iPhone, yerleşik ortam ışığı sensörünü kullanarak o anki ışık koşulları için uygun ekran parlaklığını ayarlar. Ayarlar > Erişilebilirlik bölümüne gidin. Ekran ve Metin Puntosu'na dokunun, sonra Otomatik Parlaklık'ı açın.
Özellikle yakın çevredeki değişiklikleri algılamak üzere tasarlanırlar. Sensör teknolojisi bir yazılım ile birlikte işlevsel hale gelir. Sensör aldığı bilgileri ilgili yazılım aracılığı ile akıllı telefonun işletim sistemine iletir. Telefonda sensörün kullanım amacı ne ise ona uygun verileri analiz eder.
İpucu: Uyarılar için LED Flaş, gürültülü bir ortamda sesli uyarıları kaçırabilecek kişiler için faydalı bir özelliktir. Ayarlar > Erişilebilirlik > Ses/Görsel'e gidin, sonra Uyarılar için LED Flaş'ı açın.
Ekran ve Metin Puntosu'na dokunun. Otomatik Parlaklık'a gidin ve özelliği açmak veya kapatmak için dokunun.
iOS 14 ve sonraki sürümlerinde, iPhone'unuzun durum çubuğunda turuncu veya yeşil bir gösterge görebilirsiniz. Bu göstergeler bir uygulamanın mikrofonu ve/veya kamerayı kullandığını belirtir.
İlgili 18 soru bulundu
Renk Olmadan Farklılaştır'ı etkinleştirmek için Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu'na gidin. Yeşil gösterge iPhone'unuzdaki bir uygulamanın kamerayı veya hem kamerayı hem mikrofonu kullandığını gösterir. iPhone'unuzdaki durum simgeleri ve semboller hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bu yeşil nokta, bir uygulamanın cihazın kamerasına veya mikrofonuna ne zaman eriştiğini, bildirim panelinin üst kısmında yeşil bir nokta görüntüleyerek gerçek zamanlı şekilde bilmenizi sağlayan bir araçtır. Menüler arasında gezinirken bazı uygulamaların kamerayı veya mikrofonu kullanıp kullanmadığını görebilirsiniz.
Hemen herkes ekran parlaklığının ortama göre otomatik olarak değiştiğini görmüştür. Bunu sağlayan şey ortam ışığı sensörüdür. Bu sensör, ortamda bulunan ışığın parlaklığını algılar. Bu sayede de ekran parlaklığını ortama göre ayarlamak mümkün olur.
Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Night Shift'e gidin. Aynı ekranda Night Shift'in otomatik olarak devreye gireceği saati seçebilir ve renk sıcaklığını ayarlayabilirsiniz.
Mac bilgisayarlarda, Studio Display'de ve Apple Pro Display XDR'larda bulunan True Tone teknolojisinde, görüntülerin daha doğal görünmesi için ekranınız ile Touch Bar'ınızın renk ve yoğunluğunu ortam ışığına uyacak şekilde ayarlayan çok kanallı ileri düzey sensörler kullanılır.
iPhone'ların arka tarafında yer alan LIDAR sensörü, kameraların hemen yanında siyah bir daire veya benzer bir şekilde bulunur. İlk kez iPhone'larda tanıtıldığı günden itibaren, iPhone kullanıcılarının LIDAR'ı ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını araştırdıklarını gözlemledik.
Renk Olmadan Farklılaştırır: Bilgi iletmek için yalnızca renkleri kullanan kullanıcı arayüzü öğelerini değiştirir. Beyaz Noktayı Azalt: Parlak renklerin yoğunluğunu azaltır.
Fotosel (İngilizce: Photo Cell), Fotodetektör, ışık sensörü, optik dedektör, optoelektronik sensör 'ler fotoelektrik etki kullanarak algıladığı ışını elektrik sinyaline dönüştüren veya gelen radyasyona bağlı bir elektrik direnci gösteren bir sensör'dür.
Ana kamera olarak OIS destekli 12 Megapiksel f/1.8, 26mm tercih eden şirket, ikinci kamerada ise 12 Megapiksel f/2.4, 13mm ultra geniş açılı lens tercih etmiş. 12 Megapiksel f/2.2 ve SL 3D derinlik/biyometrik sensör, 13mm ön kameraya sahip olan model, öz çekim konusunda da gayet başarılı.
Özellikle ekranlara çok yoğun baktığımız bu günlerde gözümüze doğru gelen mavi ışığın filtrelenmesi önemlidir. Bu ışık dalga boyu kornea ve lensten geçerek retinaya doğrudan ulaşabilen dalga boyudur ve retinaya uzun dönemde zararlı etkileri olabilmektedir.
Night Shift, bilgisayarınızın saatinden ve coğrafi konumundan yararlanarak, bulunduğunuz yerdeki gün batımı zamanını belirler. Ardından, ekranınızın renklerini otomatik olarak renk tayfının daha sıcak tonlarına doğru kaydırır. Sabah olduğunda ekranı normal ayarlarına geri döndürür.
Gece yarısı ekranda geçirilen zaman uyku düzenini etkiler, çünkü mavi ışık melatonin (uyku hormonu) seviyelerini etkiler. Nasıl? Geceleri azalan ışık, vücuda melatonin gibi uyku hormonları üretmesi için sinyaller gönderir. Mavi ışık bu sinyalleri engeller ve daha az melatonin üretilir.
Pasif kızılötesi sensör (PIR sensörü), görüş alanındaki nesnelerden yayılan kızılötesi (IR) ışığı ölçen elektronik bir sensör'dür. En çok PIR esaslı hareket dedektörlerinde kullanılır. PIR sensörü, güvenlik alarmlarında ve otomatik aydınlatmalarda yaygın kullanılır.
Kameranın içinde kamera lensine gelen ışığın yönlendirildiği bir görüntü sensörü vardır. (ışık görüntü sensörüne çarptığında her bir piksel ne kadar ışık alıyorsa kaydedilir) Piksellerdeki bu ışık ve karanlık bölgelerin görüntüsü, gözlerinizin algılayabileceği video görüntüleri haline gelir.
Renk sensörü, vericiden ışığı yaydıktan sonra alıcı parçayla algılama nesnesinden geri yansıyan ışığı tespit edebilen bir tür fotoelektrik sensördür. Renk sensörü, sırasıyla kırmızı, mavi ve yeşil renklerinden alınan ışık yoğunluğunu algılayarak hedef nesnenin rengini belirlemede yardımcı olur.
Tek yapmanız gereken, telefonunuzun ayarlar uygulamasına gitmek ve söz konusu uygulamayı bulmak için aşağı kaydırmak. Ardından, kamera veya mikrofona erişimini kapatmak için geçiş düğmesini kullanabilirsiniz. Fotoğraflarınız veya konumunuz gibi telefonunuzun diğer bölümlerine erişim yeteneğini de kaldırabilirsiniz.
Kırmızı nokta simgesi görünüyorsa bir bildirim aldınız demektir. Bildirimleri okumak için saat kadranı üzerinde aşağı kaydırın. Apple Watch'unuzdaki bir uygulama, yakın zamanda Konum Servisleri'ni kullanmıştır. Hangi uygulamanın konumunuzu istediğini öğrenmek için mavi oka dokunun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri