eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını kullanmanıza olanak tanıyan dijital bir SIM'dir.
Aşağıdakilerle Çift SIM ayarlayabilirsiniz: Bir fiziksel SIM ve bir eSIM; iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (2. nesil), iPhone 14 ve daha yenisi (ABD dışında satın alınan) İki eSIM; iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve daha yenisi.
Her iki hattınızla sesli arama ve FaceTime araması yapıp aramaları yanıtlayabilir; iMessage, SMS ve MMS kullanarak mesaj gönderip alabilirsiniz.* iPhone'unuzda aynı anda yalnızca bir hücresel veri ağı kullanılabilir. * Dual SIM Dual Standby (DSDS; Çift SIM Dual Standby) teknolojisi kullanılır.
Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.
iPhone'unuzdaki SIM kartı nasıl çıkaracağınızı veya aktaracağınızı öğrenin. Yalnızca aygıtınızla birlikte gelen SIM tepsisini kullanın. Örneğin, iPhone 6s'ten çıkan bir SIM tepsisi iPhone 7'ye uymaz. Amerika Birleşik Devletleri'nde iPhone 14 satın aldıysanız iPhone'unuzda SIM tepsisi bulunmaz.
İlgili 28 soru bulundu
Amerika Birleşik Devletleri'nde satın alınan iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM tepsisi bulunmaz ve sadece eSIM desteklenir.
iPhone 14'te SIM kart yuvası yok
iPhone 14 serisinin ABD'de satılan versiyonlarında ise SIM kart girişi bulunmayacak ve yalnızca eSIM desteklenecek. Diğer ülkelerde satılan modellerde ise SIM kart yuvası bulunacak. Ancak yine de ülkemizdeki operatörlerin eSIM desteklediğini belirtmekte fayda var.
Operatörlerin resmî açıklamalarına göre, 2023 eSIM ücretleri şu şekilde: Vodafone eSIM ücreti: 67 TL. Turkcell eSIM ücreti: 67.10 TL. Türk Telekom eSIM ücreti: -
SIM1 hattı meşgulken, diğer hatta gelen çağrı, meşgul olan hatta yönlendirilebilir. Bu özelliğe DUAL SIM ulaşılabilirliği denir. DSDS telefonları, içine yerleştirilen bir veya iki kartla çalışır. Her iki SIM kartına da arama ve mesaj gelebiliyor.
Çift SIM'li telefonlarda her SIM yuvasının ayrı IMEI numarası olduğu için 365 günün 240 günü kullanmak mümkün oluyor. Sonuç olarak eğer bir yılın 4 ayı telefonsuz yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız veya zaten 4 aylığına yurt dışına çıkıyorsanız IMEI kaydı yaptırmadan çift SIMli telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bu bileşen çıkarılamıyor. Tanımlanan numara ise daha sonra farklı operatörlere geçirilebiliyor. Hali hazırda ülkemizde olmadığı için yeni iPhone modellerinde tek SIM kart kullanılabilecek. Çin, Hong Kong ve Makao özerk bölgelerinde ise standart çift SIM yuvası sunulacak.
İki hattınızı da kullanabilirsiniz.
Çift SIM kullanmak için iOS 12.1 veya sonraki bir sürümü, iki nano SIM kart ve aşağıdaki iPhone modellerinden biri gerekir: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.
İngilizcede ''double'' kelimesinin yerine kullanılan Dual, çift demektir. Aynı anda iki sim kartın takılabildiği ve kullanılabildiği telefonlar Dual Sim adıyla biliniyor. Dual SIM Ne Demek? İki farklı sim kartın dönüşümlü ve aynı anda kullanılabildiği telefonlara Duan SIM denir.
Bu videoda Apple'ın yeni gözdesi iPhone 14 Pro modelini satın almaya gittik. Yurt dışından aldığımız telefonu alma sürecimizi vLog olarak sizlere anlattık. 256GB ve çift hatlı olmasıyla çok zor bulunan modeli ele geçirdik.
çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
Çift SIM kartlı bir telefon kullansanız bile WhatsApp hesabınızı doğrularken numaralardan birini seçmeniz gerekir. Doğrulanmış bir WhatsApp hesabını iki farklı telefon numarasıyla kullanmanız mümkün değildir. WhatsApp hesabınızı SMS kodu almanıza gerek olmadan yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz.
Evet alırsın. Yine çift kart kullanabilirsin bunun için menusuz yuvarlak devreli (Yukarıdaki resimlerde var) alırsan telefondan %100 performans alırsın. 2 tane sim girişi var ve Türkiye'de satışa sunulmuş.
eSIM'ler su ve toza karşı ekstra dayanıklı. Tak-çıkar olmadığı için zarar görmüyor, “Telefonunuz SIM kartı görmüyor” sorunu tarihe karışıyor. SIM kart yuvası için harcanan yeri de telefon üreticileri mutlaka daha ulvi amaç için değerlendirecektir. Elbette dezavantajları da var. eSIM'ler eski telefonlarla uyumlu değil.
* Yalnızca eSIM bulunan iPhone 14 modellerinde eSIM, Wi-Fi ağı olmadan etkinleştirilebilir.
eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını kullanmanıza olanak tanıyan dijital bir SIM'dir.
Basit bir çözüm, yeni iPhone'unuzu aldığınızda arkadaşınızdan veya ailenizden bir SIM kart ödünç almaktır. Eski iPhone'u başka bir hücresel ağla yeniden etkinleştirmeniz gerekiyorsa ne yapmalısınız? SIM kart olmadan yeni bir iPhone kurmanın mümkün olup olmadığını merak edebilirsiniz. Cevap basit, evet.
Orijinal bir iPhone'unuz varsa seri numarası ve IMEI numarası aygıtın arkasında yazılıdır. * iPhone 14 modelinde IMEI/MEID baskısı bulunmaz.
Ayrıca ABD'den satın aldığınız iPhone 14'ü Türkiye'de kullanmak için IMEI kaydı yaptırmalısınız. 2023 Temmuz itibarıyla IMEI kayıt ücreti 20000 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri