İsmi Azam duası tek bir isim veya cümleden oluşmuyor. Hadis kitaplarından derlenerek ortaya çıkartılmış bir duadır. Alimlerin çalışmaları ve araştırmaları sonucunda Bakara, Al-i İmran ve Taha surelerinde geçen “Allāhü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm” ayetindeki “hay ve kayyum” isimlerini öne çıkarıyorlar.
11 ismi azam duası nasıl yapılır? İsmi Rahman duası da denilen İsmi Azam duasını okumak için öncelikle abdest alınır. Daha sonra kıbleye yönelerek 3'er defa Fatiha ve İhlas suresi, bir defa da Ayetel Kürsi okunur. Ardından Esmaü'l Hüsna'dan alınan 5 isimle terkip edilen İsmi Azam duası okunur.
#yeşilhoca İsmi Azam Duası Türkçe Okunuşu Bismillâhirrahmânirrahîm * Allâhumme innî es'eluke bienne lekel hamdu lâ ilâhe illâ entel mennânu yâ hannân * yâ mennân * yâ bedîus semâvâti vel ardi yâ zel celâli vel ikrâm * yâ hayyu yâ kayyûmu, lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimin * allâhumme innî es'eluke ...
Peygamber ism-i a'zamın Bakara, Âl-i İmrân ve bir rivayette Tâhâ sûresinde yer alan “Allāhü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm” (اللهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ) cümlesinden ibaret olduğunu söylemiştir.
Dünyevi bir makam isteyen kişi 12 rekat hâcet namazı kıldıktan sonra samimi kalp ve düzgün niyetle bu ism-i şerifi 111 kere okursa murâdına nâil olur. Bir hâcetin olup da onun yerine gelmesini isteyen kişi, bu ismi şerifi 111 kere okuyup murâdını Allâh-u Teâla'dan isterse şüphesiz Allâh-u Teâla o hâcetini giderir.
İlgili 25 soru bulundu
İsmi Azam duasının okunması için sabah vakti daha münasip görülmüştür. Duayı abdestli bir biçimde okumak daha faziletli kabul edilmiştir.
Allah'ın İsm-i Âzam'ı ile dua etti ki, onunla dua edildiğinde, Allah kabul eder ve onunla istendiğinde verir' buyurdu.” (Tirmizî, Deʽavât, 100 [3544]; Nesâî, Sehiv, 58 [1300]).
Tüm kapıları açan, reddedilemeyecek bir dua olarak rivayet edilen İsmi Azam Duası Allah'ın en büyük ismi anlamına gelmektedir. Rivayetlere göre İsmi Azam Duasının en az 11 kere en fazla da 111 kere okunması dileklerin kabul olmasına vesile olur. Okuması oldukça faziletli dualar arasında yer alır.
Elhamdülillahi ve Subhanallahi Velhamdülillahi Vela İlahe İllallahu Vallahu Ekber. Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyül Azim. İsmi Azam duasının anlamı şöyledir; Allahtan başka ilah yoktur.
Birçok İslam alimi bu duanın okunması gerektiğini belirtmektedir. İsmi Azam duası okunduğunda o duanın gün içerisinde gerçekleşeceğine inanılır. Duanın Cuma günleri okumanın daha faziletli olacağına inanılır. Sabah vakitlerinde duayı okumak daha hayırlı görülmüştür.
Rivayete göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) bir Cuma günü mescitte namaz kılarken bir zat ismi azam duasını eder. Namazdan sonra Peygamber Efendimiz şöyle buyurur: 'Aranızdan biri bugün öyle bir dua etti ki, kim o duayı yaparsa istedikleri Allah tarafından kabul edilir.
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Bu dua kişiyi büyülerden, kötülüklerden, zalim olan kişilerin zulmünden, yoksulluktan, sıkıntıdan, hastalıklardan, başa gelebilecek olan bela ve musibetlerden koruması için okunması gereken dualardan biridir.
İsmi Azam Sırları ve Büyük Dualar - Süleyman Musa Kitabı ve Fiyatı
Bu bilginlerin ve mutasavvıfların inancına göre İsm-i Azâm, halk tarafından bilinemez, yalnız peygamberler ve velilerce bilinebilir. İsm-i a'zâm ile yapılan tüm dualar kabul edilir, tüm istekler yerine getirilir. Bu ismi bilenler, olağanüstü işler yapabilirler.
- El-Mücîb ismi günde 55 defa zikredilir ise Allah o kulun dualarını kabul eder. - Gece teheccüd vakti geldiğinde bu ismi ''Ya Mucîp'' diye 68 kere okuyan kişi mucizelere nail olur. - Günde 55 kere bu ismi El-Mücîb Celle Celaluhu'' diye zikreden kişinin arzu ve istekleri yerine gelir.
İsmi Azam duası, Allah'ın en yüce ve en büyük ismiyle yapılan bir duadır. "İsmi Azam" terimi, Arapçada "en büyük isim" anlamına gelir. İsmi Azam duası, Müslümanların Allah'a yönelerek, O'nun en güzel isimleriyle dua etmeleri ve dileklerini, ihtiyaçlarını sunmaları için kullanılan özel bir duadır.
Değerli kardeşimiz, Dualar arasında dua ayetlerini okurken her seferinde "besmele" çekmek şart değildir. Çünkü bu ayetler dua makamında okunmaktadır.
Kadınlar âdetli veya lohusa iken dua edebilirler mi? Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
1-) Duaya eûzü besmele, Allah'a hamd ve Peygamber'e (SAV) salât ile başlanmalıdır: Peygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor: "Biriniz dua ettiği zaman, Allah'a hamd ve övgü ile başlasın, sonra Peygamber (SAV)'e salât etsin, sonra dilediği duayı yapsın."
Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.
Hz. Peygamber'e (s.a.s.), 'Ey Allah'ın Resûlü, hangi dua daha makbuldür?' Diye sorulunca, 'Gece yarısı ve farz namazlardan sonra yapılan duadır. ' cevabını vermiştir.” (Tirmizî, De'avât, 79 [3499]).
el-Mücîb (الْمُجِيبُ) : Dua ve dilekleri kabul eden. el-Vâsi` (الْوَاسِعُ) : İlmi, rahmeti ve kudreti her şeyi kuşatan.
El-Kaviyy: Kudreti en üstün. El-Metîn: Çok güçlü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri