Kâğıthane, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bir ilçesidir. Kuzeyde Sarıyer, kuzeydoğuda Beşiktaş, doğu ve güneyde Şişli, güneybatıda Beyoğlu ve batıda da Eyüpsultan ile çevrilidir.
Kağıthane 1987'de Şişli'den ayrılarak ilçe yapıldı. Kağıthane ilçe alanı, yönetsel bakımdan, kuzeyden Şişli'ye bağlı Ayazağa, güney ve güneydoğudan Şişli ilçe topraklarıyla çevrilidir. İlçe, kuzeydoğuda Beşiktaş, güneybatıda Beyoğlu, batı ve kuzeybatıda da Eyüpsultan ilçelerine komşudur.
Kağıthane ilçesi, İstanbul'un Avrupa yakasında, merkezi bir bölgede yer alır ve birçok ünlü semt ve ilçeye komşudur. Kendi ilçe sınırları içerisinde de birçok gezilecek yer, tarihi yapı, mesire alanı ve Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Sadabad Sayarları; tarihi 1700'lü yıllara dayanır.
İlçemizin TUİK verilerine göre nüfusu 2022 yılı itibariyle 454 550 kişi olup bu nüfus gündüz saatlerinde büyük ve küçük ölçekli işyeri sayısının fazla olmasından gündüz nüfus 550.000 kişi dolaylarında olmaktadır. İlçemizde 19 mahalle bulunmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
ile İstanbul'un en kalabalık mahallesi ama en. yaşanabilir yerlerinin başında geliyor. Hizmete.
Kuzeyde Sarıyer, kuzeydoğuda Beşiktaş, doğu ve güneyde Şişli, güneybatıda Beyoğlu ve batıda da Eyüpsultan ile çevrilidir. İlçenin, Kâğıthane Deresi'nin sona erdiği kesimde Haliç'e kısa bir kıyısı vardır.
Osmanlı döneminde de Kağıthane vadisi, av sahası ve mesire alanı olarak kullanılmaya devam eder. Buradaki Bizans kağıt atölyelerinden dolayı köy ve dere "Kağıthane" diye anılmaya başlar.
Kağıthane ilçesi, İstanbul iline bağlı; kuzeyde Sarıyer, kuzeydoğuda Beşiktaş, doğu ve güneyde Şişli, güneybatıda Beyoğlu ve batıda da Eyüp ile komşu ve 14.83 km2 yüz ölçümüne sahiptir. İlçede 19 mahalle bulunmaktadır. TÜİK 2019 verilerine göre ilçenin nüfusu, 448.025'dir.
Kağıthane'nin depreme karşı en dayanıklı mahalleleri ve yıkımdan en çok hasar alabilecek mahalleleri hangileri? Kağıthane İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir.
çok nezih bir semttir.
Sâdâbâd, 18. yüzyılda Kağıthane Deresi kıyısında Haliç'e doğru uzanan düzlük mesire ve eğlence alanına Lale Devri'nde verilen ad.
Kâğıthane Deresi, İstanbul'da yer alan küçük bir akarsudur. Terkos Gölü'nün doğusunda bir kaynaktan doğar. Eyüpsultan, Sarıyer ilçelerinden geçerek Kâğıthane'de Haliç'e dökülür.
Kağıthane tarihinin temel özelliği görkemdir. Bu görkemli geçmiş, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi olan Lale Devri dönemini kapsar. Bu geçmişte Osmanlı İmparatorluğunun batılılaşma serüveninin bütün izleri de görülür. Kağıthane'nin tarihi İstanbul'un tarihi kadar eskidir.
Alibey Deresi, İstanbul'da Kağıthane Deresi'yle birleşerek Haliç'i meydana getiren dere. Kaynakları, Çatalca Yarımadası'nın kuzey kesiminde, Tayakadın yakınındaki tepelik alandadır ve buradan itibaren güneydoğuya doğru akar.
Seyrantepe, İstanbul ilinin Kâğıthane ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kâğıthane (M7) Metro İstasyonu, İstanbul metrosu'nun M7 (Yıldız - Mahmutbey) Metro Hattı'nda yer alan ve 28 Ekim 2020'de hizmete giren viyadük metro istasyonudur.
Ayamama, Cendere, Ayazmadere, Kurbağalıdere, Ihlamurdere, Kuşdili, Kağıthane Deresi, Ortaköy, Dolapdere, İdealtepe gibi onlarca su kaynağının yerinde binalar yükseldi. Ortaköy Dereboyu Caddesi'nde çoğu 35, 40 yıllık binalar eski dere yatağı boyunca bitişik nizam olarak yükseliyor.
Kağıthane İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır.Kâğıthane, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bir ilçesidir.
1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak kurulan Güngören, İstanbul'un en küçük yüzölçümlü ilçesidir.
Bugünkü İstanbul'un büyük kesimi Avrupa yakasında, diğer kesimi ise Asya yakasındadır. İstanbul, kara ve denizler arasında önemli bir geçit yerindedir.
Yayınlanan bilgiye göre, İstanbul'un nüfusu, 2021'de bir önceki yıla göre 378 bin 448 kişi artarak 15 milyon 840 bin 900 kişi oldu. Avrupa Yakasında 10 milyon 224 bin 323 kişi yaşarken Anadolu Yakasında 5 milyon 616 bin 577 kişi yaşıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri