Daha önce bir zarara uğramış kimse, kendisine aynı zararı verecek şeyden korkmaz.
[1] "ağızdan çıkan bir söz, artık gizli kalmaz, herkes onu duyar" anlamında kullanılan bir söz.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
[1] Yanılmayan, kusur işlemeyen ve hata yapmayan insan yoktur. Herkes hata yapabilir.
Meyve Veren Ağaç Taşlanır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırılır.
İlgili 35 soru bulundu
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Zorla Güzellik Olmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Zorla güzellik olmaz atasözünün anlamı genel olarak isteyerek yapılmayan bir işin verimsiz olması ve gereğinden fazla uzun sürmesi şeklinde ifade edilebilir.
Havlayan köpek ısırmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, çok konuşan, tehditkar sözler sarf eden veya agresif bir tavır sergileyen kişilerin genellikle fiili bir eyleme geçmeyeceklerini belirtir. Yani, bu tür kişiler sadece sözde kalmaya meyillidir ve gerçekte zarar verme potansiyelleri düşüktür.
[1] İnsanoğlu zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içideyken hastalanabilir; yüksek bir iş başındaiken düşebilir... Bunların tersi de olabilir. Gücünü, yüceliğini yitirmeyen tek varlık, Allah'tır.
[1] Çok para kazanabilmek için, az da olsa, elde bir sermaye olması gerekir.
Laf torbaya girmez Atasözünün Anlamı: Konuşmakla bir şeyin gerçekleşmeyeceğini, eylem olmadan sadece konuşarak bir sonuca varılamayacağını belirtir. Bu atasözü, sadece konuşarak değil, hareket ederek sonuç alınabileceğini ifade eder.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir.
[1] Karşılıklı konuşmalarda konuşma bir süre uzadığı zaman,sözden başka söze geçilmeye başlanır.Başlangıçta hiç düşünülmeyen konulara kadar söz uzar gider.
Laf Lafı Açar, Laf Da Tabakayı Açar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir konu üzerinde konuşulurken ilgisi dolayısıyla söz başka bir konuya geçer, sohbet uzar, gider.
Bir konu üzerinde konuşulurken ilgisi dolayısıyla söz başka bir konuya geçer, sohbet uzar, gider.
Laf Lafı Açar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir konu üzerinde konuşulurken ilgisi dolayısıyla söz başka bir konuya geçer, sohbet uzar, gider.
[1] Çok para kazanabilmek için, az da olsa, elde bir sermaye olması gerekir.
"Ağzından laf almak", genellikle bir kişiden bilgi veya görüşlerini öğrenmeye çalışırken kullanılan bir deyimdir. Konuşmaktan çekinen, ketum veya içine kapanık kişilere yönelik bir ifade olarak, bu kişilerin düşüncelerini, hislerini veya bilgilerini paylaşmaları için çaba göstermek anlamına gelir.
"Latife latif gerek" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, espri ve şakanın, iletişimi daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirebileceğini ifade eder.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
"Bal yiyen baldan bıkar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sürekli olarak aynı şeyi yapan veya aynı şeyle karşılaşan kişinin, bir süre sonra o şeyden bıkacağını ifade eder. Çok sevilen ve değerli bulunan şeyler bile fazla tekrar edildiğinde insanı sıkabilir.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Lâtif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Latîf" kelimesinden türetilmiştir ve "inceden, hoş, zarif, nükteli" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla lâtif, ince düşünceli, zarif, hoş veya nükteli bir davranışı veya özelliği ifade eder.
Birisini güldürmek ve eğlendirmek maksadıyla sarf edilen sözlere şaka denir. Sulu şaka, el şakası gibi birçok türü bulunan şaka, cümle içerisinde latifenin yerine kullanılabilir.
latife - Nişanyan Sözlük. Arapça lṭf kökünden gelen laṭīfa(t) لطيفة “latif şey, hoşluk, espri” sözcüğünden alıntıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri