* India Pale Ale "indiya peyl eyl", kısaltılmış hali olan IPA is "ay pi ey" şeklinde okunur.
IPA (India Pale Ale), diğer biralara oranla daha yüksek miktarda şerbetçiotu içeren bir bira çeşididir. Dolayısıyla şerbetçiotundan gelen acılık, diğer biralara oranla daha fazladır. Renkleri genel olarak altın ve bakır tonlarındadır. Genellikle güçlü bir aromaya sahiptirler.
ismini kuzey amerika'da kizilderililere ev sahipligi yapan “yakima” vadisinden alan, tuborg frederik serisinin pempe etiketli yeni birasi. %6,5 alkolune nazaran yumusak icimli. narenciye ve tropik meyve notalari biralara cok yakistirmasamda yogun serbetciotu ile cok keyifli bir ahenk yakalamis. tebrikler.
Citra, Mosaic, Simcoe ve Galaxy şerbetçiotlarıyla yapılmış India Pale Ale tarzı bira. Arpa maltının yanı sıra buğday ve yulaf maltı da kullanılmış, 4.8 derece alkollü. 33 santilitrelik şişede.
Brewferm India Pale Ale*, İngilizlerin ünlü India pale ale stilinde bir biradır. Belirgin bir şerbetçi otu tadı ve acılığına sahiptir. Şerbetçi otunu dengeler şekilde malttan gelen kavruk ve karamel tatları bu biraya derinlik kazandırır.
İlgili 22 soru bulundu
Ale Lager Farkı Nedir? Aslında biranın temelinde Lager ve Ale olarak bir ayrım vardır. İkisi de biradır evet ama ana farkları içinde kullanılan maya cinsidir. Lager bira; lager mayası ile (yani soğuk derecelerde fermente olan maya ile), Ale bira ise ale mayası ile (genellikle oda sıcaklığında fermente olan) yapılır.
Pale Lager, soluk altın renkli bir lager biradır. İlk kez 19. yüzyılın ortalarında bu biranın demleme süreci geliştirildi. Gabriel Sedlmayr, pale ale demleme tekniklerini Almanya'daki Spaten Bira Fabrikasına (şimdi Spaten-Franziskaner-Bräu olarak bilinir) geri götürdü ve bunları mevcut biracılık yöntemlerine uyguladı.
Pilsner, tüm dünyada üretilen biraların üçte ikisinden fazlasının dahil olduğu açık renkli lager tipi bir bira türüdür. İlk olarak 1842 yılında Avusturya İmparatorluğu topraklarında bulunan Bohemya bölgesindeki Pilsen kentinde Pilsner Urquell adıyla üretilmiştir. Bu kent günümüzde Çekya sınırları arasındadır.
Biraya yapılan filtreleme işlemi, mayanın biradan ayrışmasını sağlar. Bu durumdan yalnızca maya hücreleri değil, biranın tadı, aroması ve lezzeti de etkilenir. Filtreleme işlemiyle biraya lezzet veren bileşenlerin bir kısmı yok olur. Bu da filtresiz biraların daha lezzetli olmasını sağlar.
Üretim pek çok açıdan standart pale ale biralar gibidir. En önemli fark ise amber ale üretiminde, açık renkli arpa maltına ilave olarak küçük miktarlarda kristal ya da daha koyu renkli malt eklenmesidir.
Ale, üst köpük mayasından mayalanmış arpadan yapılan bir çeşit bira türüdür. Bu maya birayı hızlı fermente eder ve ona tatlı ve meyvemsi bir tat verir. Çoğu ale nebatî lezzetin kaynağı olan maltın şekerli tadını dengeleyen ve onu muhafaza eden şerbetçiotu içerir.
Taze arpa kokulu, canlı ve aromatik. Rahat içimli, ferahlatıcı bir bira. Baharatlı yiyeceklerle, Meksika yemekleriyle özellikle denenebilir. İyi soğutularak yudumlanmalı.
Stout, kavrulmuş arpa maltı ya da kavrulmuş sek arpayla yapılan siyah bir bira türüdür. Geleneksel olarak en sert porter tipi biralardan (stout porter) türemiştir. Zamanla stout olarak kısaltılmıştır. Pek çok alt türü olmakla birlikte en popüler olanı sek stouttur.
Bira tipleri genel olarak 'ale' ve 'lager' olarak ikiye ayrılmaktadır. Ale tipi biralar üst fermantasyon, lager tipi biralar ise alt fermantasyon biralarıdır.
Bomonti Filtresiz IPA oldukça karışık bir formüle sahip. Arpa, yulaf ve buğday maltları mayşelenmiş ve Galaxy, Enigma, Mosaic ve Citra olmak üzere 4 farklı şerbetçiotu kullanılmış. Oldukça bulanık, saman sarısı bir bira. Güzel köpüklendi, yoğun ancak çok kalıcı olmayan bir köpüğü var.
Lager, alt fermentasyon usuluyle düşük sıcaklıklarda üretilip saklanan yaygın bir bira türüdür. Alt fermentasyonda, bira karışımına katılan Saccharomyces pastorianus mayası 4 ila 9 derece civarında kimyasal olarak aktive olur, bira maltını alkole ve karbonik asite dönüştürür.
Almanlar özellikle bu biraya Pilsner demekten kaçınır ve bunun yerine kendi yaptıkları aynı tarza Pils derler. Bunu bilmenin temel faydası şudur; meyvemsi tadı olmayan daha soğuk ve net tad arıyorsanız Lager bira seçmelisiniz, daha karmaşık tatlar için Ale bira uygundur.
Malt biraların en önemli özelliği standart biralara göre daha düşük alkollü olmasıdır. Malt biralarda alkol içeriğini düşük tutmak için iki yöntem izlenir: Mayalar biraya 0 °C gibi oldukça düşük bir sıcaklıkta eklenir. Bu durum fermentasyon sonrasında %0,50 gibi oldukça düşük bir alkol içeriğine neden olur.
Tuborg, pilsner türü bira üretmek amacıyla kurulmuştur. 1894 yılında United Breweries ile birleşmiştir.
Duvel Bira Alkol Oranı
Belçika menşeili Duvel birası, yüksek alkol oranına sahip biraların arasında yer alır. İçerdiği alkol oranı ise %8,5'tir. Görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken bu bira, sert içim sevenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Dünyanın En Yüksek Alkollü Birası:
%67.5'luk alkol oranıyla, Brewmeister Snake Venom dünyanın en yüksek alkollü birası. Alkol oranı olarak neredeyse Absinthe ayarında bir biradan bahsediyoruz. Kendisi o kadar yoğun ki, baloncukları standart bir bira gibi tutamıyor.
Flandre kırmızı ale, meyvemsiliği oldukça yüksek bir biradır. Erik, kuru erik, kuru üzüm ve ahududu benzeri aromalar ön plandadır. Şerbetçi otu acılığı düşüktür ancak tanen oranı yüksektir. Bu nedenle bira türleri arasında kırmızı şaraba en çok benzetilen bira olarak tanımlanmaktadır.
Bock, Almanya kökenli sert bir lager çeşididir. Adını Almanya'nın Einbeck kentinden aldığı bilinmektedir. "Bock" sözcüğü ayrıca Almanca'da teke (erkek keçi) anlamına gelmektedir. Yapım aşamasında kullanılan şerbetçiotu miktarı diğer biralara oranla daha azdır.
Dunkel ya da Dunkles, koyu renkli Alman lager biraları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. "Dunkel" Almanca'da koyu ve karanlık gibi anlamlara gelmektedir. Dolayısıyla dunkel biralar kehribar rengiyle kızılımsı kahverengi arasında koyu bir görünüme sahiptir. Dunkel biralar pürüzsüz malt tatlarıyla bilinirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri