Ipconfig, DOS işletim sisteminde bilgisayarın ağ bağlantı özelliklerini gösteren komuttur. şeklinde kullanıldığında ağ bağlantısı özellikleri daha ayrıntılı görülebilir. /all parametresiyle birlikte kullanıldığında bilgisayarın MAC adresi de ekrana basılır.
Başlat 'a basın, açılan ekrandayken "cmd" yazın veya başlat açıkken önce "çalıştır" yazıp enter deyin, açılan kutucuğa "cmd" yazın "komut istemi" uygulamasını girin. Açılan komut istemi penceresindan 2 şekilde mac adres öğrenilebilinir; 1. ipconfig /all veya ipconfig -all yazılır ve Enter tuşuna basılır.
Config, sık kullanılan online ya da masaüstü oyun platformlarında indirilecek küçük bir programlara ayarları değiştirebilme ve oyuncunun kendi istediği şekilde ayarlayabilmesi için ilgili komuttur. Config Nedir? Yeniden ayarlama ya da düzenleme olarak özetlenebilen bu kelime, klavye üzerinden istemi açmaktadır.
ipconfig /release Komutu
“ipconfig /release” komutu, spesifik Windows bağlantısı isimleriyle birlikte kullanılabilir.
Komut istemini açmak için Çalıştır iletişim kutusuna cmd yazın. ipconfig yazın ve ardından IP adresini arayın.
İlgili 42 soru bulundu
Komut satırı penceresi açılacaktır. "ipconfig" yazip enter a basın. Bilgisayarınızın bağlı bulunduğu yerel ağdan hangi ip numarasını aldığını görecekiniz. Eğer bilgisayarınız bir ağın üyesi değilse internete bağlandığınız modemin ip numarasını göreceksiniz.
IP Adresi Bulma Yöntemleri
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
İlk olarak Başlat > Çalıştır > CMD yazın ardından karşınıza çıkan ekrandan ipconfig/release yazıp entere basın. Bu işlemi yaptıktan sorna bilgisayarınızın DHCP sunucusu otomatik olarak IP atama işlemini sağlayacaktır. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve sorunun çözüldüğünü kontrol edin.
ping komutu saniyede bir veri paketi gönderir ve alınan her yanıt için bir satır çıkış yazdırır. ping komutu, gidiş dönüş sürelerini ve paket kaybı istatistiklerini hesaplar ve tamamlanmasına ilişkin kısa bir özet görüntüler. ping komutu, program zamanaşımına uğradığında ya da bir SIGINT sinyali alındığında tamamlanır.
Genellikle komut satırı veya komut satırı arabirimi adı verilen pencere, bilgisayarınızdaki dosyaları görmek, düzenlemek ve yönetmek için kullanılan metin tabanlı bir uygulamadır. Bu tıpkı windows gezgini yada mac'teki finder gibi fakat grafiksel arayüzü olmadan.
Yerel bilgisayardaki etkin veya hatırlanan paylaşılan kaynakların bağlantısını kesmek için komutunu kullanabilirsiniz Net Use * /delete .
Komut satırı (Diğer adıyla komut satırı arayüzü), bir bilgisayar kullanıcısının, belirli metinleri (komutları) girerek, bilgisayarla iletişime geçmesini sağlar. Komut satırı arayüzleri; konsol, kabuk, terminal veya uçbirim diye de adlandırılır.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Ara (Çalıştır) kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. Çıkan komut ekranında ipconfig komutu yazılara enter tuşuna basılmalıdır. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Arama çubuğu kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. 2. Açılan komut ekranında ipconfig komutu yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. 3. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
Aç kutusuna cmd yazın ve sonra da Tamam'ı seçin. Komut istemine ipconfig /release yazın ve ENTER tuşuna basın. Ipconfig /renew yazın ve ENTER tuşuna basın. exit yazın ve ardından komut İstemi penceresini kapatmak için Enter tuşuna basın.
IP çakışması iki farklı cihazın aynı IP adresiyle bir ağa erişmeye çalışması sonucunda ortaya çıkan ve İnternet erişiminde sorunlara yol açan bir hatadır. IP çakışması hatası alındığında öncelikle eğer cihazda IP adresi elle (statik olarak) girilerek kullanılıyorsa bunların doğruluğu kontrol edilmelidir.
İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.
Modem IP Nasıl Değiştirilir? Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır.
IP adresinizi değiştirerek devlet sansürünü atlayabilir, kısıtlanmış web sitelerinin engellemesini kaldırabilir ve ücretsiz, açık İnternet'e erişebilirsiniz.
IP adresini ele geçiren kişi, o kişinin cihazına şifreli ve güvenlik korumalı olduğu sürece erişim sağlayamaz. IP adresinizi kullanarak hakkınızda yalnızca yaşadığınız konumu öğrenebilirler.
-IP adresi statik ve bir alan adına tahsis edilmiş ise , IP adresinden alan adına ve whois bilgileri doğru ise kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri