İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimini Kim Verir? İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, akredite olarak hizmet veren İSG eğitim kurumları tarafından verilir.
Cevap: Sertifika, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından verilir.
Bu sertifikayı almak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış bir kuruma başvurmalıdır.
e-Devlet kapısı aracılığı ile İSG-KATİP'e giriş yapınız. Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Açılan pencerede yapmak istediğiniz başvuru kategorisini seçerek Sorgulama & Başvuru butonuna basınız. Sertifika başvurusu butonuna basınız.
T.C. kimlik numara ve E Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Sorgulama ve Başvuru” bölümüne tıklayın. “İş Güvenliği Uzmanlığı İşlemleri” sekmesini seçip “Kayıtlı Kullanıcı Giriş” butonuna tıklayın. Bu işlemin sonunda ana ekranda sertifikanıza ait tüm bilgileri görebileceksiniz.
İlgili 20 soru bulundu
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu ile İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır? İş sağlığı ve güvenliği kursu ile verilen iş güvenliği eğitimi sonunda ÖSYM tarafından yapılacak sınava girmeniz gerekecektir. Bu sınav sonrasında başarılı olan adaylar iş güvenliği sertifikası almaya hak kazanırlar.
Sertifikanı Hemen Al. Üniversite Onaylı, E-Devlet'ten Sorgulanabilir ya da EETAC Onaylı Uluslararası Akreditasyonlu sertifikanı hemen alabilirsin! İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı kurumlar açısından en önemli hususlardandır.
Eğitim süreleri, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz. Eğitimler; 90 saat uzaktan canlı (senkron) eğitim (15 Gün), 90 saat uzaktan (a-senkron) eğitim (15 Gün), 40 saat Uygulamalı eğitim (5 gün staj) olarak gerçekleşecektir.
Sınavdan 70 puan ve üzeri sonuç alan adayların iş güvenliği uzmanı olarak resmi şekilde göreve başlayabilmeleri için ise iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaları şartı var. Bu sertifikanın alınabilmesi için adayın gerekli evrakları hazırlayarak başvuru yapması gerekli.
İş güvenliği sınavını başarıyla tamamlayan adaylar iş güvenliği sertifikası almaya hak kazanır. Bu sertifika, iş yerlerinde ve tesislerde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışmanızı sağlar. Ayrıca, iş güvenliği sertifikası almak için belirli uzmanlık alanlarını tamamlamanız gerekmektedir.
İş güvenliği uzmanlık belgenizin ücreti bakanlık tarafından belirleniyor. Bakanlığın 2023 dönemi için belirlediği fiyat 1.534 TL'dir.
İş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve İSG Eğitici sertifikası ücretleri 649 TL olarak belirlenmiştir. Diğer sağlık personeli sertifikası ücreti 162,25 TL olarak belirlenmiştir. Sertifika vize ücreti 162,25 TL olarak belirlenmiştir.
İş sağlığı ve güvenliği sertifikası; İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı (İSG Uzmanı) olmak isteyen kişilerin gerekli şartları tamamlama koşuluyla aldıkları belgedir. İSG sertifikası kişilerin işyerleri veya kurumlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak çalışabilmesini sağlar.
İş sağlığı ve güvenliğinin ön lisans eğitimi olarak verildiği üniversitelerde bu bölüm, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarına ya da Sağlık Yüksekokuluna bağlı olarak eğitim-öğretimi sürdürür. Bunun dışında lisans eğitimi olarak verilen üniversitelerde Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunabilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü toplam 12 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Her meslekte ve her alanda sertifika almak mümkündür. Sertifika almak için eğitim veren kurslara ya da kurumlara kayıt olmak ve o eğitimleri başarı ile tamamlamak gerekir. Başarı ile tamamlanan her eğitimden sonra kurum tarafından öğrencilere imzalı bir sertifika belgesi verilir.
Belgenin alınış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. Yenileme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile lisans diplomalarının noter onaylı suretini göndermeleri gerekmektedir. Soru: İş güvenliği uzmanlığı kurslarına kimler katılabilir?
Az Tehlikeli İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi 3 yılda en az bir defa ve 8 saat olarak düzenlenir.
Kurs Süresi Ne Kadar? Kurs Eğitim süresi 24 saat olarak planlanmıştır.
İş sağlığı ve güvenliği sertifikası e-devlet üzerinden yani elektronik ortamda alınan bir belgedir. E-devlet hesabınıza girip yapılması gereken işlemleri tamamladıktan sonra sertifikanıza kavuşabilirsiniz.
Sertifika veren yerler meb onaylı ya da üniversite onaylı kurumlar olabilir. MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır.
2023 yılında İSG sınavı iki aşamada yapılacaktır. İSG/1 Sınavı 06 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek ve İSG/2 Sınavı ise 10 Aralık 2023 tarihinde yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri