2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması 2021 yılında bin 100 TL' ye yükseltildi.
Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süreyle orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenir.
Bakanlıktan konuyla ilgili "Mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 2.000'er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir." ifadeleri yer aldı.
23-24 Haziran olanların 20 Haziran 2023 tarihinde, 25-26 Haziran olanların 21 Haziran 2023 tarihinde ödenecek. Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların 2023 Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyeleri 22 Haziran 2023 tarihinde ödenecek.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak. AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor.
İlgili 22 soru bulundu
2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında bin TL olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi uygulaması 2021 yılında bin 100 TL' ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile ise bayram ikramiyesi tutarı yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükseltildi.
Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi, dini bayramlar öncesinden üniversiteli öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruları başladığı sosyal medya platformu üzerinden duyurulmuştu.
Bayram harçlığı alınması için Deniz Feneri'ne resmi olarak müracaat edilmesi gerekmektedir. Telefon, faks, şube gibi farklı kanallar aracılığı ile başvuru yapacak olan ailelerin durumu incelenerek bayram harçlığı alması sağlanmaktadır.
Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvuru şartı ile ödeme alabilecek. PTT üzerinden yapılacak olan bayram harçlığı ödemesi Aile Bakanlığı onayı ile verilecek. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde PTT yardım ödemesi için başvuru yapılabilecek.
Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak. Bu rakamlardan binde 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yapılacak.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
Yarım çalışma yapan kişinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve yarım çalışma ödeneği, yarım çalışılan süreye orantılı olarak işveren ve İŞKUR tarafından paylaşılarak ödenmektedir.
İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.
Kursiyerlerin İşsizlik ödeneği alması durumunda günlük 219,28 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde program düzenlenmesi halinde ise 482,41 TL günlük ödeme yapılmaktadır.
e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.
KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENİR? Ödemenin yapılacağı tarihte, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.
Bayram harçlığı nasıl ve ne zaman verilecek noktasında dini bayramların takip edilmesi gerekmektedir. Deniz Feneri tarafından projenin başlatılması ile birlikte gelenek haline gelen bayram harçlığı, Kurban Bayramı'nda ve Ramazan Bayramı'nda ihtiyaç sahibi öksüz ve yetimlere verilmektedir.
İkramiyeler direkt olarak bankaya emekli olan kişinin emekli maaşını aldığı hesabına yatırılmaktadır. Bayram İkramiyesi Kimlere Verilir? En başında da belirttiğimiz gibi bayram ikramiyeleri emeklilere, malulen emekli olanlara, dul ve yetim aylığı alanlara verilmektedir.
SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ? Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmamaktadır. 65 yaş maaşı olarak da bilinen yaşlılık maaşı alanlar ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesinden yararlanacak.
Sorgulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumunun işlemler menüsünü de kullanılabiliyor. Bu menüden emeklilik işlemleri seçeneğini tıklayıp evrak takibi ya da evrak sorgulatması yaparak tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz. EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri