Banka kartınızı kapatmak için bildiride bulunduğunuz günden sonra 7 gün içerisinde kartı kullanıma kapanmak zorundadır.Bu süreçten sonra taksitlerinizi aynı düzenle ödemeye devam edebilirsiniz.
Bir kredi kartını, ona kayıtlı olan borçları ve taksitleri tamamen bittikten sonra kapatıyorsanız sıkıntı yaşamazsınız. Bankalar, siz talep ettikten sonraki yedi gün içinde kredi kartınızı kapatmakla yükümlüdür.
Banka kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği gereğince banka kartınızı 7 gün içerisinde iptal etmeli. Aksi halde, kredi kartı iptal talebinizi yaptığınıza dair kanıtlayıcı belgelerinizle beraber BBDK'na dilekçe yazarak banka hakkında şikayette bulunabilirsiniz.
Kredi kartı iptali sonrasında herhangi bir riske karşılık, kartın tamamen kırılarak ya da kesilerek imha edilmesi gerekir. Kapatılan kartlar ile ATM'den işlem yapılmaya çalışılırsa kartı yutar ve geri vermez.
Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan bir yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek.
İlgili 40 soru bulundu
Kullanılmayan Kredi Kartı Nasıl Kapatılır? Kullanılmayan kredi kartlarını bankalar otomatik olarak iptal etme yetkisine sahip değildir. Bu nedenle kredi kartını bir daha kullanmamak üzere kapatmak için ilk yapılması gereken tüm kart borcunu ödemektir.
Kredi Kartı Teslim Alınmazsa Ne Olur? Bankalardan gönderilen kredi kartları, eğer şahıslarına gönderilmiş olan kişiler tarafından teslim alınmazsa, bankaya geri gider. Bu nedenden dolayı da kartlar üzerinden herhangi bir işlem sağlanamaz.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Şubelere gidilmesi, ilgili bankanın çağrı merkezinin aranması ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden kredi kartı iptalinin oluşturulması uygundur. Bu süreçte ilgili karta ait borçların ödenmesi ve kredi kartı kapatma nedeninin bankaya iletilmesi gerekmektedir.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Kredi kartını kapatma konusunda merak edilen pek çok farklı sorudan bir diğeri ise kredi kartı kapatma ücreti ne kadar sorusu. Yasalar gereği kredi kartını kapattırma durumunda ödenmesi gereken herhangi bir ücret bulunmaz.
Çünkü kullanılmayan banka hesaplarını kapatmak kredi notunu olumlu yönde etkiler. Kredi kartlarınızın limitlerinin gelirinizle orantılı olmasına dikkat edin. Orantılı şekilde kredi kartı kullanmak kredi notuna artı olarak yansır.
Kredi Kartı Kapatma Ücreti Var mıdır? Yasal olarak kredi kartını kapatmak için herhangi bir ücret talep edilemiyor.
Yani kredi kartınızı hiç kullanmamışsanız sizden ücret alınamaz. Ayrıca, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartlarınız hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçeyıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.
Kredi kartı borcu olan kişilerin kredi kartlarını kapatmak istemeleri oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, kredi kartı borcu olan bir kişinin kartını kapatması mümkün değildir. Kredi kartı borcu olan bir kişi, borcunu ödemeden kartını kapatamaz.
Kredi borcu ödenmezse üzerinize kayıtlı mal varlığınıza haciz gelebilir. Maaşınıza alacaklı tarafından haciz konulabilir. Ev haczi uygulanabilir. Ayrıca Merkez bankasının Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes için oluşturduğu bir kredi notu vardır.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
Peki, kredi kartı nasıl iptal edilir? Kredi kartınızı iptal ettirmek için en kolay yol bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatmaktır. Müşteri temsilciniz güvenlik için size birkaç soru sorduktan sonra talep ettiğiniz işlemi tamamlamaktadır. Bu sayede kartınız artık tamamen kullanıma kapanmış olur.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 4- Söz konusu şirket için 'abonelik sorgula' bağlantısına tıklayın.
Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi. Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez.
Kanuna göre sözleşmeler, sözleşme yükümlülükleri yerine getirildiği sürece tek taraflı iptal edilemez. Eğer sizin gecikmiş borcunuz yoksa, taksitli borçlarınızı zamanında ödüyorsanız; banka, kartınızı iptal edemez ya da 'taksitli borçlarınızı toptan ödeyin' diyemez. Kanunen buna hakları yok.''
Kredi kartlarının kaybolması, çalınması veya düzenli ödeme yapılmaması gibi nedenlerle kullanıma kapatılması pek çok kişi için endişe verici bir durum olabilir. Ancak, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek, banka şubesine başvurmak ve borcun tamamını ödemek gibi adımlarla kartın yeniden açılması mümkündür.
Bankalar kredi kartınızı 7 gün içerisinde iptal etmek zorunda. Bu nedenle kartınızın iptal edilmemesi durumunda BDDK'ya dilekçe verebilirsiniz. Kolay kredi kartı veren bankalar, müşteri dostu olmasıyla ön plana çıkar.
Kredi kartı en fazla 7 iş günü içerisinde kapatılır fakat kapatılmaması söz konusu ise BDDK'ya şikayet etmek en doğal hakkınızdır. Kapatılan kredi kartının borcunu ödemek için ise şubeye giderek elden vermeniz kolay yöntemler arasındadır.
Kredi kartı kullanmazsanız aktif olmaz denilerek kredi kartı verildi, kartın zarfı dahi açılmadı 100 TL ekstre borcu mesajı geldi kullanmadığım bir karta borç ödemek istemiyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri