İstanbul'dan Gökçeada'ya Ulaşım Yaklaşık 6 buçuk saat süren yolculukta adaya feribot ile ulaşılmaktadır. Özel araç ile İstanbul'dan Gökçeada'ya yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk sonrasında gidilebilmektedir.
İstanbul'dan gelirken TEM otoyolu üzerinden Tekirdağ, Gelibolu, Eceabat istikametinde ilerleyerek Gökçeada feribotunun kalktığı Kabatepe Limanı'nına ulaşılıyor. İstanbul merkezinden Kabatepe Limanına yol 300 km, yaklaşık 3,5 saat sürüyor.
Gökçeada'dan Kabatepe Limanı'na ulaşım GESTAŞ'a bağlı Gökçeada 1 Feribotu ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Çanakkale'ye ise Conkbayırı Deniz Otobüsü ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Gökçeada'ya Çanakkale Limanı'ndan kalkan Conkbayırı Deniz Otobüsü ile gelinebilir.
Gökçeada; Kuzulimanı'ndan Çanakkale'ye 32 mil, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe Limanı'na ise 14 mil uzaklıktadır. Çanakkale İskelesinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kalkan feribotla (Yaz Döneminde) yada Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla gökçeadaya ulaşılır.
İstanbul'dan Gökçeada'ya Ulaşım
Yaklaşık 6 buçuk saat süren yolculukta adaya feribot ile ulaşılmaktadır. Özel araç ile İstanbul'dan Gökçeada'ya yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk sonrasında gidilebilmektedir. Kabatepe üzerinden feribot aracılığıyla yapılan seyahat ise toplamda ortalama 380 kilometre sürmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Adanın kuzey-güney uzunluğu 13km., doğu-batı uzunluğu 29.5 km. Bir günde adanın bütün köylerini gezmek zor. O yüzden günübirlik ziyaret yeterli değil. En doğrusu ada keşfini bölgelere ayırarak 3-4 güne yaymak.
a) Her bir sefer için tek bilettir.
Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler.
Arabalı Feribot Seferleri, Kabatepe'den kalkan arabalı feribotlar, Gökçeada merkezine 7 km. uzaklıktaki Kuzulimanı'na yanaşıyor.
Denizyolu. Nasıl Gidebilirim ? İstanbul Yenikapı – Bandırma iskelesi arasında çalışan hızlı feribot kullanılarak Çanakkale'ye ulaşım mümkündür.
Toplam yolculuk yaklaşık 9 saat sürecektir.
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Her gün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma'dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli'deki Bozcaada iskelesine varmak 3 saati buluyor.
İDO Yenikapı Terminali üzerinden 10 farklı lokasyona ulaşım imkanı sunuluyor. Bunlar; Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Avşa Adası, Bandırma, Bursa, Çınarcık, Esenköy, Kumla, Marmara Adası ve Yalova.
Gökçeada'dan ada kurabiyesi, ada balı, keçi peyniri, şarap ve zeytinyağı alabilirsiniz. Gökçeada'da ne yenir? Adada tadına bakmadan dönmemeniz gereken birçok lezzet bulunuyor. Bunlar kuzu pirzola, oğlak kapama, oğlak tandır, ahtapot ızgara ve kuzu ciğerin tadına bakmadan dönmemenizi öneriyoruz.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
DENİZ YOLUYLA ULAŞIM
Çanakkale Limanı'ndan bir deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı'ndan da feribot ve arabalı vapurlar kalkmaktadır. Gökçeada'ya İstanbul'dan gelenler için Kabatepe Limanı, Anadolu'dan gelenler için Çanakkale Limanı ve Eceabat-Kabatepe Limanı güzergâhı kullanılmaktadır.
Biz. Gestaş Deniz Ulaşım, 2006 yılı Ağustos ayında Çanakkale bölgesindeki iskeleler ve deniz ulaşımının özelleştirme kararıyla Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) Çanakkale İl Özel İdaresi'ne devriyle faaliyetlerine başlamıştır. Şirketimiz, %99.87 hissesine sahip Çanakkale İl Özel İdaresi şirketidir.
Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası. Yürüyerek gezmek söz konusu değil ve adanın gezilecek yerleri birbirinden uzak noktalarda konumlanmış durumda.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gökçeada'nın eski adı İmroz'dur ve ”çorak topraklarda bereket tanrısı” anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri