2,5 – 3 yıl aralığında ortalama ömür biçilen akıllı saatler kullanıma bağlı olarak 5 yıla kadar çıkabilmekte veya yanlış kullanım ile kısa sürede bozulmalara neden olabilmektedir.
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
Batarya ömrü noktasında da akıllı bileklikler daha önde yer alır. Bir hafta 10 günden başlayan batarya ömrü, bazı modellerde 10 günün de üzerine çıkabilir. Akıllı saatlerde ise durum daha farklıdır. İki gün bile batarya ömrü dayanmayan saatler de mevcut, 25 günü bulan batarya ömrüne sahip olan modeller de var.
Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Honor Watch GS Pro, bu yılın hem en sağlam hem de en uzun pil ömrü sunan akıllı saati olarak dikkat çekiyor. 25 güne varan pil ömrü ile dikkat çeken saat, çift GPS desteği ile özellikle doğa sporları ile ilgilenenlerin fazlasıyla dikkatini çekecek bir akıllı saat konumunda.
Eğer temel sağlık özellikleri için bir cihaza ihtiyacınız varsa, akıllı bileklikler daha uygun olabilir. Ancak, daha fazla işlevsellik ve özellik istiyorsanız, akıllı saatler sizin için daha iyi bir seçim olabilir.
Akıllı saatleri tıpkı bir akıllı telefon gibi kullanabilirsiniz. Akıllı bileklikleri ise daha çok spor uygulamalarında kullanabilirsiniz. Saatiniz akıllı telefonunuz ile uyumlu olduğu sürece akıllı telefonunuzdaki uygulamaları saatinizde de kullanabilirsiniz.
Elbette yeni bir ürün alabilirsiniz ama şunu da bilmeniz gerekiyor ki tıpkı akıllı telefon modellerinde olduğu gibi akıllı saatler ve akıllı bilekliklerde de tamir şansınız bulunuyor.
Yeni Apple Watch modellerinin kullanım süreleri
Apple Watch Series 8 ve Watch SE 2 modelleri, tüm gün kullanımda 18 saatlik batarya ömrü sunuyor. Ayrıca yeni modeldeki güç tasarrufu, bu süreyi 36 saate kadar çıkarabiliyor. Apple Watch Ultra modelinde ise normal kullanımda 36 saatlik bir şarj ömrü sunuluyor.
Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Neden Yanlış? Uzun süreli şarj işlemi, uzun kullanımlarda bataryaya zarar veriyor ve pil ömrünü azaltıyor. O nedenle satın alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 yıl içinde bir miktar, sonraki yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.
Apple Watch Series 8 Türkiye fiyatı belli oldu
Apple, serinin tepe modelinin 36 saate kadar normal kullanım ve Düşük Güç modu etkinken 60 saate kadar bekleyebileceğini söylüyor. Ayrıca Apple Watch Ultra, şimdiye kadarki en uzun pil ömrüne sahip model olacak.
Saatin her gün bir kez şarj gerektireceği düşünülürse, 1000 gün, yaklaşık 3 yıla denk geliyor.
Eski batarya teknolojisinde cihazınızı ilk kez kullanmadan önce en az 12 saat şarj etmeniz öneriliyordu.
Gelişmiş pil mimarisi, Huawei Watch GT 3 Pro Titanyum'da, standart kullanımda 14 güne varan, yoğun kullanım senaryolarında ise 7 güne varan pil ömrü sağlıyor. Serinin Seramik versiyonunda ise tipik senaryolarda 8 güne, yoğun kullanım senaryolarında ise 4 güne varan pil ömrü sunuluyor.
Şarjı 2 ile 2.5 gün arasında gidiyor. Tasarruf modunu açarsanız ve bazı özelliklerini kapatırsanız 4 güne kadar gidiyor.
Akıllı saat açılmıyor ise öncelikle şarjının bitmiş olup olmadığını kontrol edin ve eğer öyleyse şarj edin. Ayrıca, düğmeye basarak veya şarj cihazına takarak birkaç dakika bekleyin ve tekrar deneyin. Eğer hala açılmıyorsa, sıfırlama işlemi yapmayı deneyebilirsiniz.
İlk olarak temin ettiğiniz akıllı saatin pilli mi, bataryamı olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Saatinizin kabloyla şarj oluyorsa, kutusundan kablonun da çıkacağını unutmayın. Ayrıca pilli saat temin ettiyseniz, kutunun içerisinde yedek piller de bulunabilmektedir.
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
“Akıllı saat cep telefonu kadar insanı etkilemez ama cep telefonu etkisini artırarak bir etki yapar. Akıllı saati kolumuza taktığımız an hem cep telefonu maruziyeti oluyor hem de akıllı saatin kendisinden kaynaklanan elektromanyetik alan maruziyeti oluyor.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri