iPhone X, 11, 12, 13 veya sonraki model aygıtınızı yeniden başlatma. Ses düğmelerinden birine ve yan düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeleri basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın.
Telefonu kapatmak için cihazın sol tarafında bulunan ses kısma tuşuyla sağında bulunan açma-kapama düğmesine aynı anda basılı tutulmalıdır.
Apple logosunu görene kadar hem yan düğmeyi hem de sesi kıs düğmesini basılı tutun. iPhone'unuz açılmıyorsa donanımınızı kontrol etmek ve aygıtınızı şarj etmek için bu adımları izleyin. Bir saat kadar şarj etmeniz gerekebilir. Telefonunuz hâlâ açılmıyorsa Apple Destek bölümüne ulaşın.
Hep Açık Ekran ayarı saptanmış olarak açıktır. Kapatmak için Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümüne gidin, sonra Hep Açık Ekran'ı kapatın. İpucu: Hep Açık Ekran ayarı açıkken kilitli ekranınızda duvar kâğıdınızı veya bildirimlerinizi göstermeyi seçebilirsiniz.
Tüm modeller: Ayarlar > Genel > Sistemi Kapat bölümüne gidin, sonra sürgüyü sürükleyin.
İlgili 41 soru bulundu
Bugüne dek satışa sunulan tüm iPhone modellerini dikkatli bir şekilde incelediğimizde, bir iPhone'un tipik olarak 5 ila 7 yıl boyunca yazılım güncellemesi desteği aldığını görüyoruz. iPhone 11 2019 yılında satışa sunulduğu için göz önüne alırsak, modelin güncelleme desteği en erken 2024 yılında sona erecektir.
Dikkat etmemiz gereken önemli bir husus var. Pil sağlığı değerinizin '%80' ve üzerinde olması gerekiyor.
Cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Karşınıza çıkan menüde Ekran sekmesine tıklayın. Ekran sekmesinde yer alan Zaman Aşımı kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda 15 saniye, 30 saniye, 1 dakika, 2 dakika, 3 dakika, 4 dakika, 5 dakika ve 10 dakika seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
Android cihazdan ayarlar menüsüne gidilir. Gelişmiş özellikler seçeneği seçilir. Ardından hareketler ve işaretler seçeneği kullanıcıyı karşılayacaktır ve o seçeneğe tıklanır. Son olarak görüntülerken ekranı açık tut özelliği seçilir.
Ekran ve Parlaklık seçeneğine dokunun. Açılan sayfada Her zaman açık özelliğini bulun ve pasif konuma getirin. Özelliği açmak istiyorsanız aktif konuma getirebilirsiniz. İşte bu kadar!
Assistive Touch İle iPhone'u Kilitleme ve Kapatma
Karşınıza gelen Assistive Touch menüsü gelecektir. Buradan yeni seçenekler ekleyebilirsiniz. (+) simgesine dokunarak eklemek istediğiniz tuşu (Ekranı Kilitle) belirleyin. Belirledikten sonra sağ üstte bitti butonuna basıp işlemi sonlandırın.
Cihazın ses aç düğmesine basıp çekin ardından ses kıs düğmesine basıp çekin ardından güç düğmesine Apple logosu gelene kadar basılı tutun. Yalnız seri yapmanız lazım kılıf varsa çıkarın.
Tek dokunuşla ses yüksekliğini ayarlamak, ekranınızı kilitlemek, birden çok parmakla yapılan hareketleri kullanmak, aygıtınızı yeniden başlatmak veya düğmelere basma hareketlerini tek bir dokunuşla değiştirmek için AssistiveTouch'ı kullanabilirsiniz.
iPhone veya iPad'inizi yeniden başlatın. Ekranınızın temiz olduğundan ve üzerinde kir birikintisi veya sıvı olmadığından emin olun. Tüm Lightning veya USB-C aksesuarlarının bağlantısını kesin. Bir aksesuarı çıkardıktan sonra ekranınız çalışıyorsa farklı bir priz, kablo veya şarj aleti kullanmayı deneyin.
Öncelikle cihazınızın Ayarlar menüsüne girin. Burada Ekran başlığına girmeniz gerekiyor. Açılacak pencerede Ekran Zaman Aşımı seçeneğini göreceksiniz. Bazı modellerde bu seçenek yerine Uyku Modu bulunabiliyor.
Ekran Süresi sayesinde kendinizin ve çocuklarınızın uygulamalarda, web sitelerinde ve daha fazlasında ne kadar zaman harcadığınızı bilirsiniz. Bu şekilde, aygıtlarınızı nasıl kullanacağınıza ilişkin daha bilinçli kararlar verebilir ve isterseniz sınırlar ayarlayabilirsiniz.
Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz.
Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Hep Açık Ekran'a gidin. Hep Açık Ekran özelliğini kapatın veya açın.
Denetim Merkezi'ni açın, simgesini basılı tutun, sonra Koyu Mod'u açmak veya kapatmak için. simgesine dokunun. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık'a gidin, sonra Koyu Modu açmak için Koyu'yu veya kapatmak için Açık'ı seçin.
İzleme dörtgenine üç parmağınızı kullanarak üç kez dokunun. Ekran Perdesi'ni kapatmak için izleme dörtgeninize üç parmakla üç kez dokunmayı tekrarlayın.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Ayarlarınızı optimize edin.
pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın. Ekran parlaklığını azaltmak için Denetim Merkezi'ni açın ve Parlaklık ayar çubuğunu aşağı çekin.
Telefonunuzu gece uyurken şarj etmek cihazınızın ömrünü de kısaltıyor. Telefonların tam olarak şarj olması genellikle iki saat kadar sürer, ancak gece prize takıldıklarında ortalama sekiz saat veya daha fazla süre açık kalırlar. Bu, pilin maruz kaldığı ısı miktarını artırır ve sonuçta kullanım ömrünü kısaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri