Başlat menüsünden "Çalıştır" seçeneğine tıklayarak açılan pencereye "cmd" yazıp "Enter" tuşuna basarak Komut İstemi'ni açın. Açılan pencerede "ipconfig /release" yazarak "Enter" tuşuna basın. Bu işlem sonrasında, cihazın mevcut İP adresi serbest bırakılacaktır. Ardından, "ipconfig /renew" yazarak "Enter" tuşuna basın.
Aç kutusuna cmd yazın ve sonra da Tamam'ı seçin. Komut istemine ipconfig /release yazın ve ENTER tuşuna basın. Ipconfig /renew yazın ve ENTER tuşuna basın.
Çevrimiçi gizliliğinizi koruma: IP adresinizi değiştirmek, coğrafi konumunuzu gizler, böylece bilgisayar korsanları , ISS'niz veya web izleme web siteleri sizi bulamaz. IP adresiniz ayrıca özel İnternet trafiğinizi gözetlemek için de kullanılabilir. IP adresini değiştirmek böylece çevrimiçi etkinliklerinizi korur.
İlgili 16 soru bulundu
Dinamik IP adresleri otomatik ve düzenli olarak değişir. ISP'ler, geniş bir IP adresi havuzu satın alır ve bunları müşterilerine otomatik olarak atar. Belirli aralıklarla adresleri tekrar atarlar ve eski IP adreslerini diğer müşteriler için kullanılmaları adına tekrar havuza aktarırlar.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
İnternette anonim olarak gezinmek için IP adresini gizli tutmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. IP adresi kapatma yöntemleri arasında VPN, Tor tarayıcısı ve Proxy sunucusu yer alır. Kullanıcılar bu yöntemleri uygulayarak, IP adreslerini gizleyebilir. VPN ile IP adresi gizleme: VPN ile IP adresini gizlemek mümkündür.
IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP 'ler aynı kalır. Bunu da genelde şirketler kullanır.
IP adresinizi gizlemek yasaldır. Ancak VPN'ler, proxy'ler ve IP'nizi değiştirmenin diğer yöntemleri bazı ülkelerde yasa dışı olabilir. Bunları kullanırken başınızın belaya girebileceğinden şüpheleniyorsanız öncesinde bir araştırma yapın.
''Internet Protocol Address'' olarak nitelendirilen IP adresi, dinamik bir yapıya sahiptir. Cihazların birbirleriyle veri alışverişinde bulunmasını sağlayan IP adresi, dinamik bir yapıya sahip olduğundan dolayı internet üzerinde gezinirken devamlı değişir.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
IP adresleri sadece internete bağlanan cihazların birbirleri ile iletişim kurması için kullanılır. Herhangi bir kişinin IP adresinin başkası tarafından kullanılması tehlikeli bir durum değildir. O kişiler IP adresine ulaşsa dahi hiçbir işlem yapamazlar.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Wi-Fi bağlantısı için
İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
IP adresiniz internete nereden bağlandığınıza göre değişebilir ve modeminizi açıp kapattığınızda cihazınıza genellikle farklı bir IP atanır. Elbette evinizdeki tüm cihazlar, aynı router'dan internete bağlandığı sürece, aynı herkese açık IP adresini kullanacaktır.
IP adresinizi bilen başka bir oyunu size doğrudan paket gönderebilir. Eğer iyi amaçlıysa sorun olmaz çünkü bu en hızlı iletişim şeklidir. Fakat kötü amaçlı bir kullanıcı herkese açık IP adresinizi bilirse internet bağlantınızı paketlerle meşgul edebilir. Buna DoS (denial of service, hizmet engelleme) saldırısı denir.
Cihazlar, bu sayede birbirlerinin erişim adreslerini tespit edebilmektedirler. Aynı zamanda, IP adresinden yola çıkarak kullanıcıya dair birtakım veriler edinilebilmektedir. Bu bilgilerin başında, IP adresini kullanan cihazın adresi ya da kullanıcının ziyaret ettiği internet sitelerinin listesi gibi bilgiler bulunur.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
İnternet'e bağlanan her cihaza, İnternet Servis Sağlayıcısı tarafından bir "public" IP adresi atanır ve internete bağlı cihazlar birbirleriyle bu "public" IP adresleri üzerinden ulaşırlar.
İnternet servis sağlayıcılarındaki bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları – Domain Name Server(DNS)) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar. Dolayısıyla biri web tarayıcısına alan adını girdiğinde, o kişiyi doğru adreslere yönlendirir.
IP adresinin içerdiği en önemli detaylardan biri konum bilgisidir. Çoğu IP adresi net bir şekilde konumuzu vermez ancak bazı durumlarda IP adresiniz üzerinden net bir konum alınabilmesi bile mümkün olur.
Evet değişiyor.
Modem resetleme sonrası kurulum gerekir. Resetleme sonrası modemdeki ışıkların hepsi sönmüş olur. Önce power daha sonra diğer ışıklar teker teker yanar. Modem resetledikten sonra internet ışığı yanmıyor ise müşteri hizmetleri ile iletişime geçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri