[1] Her şey, onu gereği gibi kullanmasını, ondan yararlanmasını bilen kimseye yakışır.
Her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
At binenin kılıç kuşananın atasözü, herkesin yeteneklerini en doğru şekilde kullanarak başarıya ulaşabileceğini ifade etmek için kullanılır.
İş İnsanın Aynasıdır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimsenin nasıl bir kişi olduğu yaptığı işlerden anlaşılır.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Kalem kılıçtan keskindir eğitim ve öğretim konusunda ele alındığı zaman pek çok kişinin bilmesi gerektiği atasözlerinden biridir. Özellikle taşıdığı anlam ile beraber günümüzde birçok farklı yerde kullanılır.
Cevap: kişi herkesin kendisi gibi olduğunu sanır.
[1] Kişi, mertliğine sığınıp teslim olan düşmanın canına kıymamalıdır.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Damlaya damlaya göl olur atasözü, küçük şeylerin zamanla birikip büyük yatırımlara ve fırsatlara dönüşebileceği anlamına gelir. Tutumlu olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu atasözünde, damlalar küçük birikimleri, göl ise büyük yatırımları simgeler.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Gönül Kimi Severse Güzel Odur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Güzellik ölçüsü insandan insana değişkenlik gösterir. Bir insanın beğendi ya da güzel bulduğu insan bir başkasına güzel gelmeyebilir. O yüzden kişi kimi seviyor izi o ona her zaman ve her daim güzel gelir.
Her şeyin daha iyisi vardır.
[1]kırıcı ve ağır konuşanlar için kullanılır.
[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
Ekmeden biçilmez atasözünün anlamına bakıldığında bu anlam kazanç elde etmek isteyen kişinin öncelikli olarak emek harcamasının gerektiğini anlatmaktadır. Bunun yanı sıra anlatılmak istenen başka bir konu ise başka bir insana karşı fedakarlık gösterilsin ki o kişiden karşılık alınsın.
Aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır. Çam Ağacından Ağıl Olmaz, El Çocuğundan Oğul Olmaz atasözünün anlamı demek?
[1] İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar,Parayı tutumlu kullanmak gerekir.
[1] Bir kimsenin ne kadar değerli olduğunu ancak o kimsenin değerini ölçebilecek niteliktekiinsanlar anlar.
İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? İnsanlar kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmamalıdır. Kendileri bu durumda nasıl kötü hissedecekse başkaları da aynı şekilde kötü hisseder.
Atasözü Geçici olarak başkasının malını ve yetkisini kullanan kişi, çok geçmeden bu mal ve yetkiyi asıl sahibine bırakacaktır.
Kalem kılıçtan keskindir eğitim ve öğretim konusunda ele alındığı zaman pek çok kişinin bilmesi gerektiği atasözlerinden biridir. Özellikle taşıdığı anlam ile beraber günümüzde birçok farklı yerde kullanılır.
Kalem kılıçtan keskindir atasözü, kaba kuvvetin, şiddetin hiçbir zaman etkili bir çözüm olmayacağını, bunun yerine fikirlerimizi yazıya dökerek edebiyat ile aktarmanın daha etkili bir yol olduğunu anlatmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri