written, invariable, abbreviation (centimeter) (santimetre, kıs.)
2. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.
İngilizce ölçü birimleri ve Türkçeleri şunlardır: Millimeter (Milimetre), Centimeter (Santimetre), Decimeter (Desimetre), Meter (Metre), Kilometer (Kilometre), Hectare (Hektar), Inch (İnç), Foot / Feet (Fit), Yard (Yard), Mile (Mil), Miligram (Milligram), Gram (Gram), Kilogram (Kilogram), Ton (Tonne), Ounce (Ons), ...
Uluslararası inç
1958 yılında Birleşik Devletler ve İngiliz Milletler Topluluğu'na üye devletler "uluslararası yarda"nın uzunluğunu 0.9144 metre olarak belirlemişlerdir. Buna bağlı olarak "uluslararası inç" de 25,4 milimetre olarak tanımlanmıştır. İnçin standart uluslararası sembolü in'dir.
human capital management (HCM), bir kuruluşun insan sermayesini işe alma, yönetme ve geliştirme amacıyla kullanılan iş gücü ile ilgili uygulamalar ve yazılımlardır.
İlgili 21 soru bulundu
SANTİMETRE: Metrenin yüzde birine ( 1/100 ) santimetre denir. Kısaca; cm diye yazılır, santimetre diye okunur. Metreden küçük olan nesneleri santimetre ile ölçeriz.
Uzunluk ölçüleri içinde santimetre, metreden küçük bir ölçü birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna göre, 1 m kaç cm diye bakacak olursak 1 METRE = 100 SANTİMETRE olmaktadır. Kısaltmaları ile yazarsak eğer 1 M = 100 CM olmaktadır.
İnç, inç bu da aynı şekilde İngiliz ölçü sistemi birimidir. Ons ve yarda da İngiliz ölçü sisteminde kullanılır. Şimdi de bunları ayıracağız.
Bu doğrultuda 1 inç 2,54 cm olarak karşılık buluyor.
′ sembolüyle de gösterilir. 30,48 santimetreye eşittir. 1 yarda 3 fite eşit olup 1 fit 12 ince eşittir. 1958'de Amerika Birleşik Devletleri ve İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri, 1 yardanın uzunluğunu 0,9144 metre olarak tanımladılar. Dolayısıyla 1 fit 0,3048 metreye eşit (30,48 cm) hâle geldi.
Santimetrenin Kullanımı
Bir uzunluk birimi ölçüsü olmasının yanında, santimetre aynı zamanda şu durumlarda da kullanılır: Yağış miktarının düzeyini bildirmek için, CGS sisteminde, ölçüm kapasitansı olarak, Kanada haritalarında, harita ölçeğinden gerçek ölçeğe dönüştürmeler yapılırken.
Amerika'da Kullanılan Uzunluk Birimleri: İnch: 1 İnch : 2.54 cm 'dir. Kısaltması (“) in'dir.
Herhangi bir mobil cihazın ekran ölçüleri 5,5 inç olarak verildiğinde, "5,5 inç kaç cm?" sorusu akla gelmektedir. Inch bazında uzunluğun 1 birimi 2,54 santimetreye eşit olduğundan, "5,5 kaç cm" sorusunun yanıtı da 5,5 X 2,54 = 13,97 santimetre şeklinde verilecektir.
Örnek: Alm. → Almanca, İng. →İngilizce. Bu kısaltma türü Fransızcada da aynı şekilde kullanılmaktadır.
Türkçeye Latince ve Yunanca gibi Avrupa dillerinden geçmiş kelimelerin kısaltmaları ise kelimelerin orijinal dildeki yazılışlarına göre yapılır. Örneğin Santimetre - Cm. Nokta kullanılmayan kısaltmalarda kullanılan eklerin tamamı kesme işaretiyle ayrılır.
Merkez orta saha
Merkez veya merkezî orta saha, saldırı ve savunma arasında kabaca eşit şekilde bölünmüştür ve sahanın merkezi etrafında oyuna hâkim olan futbolculardır.
Tablet ölçülerinde karşımıza çıkan 7 inç tablet ölçüsü cm olarak bakıldığı zaman 17.78 cm' e denk gelmektedir.
İnç, uluslararası kabul edilmiş ölçü birimlerinden biridir. İngiliz milletler topluluğuna ve birleşik devletlere üye devletler tarafından 1958 yılında 1 inç ölçüsü 2,54 santimetre olarak kabul edilmiştir. Buna göre hesaplarda kullanılmak üzere 1 inç karşımıza 2,54 santimetre olarak çıkacaktır.
Aslında belki de anlamanıza yardımcı olmak için bu birimlerin cm cinsinden karşılıklarını söyliyeyim belki anlamanıza yardımcı olur. 1 inç 2,54 cm ediyor yani neredeyse 3 cm. Ve, 1 fit ise 30,48 cm'e eşit.
Bu şekilde karşılaşacağımız soruların cevabı ise 1 CM = 10.00 MM şeklindedir.
1 cm = 10 mm'dir. 1 m = 100 cm'dir. 1 km = 1000 m'dir. - Santimetre uzunluk ölçü birimi: Santimetre olarak verilmiş olan uzunluk ölçü birimi ise milimetreye çevrilirken 10 ile çarpılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri