Reklam kampanyasını oluştururken yapılan bazı düzenlemeler, reklamlar için ödenen aynı ücretle çok daha fazla sonuç almayı sağlar. Sektöre ve hedef kitleye göre değişiklik gösteren Instagram reklamları için günümüzde tıklama başına ortalama 20 kuruş ile 5 TL arasında değişen bir maliyet oluşmaktadır.
Öne çıkar demek, insanların karşısına çıkar demek. Evet reklam yani bir nevi, paralı.
Instagram reklam verme ücreti ne kadar ? Instagram reklam fiyatları günlük 400 ₺ / aylık 12.000 ₺'den başlamaktadır. Standart instagram reklam verme paketiyle günde ortalama 61 bin kişiye ulaşılmaktadır.
Burada reklam bin kişiye gösterildiğinde ödeme yapılır, bu da ortalama 5-6 tl arasındadır. Bir diğer faktör bütçedir. Instagram sponsorlu reklam verme ücretleri için belirlenen süre boyunca kullanılan maksimum tutardır. Instagram reklam verme ücretleri için günlük veya total bir maliyet belirleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Genellikle, bir post için 10.000 – 100.000 TL arasında bir ücret alırlar. Ayrıca, markalar, mega-influencer'lardan daha fazla içerik üretmelerini istediklerinde, bir anlaşma için 500.000 TL'ye kadar ödeme yapabilirler. Sonuç olarak, influencer reklam ücretleri, birçok faktöre bağlıdır ve değişkenlik gösterir.
Eğer Instagram reklam ücreti ödenmezse, aşağıdaki olası sonuçlar ortaya çıkabilir: Reklam Gösterimleri Durdurulur: Instagram, reklamın gösterimlerini durdurabilir. Ödenmemiş bir reklam ücreti olduğunda, Instagram reklamverenin hesabını askıya alabilir veya reklamlarını durdurabilir.
Reklamlarınızı yükledikten sonra Instagram, reklamlarınızı değerlendirmeye alacak ve en geç 24 saat içinde onay verip vermediğini belirtecek.
Instagram'da reklam vermek için tek ihtiyacınız olan bir Facebook hesabı, bir Facebook Sayfası ve bir Instagram hesabıdır. Tüm bu hesaplara sahipseniz, Instagram'da reklam vererek, 400 milyondan fazla aktif kullanıcı arasından belirli bir hedefe ulaşabilirsiniz.
Bir standart var mı? Google Ads sisteminde reklam fiyatları, her anahtar kelimede ya da alanda rekabet seviyesine göre değişim gösterir. Türkiye için ortalama tıklama başı maliyetler 7 kuruş ile 10 TL arasında değişiyor fakat 10 TL üst sınır diyemiyoruz.
Hata 3. Instagram'da reklam sürelerini çok kısa süreli tutmak: Peki en az kaç gün yayında kalmalı? Instagram algoritmasının makine öğrenme süresini göz önünde bulundurarak en az 4 veya 5 gün tanıtımınızın yayında kalması gerekiyor. Ve bu esnada düzenleme yapılmaması, yani öğrenme sürecinin değiştirilmemesi gerekiyor.
Instagram'da oluşturduğunuz bir gönderiyi öne çıkararak bu gönderiyi bir reklama dönüştürebilir ve daha fazla kişiye erişebilirsiniz. Instagram'dan bir reklam oluştururken, reklam hedefinizin daha fazla profil ziyareti, site ziyareti veya mesaj alma seçeneklerinden hangisi olacağını seçebilirsiniz.
Hikaye Öne Çıkanlar Sınırı: Kaç tane hikayeyi öne çıkanlar kısmına eklemekle ilgili herhangi bir sınır bulunmuyor.
Gönderi ve hikayelerinizi öne çıkarmak, takipçilerinizin ötesinde bir hedef kitleye erişmek için harika bir yoldur. Hedef kitlenizle paylaşmış olduğunuz gönderi ve hikayelerden Instagram reklamları oluşturabilirsiniz.
10.000 ile 50.000 arasında takipçisi olan mikro influencer'lar ise gönderi başına 2.000-10.000 TL arası kazanıyor. 50.000'den fazla takipçisi olan orta ve büyük ölçekli influencerlar aldıkları etkileşimle doğru orantılı pazarlık yapabiliyor.
Eski uygulamada 20 dakikalık süre içinde 9 dakika reklam yayınlamak mümkündü. Reklam kuşakları 20 dakikada bir yayınlanıyordu. Yeni yönetmelikte ise reklam süreleri kısaldı, bir saat içinde yayınlanacak olan reklamların süresinin 12 dakikayı geçmemesi gerekiyor.
Reklam kredileri nasıl çalışır? Bir reklam kredisi kullandığınızda bu kredi, hesabınızda biriken tüm reklam ücretlerinin ödemesini gerçekleştirir. Bu, reklam kredinizi kullanmak için oluşturduğunuz reklam da dahil olmak üzere, reklam hesabınızda yayınlanan tüm reklamları kapsar.
1 Ekim 2020'de yürürlüğe giren sosyal medya yasasının 3'ncü aşaması olan 'Reklam Yasağı', Resmî Gazete'de yayımlandı. 7253 sayılı yasa gereği Türkiye'ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, artık Türkiye'de reklam alamayacak.
Fenomenler işlerini dijital kanallara taşırken, markalar da ürünlerini sosyal medya fenomenleri aracılığıyla sunuyor. Ağırlıklı olarak YouTube, Instagram, TikTok gibi platformlarda düzenli içerik paylaşan fenomenler, 2-3 sene içinde aylık 20 ila 30 bin TL arasında gelire ulaşıyor.”
Influencer'lar da içeriklerine yerleştirdikleri reklamlar üzerinden elde ettikleri gelir için düzenli olarak gelir vergisi ödemek zorundadır. Bu kazançların takibi için iyi bir gelir gider takibi yapılmalı ve profesyonel bir ön muhasebe programı kullanılmalıdır.
Ücretli arama pazarlamacılığı; reklamlar her tıklandığında “tıklama başına ödeme” ya da reklamları daha seyrek olarak görüntülendiğinde “BGBM” veya “Bin Gösterim Başına Maliyet” ödeme yapılmasıdır. Bir arama motorunda ya da bir ortak sitenin sponsorlu listeleri içinde reklam verme fırsatı verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri