Kendi Hikayelerinizi İndirmenin Otomatik Yöntemi Hikayenin 24 saatlik süresi dolduktan sonra kaybolduğu için tekrar ulaşma şansınız da olmuyor. Instagram'ın bunun için geliştirdiği özelliği sayesinde hikayenizi otomatik olarak uygulamadaki arşive ya da telefonunuzun belleğine kaydedebiliyorsunuz.
Belirli bir hikâyeyi kaydetmek için Fotoğrafı/Videoyu Kaydet (Save Photo/Video) seçeneğini seçin veya mevcut hikâyelerinizi tek bir video olarak kaydetmek için Hikâyeyi Kaydet (Save Story) seçeneğini seçin (bu seçenek yalnızca iPhone'da mevcuttur; Android kullanıcılarının her bir hikâyeyi tek tek indirmesi gerekir).
Hikaye oluşturma ekranına gelip parmağınızı aşağıdan yukarıya kaydırdığınızda ise Galeri'deki fotoğrafların üstünde taslak olarak kaydedilen hikayeleri göreceksiniz.
1-DM sayesinde kaydetmek
Instagram uygulamasını açın ve bir hikaye oluşturun veya telefonunuzun galerisinden mevcut bir hikayeyi yükleyin. 2. Hikaye paylaşım ekranında sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun. 3. Çıkan seçenekler listesinden “Kaydet” seçin.
İlgili 40 soru bulundu
Bu uygulamayı kullanan kullanıcıların en çok endişe ettiği konu ise “acaba karşı tarafa bildirim gider mi?”. Story Saver uygulamasını kullanan kullanıcılar hiç endişe etmenize gerek yok çünkü karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmiyor.
İndirmek istediğiniz hikayeye geliyorsunuz ve sağ alt köşede yer alan üç noktaya tıklıyorsunuz. Ardından açılan ekranda kaydetme seçeneğini buluyorsunuz. iPhone telefonunuz varsa burada “Kaydet” olarak geçiyor, telefonunuz Android ise “Fotoğrafı / Videoyu Kaydet” seçeneği yer alıyor.
Instagram'ı açın ve sağ alt köşedeki profil sekmesine dokunun. Sağ üstteki Menü düğmesine dokunun ve "Kaydedilenler"e gidin. Kaydedilenler altında, tüm kayıtlı gönderilerinizi bulmak için "Tüm Gönderiler" dizinini açın.
Instagram'ı açın ve indirmek istediğiniz reels videosuna dokunun. Üç noktaya ardından "Bağlantı"ya dokunun. Repost uygulamasını açın. Share butonuna dokunarak telefonunuza kaydedin.
Hesabına giriş yaptıktan hemen sonra kaydetmek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu bulun. Fotoğrafın veya videonun sağ alt köşesinde yer alan yer imi simgesine dokunun. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde gönderi kaydedilecektir. Aynı butona tekrar dokunarak kaydettiğiniz görseli listeden çıkarabilirsiniz.
Arşivlenen hikayelere ulaşmak için profil sayfasının sağ üst bölümünde bulunan saat ikonuna dokunmak gerekiyor. Arşiv sayfasında, tarihi geçmiş hikayelerin yanı sıra daha önce arşivlenmiş fotoğraf ve video paylaşımları da görüntülenebiliyor.
Yani oluşturulan koleksiyonları kimse göremeyecek. Ancak sonrasında kullanıcılar kaydettikleri koleksiyonlardan istediklerini takipçileri ile paylaşabilecek.
Kaydettiğiniz tüm içerikleri görmek için ise, profil sayfanız açıkken üst bölümde yer alan yer imi ikonuna basmanız gerekiyor. Bu bölümde, tüm kaydettiğiniz içerikleri görebiliyorsunuz. Ayrıca Kaydedilenler bölümünde bir de “Koleksiyonlar” özelliği yer alıyor.
Hikâyeye bakan kişilerin sıralamasında ilk etkenin profile yapılan ziyaret sıklığı olduğu düşünülüyor. Kişi, hikâyepaylaşan kullanıcının profilini sıklıkla ziyaret ediyorsa, hikâyesıralamasında en üstte çıkıyor.
Instagram hikayelerinin izlenme sıralaması değiştirilemez. Hikayeler, kullanıcıların takip ettikleri kişiler tarafından yayınlandığı sıraya göre gösterilir. Bu sıra, hikayeyi paylaşan kişinin takipçi sayısı, hikayeyi izleyenlerin sayısı ve diğer etkenlerle belirlenir.
Sizin ziyaret ettiğiniz profiller, beğendiğiniz veya yorum yaptığınız gönderiler, sizin karşı tarafın hikayesini görüntülemeniz gibi etmenler bu sıralamayı doğrudan etkiliyor. Aynı şekilde platform üzerindne kurduğunuz iletişim de sıralama üzerinde farklılıklar yaratıyor.
Akışta fotoğraf veya videonun altındaki simgesine dokunun. Hikayene gönderi/video ekle'ye dokunun. Hikayeye Ekle'ye dokunun. Birinin gönderisini hikayenizde paylaştığınızda hikayeyi izleyen kişilerin gönderiyi ilk paylaşan kişiyi ve bu kişinin hesabını görebileceğini unutmayın.
Öncelikle başka birinin Instagram hikayesinde paylaştığı bir gönderiyi kendi hikayenizde paylaşmak için o gönderide etiketlenmiş olmasınız gerekir. Hikayeyi profilinde paylaşan kişi sizi gönderiye etiketlememişiz ise bu gönderiyi yalnızca ekran görüntüsü alarak kendi hikayenizde paylaşabilirsiniz.
Beğenilen ya da daha sonra bakılmak istenen fotoğraf ve videolar bu özellik sayesinde uygulama içerisinde saklanabiliyor. Böylece kullanıcılar bunlara tekrar bakmak istediklerinde uzun uğraşlara girmeden uygulama içerisindeki kaydedilenler bölümüne giriyor ve daha önce kaydettikleri paylaşımlara buradan ulaşabiliyor.
Facebook'un sağ üst kısmındaki simgesine dokunun. Kaydedilenler'e dokunun. Üstte bir koleksiyona dokunun veya görüntülemek istediğiniz kaydedilmiş öğeye dokunun.
Hesabınıza kaydedilen diğer etkinlikleri silme
Android telefonunuzda veya tabletinizde myactivity.google.com adresine gidin. Diğer Google Etkinlikleri'ne dokunun. Buradan şunları yapabilirsiniz: Belirli bir etkinliği silme: Etkinliğin altında Sil'e dokunun.
Hikayeni paylaştıktan sonra kimler bakmış onları görebilirsin bildirim gelmez. Başkasının hikayesine bakınca da bildirim gitmez sadece senin baktığını görebilir.
İstediğiniz bir hikayenin üzerine gelin ve tıklayın. Hemen aşağıda yer alan ” Öne Çıkar ” butonuna tıklayın. Yeni bir öne çıkarma için isim girdikten sonra hikaye arşivinizden seçmiş olduğunu gönderiyi profilinizde kalıcı olarak tutabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri