Web sitelerine, uygulamalara, kuponlara, biletlere ve daha fazlasına bağlantılar için Hızlı Yanıt (QR) kodlarını taramak amacıyla Kamera'yı veya Kod Tarayıcı'yı kullanabilirsiniz. Kamera, QR kodunu otomatik olarak algılar ve vurgular.
Kamera uygulamasıyla QR kodunu tarama
Ana Ekran, Denetim Merkezi veya Kilitli Ekrandan Kamera uygulamasını açın. Arka kamerayı seçin. Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
Akıllı telefonunuzdaki QR okuyucu uygulamayı veya kamerayı açın. Telefonunuzu QR koduna doğrultun; kamerayı hangi açıdan koda doğru tutarsanız tutun yine de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Not: Ekran görüntüsü başka bir cihazdaysa kamerayı QR kodunun üzerine getirerek kodu tarayabilirsiniz. WhatsApp kamerasını kullanarak QR kodunun fotoğrafını da çekebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Hızlı bilgi akışı anlamına gelen QR kod mobil cihazların kameraları aracılığıyla özel matriks karakterleri aracılığıyla okunabilen bir barkod türüdür. İçeriği bir metin, video link ya da web sitesi adresi olabilen QR kod okuyucu yazılım aracılığı ile cep telefonlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir.
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir. Kod genellikle kare beyaz fon üzerinde siyah motiflerden oluşur.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.
Statik QR kodları ücretsizdirücretsiz QR kod oluşturucu çevrimiçidir ancak gömülü verileri değiştiremez ve tarama etkinliklerini izleyemezsiniz.
Android uygulamaları arasında, en iyi QR kod okuyucu sürekli olarak zirvede olan i-nigma QR barkod tarayıcıdır. Herhangi bir kafa karıştırıcı özelliği yoktur, bunun yerine önceden tarama yeteneğine sahiptir.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
Temmuz ayında yayımlanan tebliğe göre 01 Eylül 2023 tarihinden itibaren e-belge türlerinde karekodun sağ üst köşede bulunması zorunlu hale geldi. e-İrsaliye gibi şu zamana kadar sadece belirli e-belge türlerinde bulunan karekod, artık neredeyse tüm elektronik belgelerde zorunlu olarak kullanılacak.
QR kod ile para çekmek için öncelikle paranın çekileceği hesap ve çekilecek para miktarı seçilir. Ardından ATM klavyesinde yer alan 8 ya da giriş tuşuna basılır ve bankanın mobil uygulamasında açılan kameraya ATM ekranında beliren QR kod yaklaştırılır ve okutulur.
Diğer seçenekler > Ayarlar'a dokunun. Adınızın yanında gösterilen QR Kodu'na dokunun. Kodu tara'ya dokunun. Taramak için cihazınızı QR kodunun üzerinde tutun.
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur. WhatsApp QR kodunuzu sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşın.
QR kod (karekod) nasıl okutulur? Barkod tarayıcınız yok ise; akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kamerası kullanarak bir QR kodu tarayarak okutabilirsiniz. Cihazınızın kamerasını QR koduna doğrultun ve çerçevede ortalandığından emin olun. Kamera odaklandıktan sonra hemen karekodu taramaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri