Topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların hesapları telif, kopya içerik, taciz ve rahatsızlık, çıplaklık ve tehdit dili gibi nedenlerle dönem dönem kapatılabiliyor. Ya da hesaba birden fazla kez yanlış girince hesap askıya alınabiliyor.
Topluluk kurallarına karşı gelmeniz sonucunda veya başka sebeplerden dolayı instagram hesabınız kapanmış olabilir. İnstagram kapatılan hesabı geri açma için instagram tarafından hazırlanan kapanan instagram hesabı açma formu kullanabilirsiniz. Linki tıklayarak Kapanan İnstagram Hesabı Açma Formu doldurabilirsiniz.
Instagram, hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini başlattığınız tarihten 30 gün sonra hesabınızı tamamen siler. Bu 30 günlük süre zarfında hesabınızı geri alma şansınız vardır. Eğer henüz aradan 1 ay geçmediyse, Instagram uygulamasını açın ve normal bir şekilde kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp giriş yapın.
Instagram'da hesap kapatmaya dair herhangi bir sorun yaşadığınızda vakit kaybetmeden iletişime geçin. Ya oturum açma esnasında karşınıza çıkan “Yardım” sekmesinden ya da doğrudan e-posta adresiniz üzerinden Instagram ile bağlantı kurabilirsiniz.
Sağ üstteki simgesine ve sonra Ayarlar ve gizlilik'e dokunun. Daha fazla bilgi ve destek kısmında Yardım'a dokunun. Destek Talepleri'ne ve sonra İhlaller'e dokunun. Kararımızla ilgili size gönderdiğimiz güncellemeyi açın. kısmında görünüyorsa ihlal bildirimine de dokunabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Hesabınız en başta geçici olarak kapanır. Bu kapanmada size robot olmadığınıza dair bir test yapılır. Telefon numaranızı girip, gelen şifre ile hesabınızı 30 gün içerisinde açabilirsiniz.
Hesabınızın kapatılmasına ilişkin bir mesaj görmüyorsanız bir giriş sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Hesabınız sizin tarafınızdan veya şifrenize sahip biri tarafından silindiyse hesabınızı geri getirmeniz mümkün değildir.
Telif, müstehcenlik, kopya içerikler, olağan dışı hareketlilik, DM yoluyla diğer kullanıcıları rahatsız etme ve takip etme ya da edilmede aşırı anormallik Instagram'ın algoritmasının süzgecine takılabiliyor. Bu nedenlerden bir ya da birkaçı yüzünden hesaplar askıya alınabiliyor.
Yukarıda da dediğim gibi ne kadar çok şikayet ederse, o kadar hızlı hesap incelemeye alınıyor. İnstagram hesabının kapanması için şikayetlerin belirli bir limiti yoktur. Dolayısıyla bu sorunun cevabı yok diyebiliriz. İnstagram'da hesapların kapatılması adına belirli bir sayıda şikayet limiti bulunmuyor.
INSTAGRAM KAÇ İHLALDEN SONRA KAPANIR? Bir Instagram hesabının kapanmasını belirleyen belli bir şikayet sayısı yoktur. Kural ihlali sonucu hesap kapanabilir. Eğer bir anda çok sayıda yapılan şikayet sonucu kural ihlali tespit edilirse instagram hesabınız kapanabilir.
Eğer hesabınız kapatıldıysa, bununla ilgili bir mail almış olmanız gerekmektedir. INSTAGRAM HESABIM NEDEN KAPATILDI, NASIL ÖĞRENİLİR? -Telif hakkını ihlal ederseniz, Instagram hesabınız silinebilir. -Şiddet, ırkçılık ya da düşmancılık gibi bir davranış sergilerseniz, hesabınız kapatılabilir.
Eğer hesabın yanlışlıkla kapandığı düşünülüyorsa, Instagram Yardım Merkezi sayfasından gerekli bilgiler doldurularak itiraz edilebilir. Form doldurulduktan sonra itiraz talebi Instagram tarafından incelenir ve değerlendirme sonucunda yanlışlıkla hesabın kapatıldığı tespit edilirse hesap yeniden aktif hale getirilir.
Instagram'da bulunan ve dondurulmuş hesaplar Instagram platformunda gözükmemektedir. Kapatılan hesap diğer kullanıcılar ve takipçiler tarafından da görülmemektedir. Bu nedenle kapatılan Instagram hesabının kapalı olup olmadığını anlamak için kullanıcı adı girilmeli ve hesap gözükmüyor ise kapanmış demektir.
Form doldurulduktan sonra itiraz talebi Instagram tarafından incelenir ve değerlendirme sonucunda yanlışlıkla hesabın kapatıldığı tespit edilirse hesap yeniden aktif hale getirilir. İnceleme süresi başvurulardaki yoğunluğa göre farklılık gösterebileceği için hesabın açılması da birkaç günü bulabilir.
Kapatılan instagram hesabının size ait olduğundan emin olunması için hesapta kayıtlı e-posta adresine erişebilmelisiniz. Eğer erişemiyorsanız yapacak bir şey yok. Hesabınızı geri açılması için itiraz edemez ve aynı kullanıcı adıyla yeni Instagram hesabı açamazsınız.
İnstagram hesabınız kendi kendine çıkış yapıyor olması hesabınızın şüpheli ve spam sebebi olabilecek hareketlere sebep olmuş olması olabilir. İnstagram hesabınızı büyütmek için takipçi, beğeni veya çok paylaşım yapma işlemi sırasında spam sınırını aşmanız olabilir.
Instagram'da spam yiyen bir hesap aramalarda görülmez. Paylaşımlar keşfet bölümünde görünmez. Paylaşımlara gelen beğeni ve yorum sayılarında gözle görülür bir azalma olur. Spam altında olan hesabın takipçi sayısı azalır.
Takipçi sayısında hızla düşüş olabilir, bot hesaplar silinir. İntagram ekibi tarafından durumu anlatan bir mail gelir. Sizi arayan hesaplar göremez, bulamaz. Hesabınız arama kısmında çıkmaz.
Hüküm ve koşulların ihlali nedeniyle hesabınız engellenmiş veya devre dışı bırakılmış olabilir. Telefonunuzdaki Instagram oldukça eski sürüm olabilir. Kullanıcı adı ve şifreyi otomatik doldur seçeneği hesap bilgilerini yanlış girmiş olabilir. Instagram'ın tanımadığı bir cihazdan giriş yapmaya çalışıyorsunuzdur.
Askıya almak, üzerine uzun uzun düşünülmesi gereken konuları daha sonraya bırakmak demektir. Diğer bir anlamı ise bekletmektir ve iptal etmektir. Örneğin üyeliğin askıya alınması, üyeliğin iptal edilmesi anlamına gelir. Anlamı: Hemen karar vermek yerine sonraya bırakmak, ertelemek.
Küfür, hatalı bir yorum ya da yanlış içerikli gönderi paylaşımında bulunulması, Takip istekleri kabul edilmediği halde devamlı olarak takip isteği gönderilmesi, Hesap yeni açılmasına rağmen çok aktif şekilde kullanılması, Kullanılan hesabın diğer kullanıcıların tarafından şikâyet edilmiş olması.
Profil resminize dokunun. Üç çizgiye dokunun ve Ayarlar'a girin. Yardım'a dokunun. Sorun bildir'e dokunun.
Elbette bulunur. Şöyle ki kişinin hesabının bulunmak istenmesi savcılık tarafından ilk başta o sosyal medya şirketi ile görüşülür ve kullanıcının bilgileri istenir.
Hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri