıklayınız. Yeditepe Üniversitesi THE World University Rankings sayfası için tıklayınız.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
İsteğe bağlı hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler, öğrenimleri boyunca İngilizce yeterlilik sınavına girebilir.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri