Antik tarihin en eski uygarlıkları Mezopotamya, Hindistan, Mısır ve Çin'dir. İlk Çağ, yazının icadı ( y. M.Ö. 3000) ile başlamaktadır.
Yazının icadı insanlık tarihinin en büyük sıçraması olarak kabul edilir. çünkü, insa- noğlunun birikimleri yazı sayesinde nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşabilmiştir.
Bu nedenle yazının ve matbaanın keşfi insanlık ve uygarlık tarihinin en önemli basamağı olarak kabul görmektedir.
Tarihteki En Eski Ve En önemli Icat Nedir?, Tarihteki en eski buluş tekerlektir. Tekerlek, Homo adında bir adam tarafından icat edildi. Tekerleğin ilk patenti 1210'da alındı. Tekerlek yük taşımak için kullanıldı ve bugün hala kullanılıyor.
Bilimsel ilkelere dayalı olarak ilk teknolojik icat elektrik motorudur.
İlgili 18 soru bulundu
Buluş yapan kimseye, fikir ve metot üreten kişiye de mucit denilmektedir. Yeni bir fikri, üretimi, kullanışlı ve işe yarayan ürünü ilk kez ortaya sunan icat eden kişi şeklinde yer alan açıklama da yine mucit kelimesinin anlamlarından biridir.
MÖ 3200: Tarihin başlangıcı olarak kabul edilen yazının icadının etkileri oldukça büyük.
Tarihte yazıyı ilk olarak Sümerler icat etmiştir. Bu yazı sisteminde kullanılan semboller çiviye benzediği için çivi yazısı olarak isimlendirilir. Mezopotamya'da yaşayan Sümerler M.Ö. 3500 civarında yani günümüzden yaklaşık 5500 yıl önce çivi yazısını kullanılmaya başladılar.
Günümüzde kullandığımız klimaların çalışma sistemine benzeyen ilk klimalar ise 1902 yılında ABD'li mühendis Willis Carrier tarafından icat edildi.
"Tarihin Babası" adıyla bilinen Herodotos her ne kadar Logografların yolundan gitmişse de, insanı merkez haline getirmiş olması ve kavrayış üstünlüğüyle onlardan ayrılır. Herodotos da hikâyeci tarih tarzını kullanmıştır.
Buluşların amacı yaşamı kolaylaştırmaktır, ama diğer yandan birçok buluş insanların düşlerinin sonucu olarak ortaya çıkmıştır.
Tıptaki en büyük keşiflerden olan kan dolaşımı İngiliz hekim William Harvey'e ait. En önemli Antik Yunan bilim insanlarından olan Arşimet'in ilk su pompasını tasarladığı düşünülüyor. Bugün hala çoğu alanda kullanılıyor.
Yazının icadı ile insanların okuma yazma öğrenmesi kolaylaşmıştır. Alfabenin ortaya çıkması ve yaşanan gelişmeler insanlık için olumlu bir katkı yapmıştır. Kitapların basılması ve yaygınlaşması ile çok güzel gelişmeler olmuştur. Bu olumlu gelişmeler sayesinde insanların kültür seviyesi artmıştır.
Mezopotamya'da yazı M.Ö. 3200 yıllarında Sümerliler tarafından icat edilmiştir. Sümer yazısı ekonomik ihtiyaçlardan doğmuştur. Önasya ülkelerinde ve Anadolu topraklarında yazı malzemesi olarak kullanılan kil tabletler, kilin kitap şekli olarak ifade edilmiş halidir.
3600 - 3700 yılları arasında, yazının bulunması ile başlamıştır. M.S. 350 - 400 yılları arasında gerçekleşen Kavimler Göçüne kadar devam eden İlk Çağ'daki en önemli buluşlar yazı ve takvimdir. Bunun dışında para, dünya haritası ve tekerlek de İlk Çağ'ın en önemi icatları arasında yer alır.
“Buluş” veya “icat” kelimeleri aynı anlamı karşılamaktadır ve “Bilgi ve becerilerimizden yararlanarak, daha önce doğada var olmayan bir şey ortaya çıkarma, yepyeni bir şey üretme” olarak tanımlanmaktadır. Yani icat edilen şey, doğada daha önceden yoktur ve onu bulan kişi tarafından meydana getirilmiştir.
Türkiye, Azerbaycan, İran, Irak ve Türkmenistan Türkleri'nin ataları olan Türk kavmi. Oğuz adına ilk defa Göktürk kitâbelerinde rastlanmaktadır.
Türkler ilk kez tarih alanına M.Ö.1050 yılında Çin'de Çu hükümdar sülalesini kurarak çıktılar. Onların Çin'deki egemenlikleri M.Ö. 247 yılına dek sürdü. Hakanlarının Teoman adında biri olduğu Hun Türklerinin M.Ö.220'de Çin'in kuzeyinde güçlü bir devlet olarak ortaya çıktığını biliyo ruz.
10. yüzyılda Orta Asya'dan, çoklukla İran üzerinden Anadolu topraklarına yerleşen Oğuz-Türkmen başta olmak üzere pek çok boy Türk adı altında toplanmıştır. Türk adı Orta Asya'da Türk ırkına mensup ve Türkçe konuşan toplulukların Göktürkler döneminden beri ortak adıdır.
Türk Dil Kurumunun Büyük Sözlüğünde buluş; “ilk defa yeni bir şey yaratma, icat”, “bilinen bilgilerden yararlanarak daha önce bilinmeyen yeni bir bulguya ulaşma veya yöntem geliştirme, icat” anlamında kullanılmıştır.
Buluş, bilgi ve becerilerimizden faydalanarak, daha önce doğada var olmayan bir nesneyi veya durumu ortaya çıkarma, yeni bir nesne geliştirmek olarak tanımlanmaktadır. Kısacası buluş, icat edilen nesnenin, doğada daha önceden olmaması ve onu bulan kişi tarafından geliştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri