“Benim kariyer hedefim, bir yandan şirketinizin kurumsal hedeflerine ulaşabilmesinin bir parçası olmak ve bunu yaparken de kendi kişisel gelişimimi devam ettirmek. Bu şirketin sahip olduğu deneyim ve kalite ile kişisel gelişimim açısından büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyorum.”
İşe alım uzmanları veya kurum yöneticilerinin iş başvurusu yapan aday ile adayın pozisyona uygunluğunu değerlendirmek amacıyla yaptıkları görüşme(ler) sürecidir. Süreç sonunda hem aday hem de işe alımı gerçekleştirecek taraflar birbirleri için uygun olup olmadıklarına karar verirler.
Öncelikle, yapabileceklerimizden emin olmalı, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemeliyiz. Başarabileceklerimizin üzerinde hedefler belirlemek, bize yoğun stres, motivasyon kaybı, yenilgi hissi, mutsuzluk olarak geri döner. Böylece kariyer hedefimizden uzaklaşarak, iş konsantrasyonumuzu kaybedebiliriz.
İlgili 37 soru bulundu
Kariyer hedefi sorusuna cevap verirken sürekli gelişimin üzerinde durulması gereklidir. Yani “ben bu iş için uygunum, ama kendimi çeşitli yönlerden geliştirmeye devam ederek daha uygun hale geleceğim” mesajının verilmesi gereklidir.
Dolayısıyla iyi bir hedef ulaşılabilir, ölçülebilir, gerçekçi, potansiyelinizle uyumlu ve size ait olmalıdır. Yeterince iyi planlanmamış bir hedef yol boyunca fikir değiştirmeye, başka yollara sapmaya neden olacaktır. Buna karşılık yapılandırılmış bir hedefin gerçekleştirilme olasılığı çok daha yüksek olacaktır.
HEDEF YAZMA İLKELERİ
bilgisi, becerisi, gücü, yeteneği, oluş, ilgili olma, farkındalık, hoşgörülük ya da kavrayabilme'' gibi ''..bilme'' fiiliyle biten ifadeler olmalıdır. Hedefler öğrenci davranışına dönüştürülecek ve öğrenme özelliğini belirtecek şekilde yazılmalıdır.
Kısa vadeli hedefler
Kısa vadeli hedefler, yakın gelecekte başarmak için belirlediğin hedeflerdir. Bu hedefler, hayallerini gerçekleştirmek için şu anda ve bir yıla kadar neler yapabileceğini düşünmene yardımcı olur.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Bizimle çalışmak istiyorum çünkü bu işin benim için önemli bir gelişim fırsatı olduğunu düşünüyorum. İşinizin çok sayıda yeni beceri ve tecrübe kazanmama olanak sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, işinizin benim için heyecan verici ve öğrenmeye açık bir ortam sağlayacağını da düşünüyorum.
Başarılı hedeflerin önemli özellikleri vardır: ölçülebilir, ulaşılabilir, kabul edilebilir, zaman bağlantılı ve gerçekçi olmalıdır. Hedef belirlemede dikkate alınması gereken önemli faktörler aşağıda sıralanmıştır.
Başarı ihtiyacı, güçlükleri yenmek, gücünü denemek, zor olan bir şeyi mümkün olan en kısa zamanda ve en iyi biçimde yapmaya gayret etme isteğidir. Hedef ve başarı odaklılık ise; başarıya ulaşmak için gerekli azmi göstererek hedefe ulaşabilmek ve hedefi aşabilmektir.
Hedef kelimesinin ilk anlamı nişan alınacak yer olarak bilinmektedir. Hedef kelimesinin bir diğer anlamı ise yapılması tasarlanan iş yani amaç olarak verilmektedir.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
Mülakatlarda hobilerim hakkında tatmin edici cevaplar verebilmek için; çeşitli arkadaşlarla oyun oynamayı, sinemaya gitmeyi, spor salonuna gitmeyi, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı, kitap okumayı, müzik dinlemeyi, araştırma yapmayı ve düzenli olarak sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi seviyorum.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın.
Hedefinize ulaştığınızda amacınıza hizmet eden yeni hedefler koyabildiğiniz bir yaşamdır. Hedefli yaşam genel anlamda bu döngüden geçer. Tabi ki bunu gerçekleştirmek için sadece bilmek değil, yapabilmek de gereklidir.
Geleceğinizi netleştirmek istiyorsanız hedef belirleme önemlidir. Hedefler vizyonunuzu daraltır ve gelecekte kim olmak istediğinizi netleştirmenize yardımcı olur. Hedeflere sahip olmak, iş ve yaşamdaki amacınızı tanımlamanıza yardımcı olur ve ideal geleceğinizi yaratmanız için size ölçülebilir bir plan ve yol sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri