Dünyanın halen en fazla sırrı barındıran ülkelerinden birisi olarak kabul edilen, gizemli mağaraları, rengarenk dağları, enfes manzaraları, meşhur kanyonları, pirinç tarlaları, muhteşem şelaleri, yüzlerce adası ve birbirinden ilginç doğa renkleri ile Çin'in gezilecek yerlerinden bazılarını haberimizde bulabilirsiniz…
Noodle. Çin'in en meşhur yemeği şüphesiz noodle. Makarnayı ilk bulanların Çinliler olduğu söyleniyor. Bir çeşit makarna diyeceğimiz noodle da Çin sınırlarını aşmış tüm dünyanın sevdiği bir lezzet haline gelmiş.
Pirinç, Çin mutfağının olmazsa olmazıdır. Çok çeşitli pirinç yemekleri yapıldığı gibi, tatlıya varıncaya kadar pirinçle yapılan pek çok yemek çeşidi bulunur. Bunlardan biri de kızartılmış pirinç kekleridir.
Çin mutfağı sebze ağırlıklıdır ama etler de az miktarda da olsa kullanılır. Etler arasında en yaygın kullanılan etler domuz eti ve tavuk etidir. Ayrıca 13. yüzyıldan bu yana Pekin civarında hazırlanmakta olan Pekin Ördeği (北京烤鴨) Çin'in millî yemeği olarak kabul edilmektedir.
Pazardaki kasaplarda tavuk, koyun, domuz, tavşan, köpek, tilki, ceylan, timsah, dev semender balığı, yılan, sıçan, dağsıçanı, tavuskuşu, devekuşu, kirpi, kunduz, porsuk, yarasa, koala, eşek ve deve gibi toplamda 112 farklı et çeşidi mevcut.
İlgili 15 soru bulundu
Çin Kahvaltı Geleneği
İlginç ve zengin bir kahvaltı kültürüne sahip olan Çinliler genellikle “Youtiao” ismi verilen kızartılmış uzun hamur çubuklarının yanında soya sütü tüketiyor. Aynı zamanda tatlı ya da tuzlu malzemelerle hazırlanan tofu pudinginin de sıkça tüketildiği Çin kahvaltısında noodle veya pilav da yeniyor.
Vücut ısısını yükselten yiyecekleri enerji toniği olarak adlandıran Çinliler sofralarında bu besinlere yer veriyor. Enerji toniklerinin önde geleni baharatlar, sirke, soğan, sarımsak vücut ısısını yükselttiği için yemeklerinde bolca kullanıyorlar.
Çin, birçok dinin bir arada bulunduğu bir ülkedir. Çinliler esas olarak Budizm, Daoizm, İslamiyet, Katoliklik ve Hıristiyanlığa inanırlar.
Çin Başkenti
Güneydoğu Asya'da yer alan bir devlet olan Çin'in başkenti Pekin'dir.
Özel yatırım ve ihracat, Çin'deki ekonomik büyümenin ana itici güçleridir; ancak son yıllarda Çin hükümeti iç tüketimi vurgulamaktadır. Çin, dünyanın en büyük imalat ekonomisi ve mal ihracatçısıdır.
Bununla birlikte; Çin porseleni ve seramiği, Yi Etnik gümüşü ve Tibet gümüşü, Çin düğüm sanatı, Çin kaligrafisi, Mao hatıra eşyaları ve Çin'in geleneksel giysileri olan hanfu, tangzhuang ve qipao da bir alışveriş sırasında ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerdir.
Özellikle tahılların üretimiyle Çin, çiftlik üretiminde dünya çapında birinci sırada yer almaktadır. Çin'deki tarım sektörü kapsamında üretilen başlıca ürünler pirinç, buğday, patates, sorgum, yer fıstığı, çay, darı, arpa, pamuk, yağlı tohum, domuz eti ve balık.
Dünyanın süper gücü olarak da anlandırılan, Doğu Asya ülkesi Çin, 1.4 milyara ulaşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi unvanına sahip. Gelişmiş sanayisi, nitelikli ve ucuz iş gücü ile üretiminin önemli bir bölümünü ihraç eden ülke, tarihi ve doğal güzellikleri ile Asya'nın en popüler turistik destinasyonlarından.
En iyisi pirinç lapası, balık, sebze, deniz mahsulleri, tavuk ve etle tatlandırılmış erişte (veya şehriye) çorbasını açık büfeden eksik etmemek. Bu basit yiyeceklerin onları çok mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz. Çinliler ördek etini de çok sever.
Türkiye'nin meşhur yemekleri dendiğinde hemen herkesin aklına ilk gelen yemek tabii ki kebap oluyor.
Tüm bunların yanı sıra Çin mutfağının ayrılmaz unsuru olan chopstick, porselen mutfak eşyaları, biblolar, ejderha heykeli, geleneksel kostümler, kimyonlu peynir, Lailas çikolatası ve siyah ekmek de Çin'den ülkenize taşıyacağınız diğer hediyelik eşyalar arasında sayılıyor.
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşu öncesinde 15 Haziran 1949 tarihinde düzenlenen ilk Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nda ülkenin önerilen ismi Çin Demokratik Halk Cumhuriyeti (Basitleştirilmiş Çince: 中华人民民主共和国; Geleneksel Çince: 中華人民民主共和國; pinyin: Zhōnghuá Rénmín Mínzhǔ Gònghéguó) idi.
22 eyalet, 5 özerk bölge, 4 şehir hükümeti ve iki özel idari bölge olmak üzere 33 yönetim bölgesinden oluşan Çin'de başkent Pekin'den yürütülen merkezi idare biçimi uygulanıyor. Ülkede devlet başkanı, mevcut anayasa gereği 10 yıl görev yapıyor.
Bayrağın rengi kırmızı olup, sol üs kısımda 1 büyük yıldız ve etrafında 4 küçük yıldız bulunur. Çin bayrağının kırmızı kızıl rengi, yapılan devrim anlamına gelir. Soldaki büyük yıldız Çin Komünist Partisi, küçük yıldızlar ise Çin'in kendi halkını temsil eder.
ÇİN'İN ATALARI
Çinliler sık sık kendileri için “Yan ve Huang'ın Çocukları ve Torunları” olduklarını söylerler. Bu söylem, efsanelerindeki Hükümdar Huang (Huangdi) ve Hükümdar Yan (Yandi) ile bağıntılıdır. Yaklaşık 4000 yıl önce, Çin'in Huang He (Sarı Nehir) havzasının bir bölgesinde boylar ve kabileler yaşarlardı.
Bu iki örneğin dışında bir de Marksist bir ideolojiyle siyasal yönetimlerini sürdüren Çin, Küba, Venezuela gibi ülkelerde din ve ilgili tüm faaliyetler görünür olan kültürel kısımları dışında tamamen yasaklanmışlardır.
Yani 9-10 ayı 1 yıl olarak sayıyorlar ve bebek dünyaya geldiğinde 1 yaşında oluyor. Ayrıca bu, sadece Çin'de olan bir şey değil Doğu Asya Ülkelerinde de böyle. Çin'de buna benzer değişik sistemler, uygulamalar ve kurallar bulunmaktadır.
Özellikle yağlar, soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin ekstra efor sarf etmesini engelliyor. Çinliler, alınan soğuk içecek ve yiyeceklerin iç organları daha fazla büzüştürdüğünü, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğini atalarından biliyor.
Çin Yemekleri; Klasik Akşam Yemeği
Ortalarındaki döner tablaya bambu, fobu, tavuk, balık, etli sebze gibi yemekler geliyor elbette pilav da.
Mahsul yiyen hayvanların doğal düşmanı kalmadığından, bitkilerde toplanan böcek sürüsü çoğalmaya başladı. Bütün tarlaları yiyen bir çekirge fırtınası vardı artık. Bu yetmezmiş gibi bir de ülkenin birçok bölgesi kuraklık ve sel gibi doğal felaketlerle savaşıyordu. Mahsuller yok olmaya devam ediyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri