Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirin ve yeni bir uyarı gelene kadar bekletin. İndirimli Kartlar için; - İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 13TL bakiye bulunması gerekmetedir. - Biletmatik ekranında "güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır.
istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart. istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir. İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153'ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapabilirsiniz.
Vizeleme işlemi, İstanbulkart Biletmatik ekranlarından yapılabiliyor. İndirimli kartınızı, Biletmatik ekranına okuttuktan sonra karşınıza, 'güncellemeyi kabul ediyor musunuz?' uyarısı çıkacak. Vizeleme işleminizi tamamlamak için 'Onay' butonuna basmanız ve yaklaşık 10 saniye kadar beklemeniz yeterli olcaktır.
İstanbul Kart, İnternet sitesinden online işlemlere girip, ardından ekranının sağ üst köşesinde yer alan blokemi kaldır seçeneğine tıklayıp, belirtilen adımlar takip edildiğinde yeniden aktif hale getirilebilir.
Kredi kartını kullanıcı kendi isteğiyle kapatırsa kapatılan aynı kredi kartı yeniden tekrar açılamaz. Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır.
İlgili 22 soru bulundu
Öğrencilere kimlik kartları; ÖSYM ile yerleşen öğrencilere üniversiteye ilk kayıt esnasında verilir ve bu kimlikler öğrenci programa kayıtlı olduğu sürece geçerlidir.
Devam eden bir şikayetiniz var ise bizlere https://cozummerkezi.ibb.istanbul/login/citizen web formumuz üzerinden, Alo 153 Çözüm Merkezimizden veya 0552 153 00 34 Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Kartı aktifleştirmek için, bankanın en yakın şubesine gidebilirsin. Bankaya giderken yeni kart ve ehliyet gibi bir kimlik kartı yanında olsun. Banka memuruna yeni kartı ve kimlik kartını göster ve kartı aktifleştirmesini iste.
Eğer bakiyeniz yeterli değil veya kartınızla ilgili başka bir durum söz konusu ise geçersiz işleme dair görsel ve sesli uyarı alırsınız. İstanbulkart'ınızı kart okuyucuya sürekli yakın tuttuğunuzda bakiye değeri ardı ardına düşmez.
Akbil vizeleme işlemi, indirimli veya ücretsiz tarifeyle kullanılan kartlar için her yıl yapılması gereken akbil güncelleme uygulamasıdır. Öğrenci, öğretmen veya 60 yaş üstü fark etmeksizin indirimli veya ücretsiz kart kullanan herkesin akbil yenilemesi yapması gerekir.
Akbil yenileme işlemi Biletmatik'ler aracılığıyla yapılabiliyor. Bunun için öncelikle akbilinizi Biletmatik'e dokundurarak gelen ekrandan vizelemeyi seçmeniz gerekiyor. 5 TL karşılığında vizeleme işlemi yapılıyor. Bu noktada bir sorun yaşanması halinde ise ALO 153'ten Beyaz Masa'ya ulaşarak destek alabilirsiniz.
Öğrenciliği devam eden İstanbulkart sahipleri; akbil yüklemesi yapan büfelerden/bayilerden, Biletmatik cihazlarından ve İstanbulkart mobil uygulamasından vizeleme yapabiliyor.
Bunun için İstanbulkart uygulamasını mobil'e indirip kartlarım sekmesindeki istanbulkart seçeneğini tıklamak gerekiyor. Vizeleme işlemi yapılması gerektiğine dair çıkan uyarıyı tıklayarak. kredi kartı ile İstanbulkart vizeleme işlemi online olarak talimat verilerek yapılabiliyor.
Telefonla İstanbulkart bakiyesinin öğrenilmesi için Alo 153 hattı kullanılabilir.
Öğrenci İstanbulkart başvuruları, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeye gerek kalmadan sadece www.istanbulkart. istanbul adresinden gerçekleştirilecek. Kart sahipleri, başvuru süreci tamamlandıktan sonra arzu ettikleri teslimat seçeneğiyle yeni kartlarına ulaşacak.
Kartınızın durumunu üyelik sayfanızdan giriş yaparak takip edebilirsiniz. Kartınızın belirlediğiniz adrese teslimini talep ettiyseniz PTT Kargo aracılığıyla kartınız 2 iş günü içinde size iletilecektir.
İşte merak edilen bütün soruların cevapları... Şehir içi ulaşım araçlarında indirimli geçiş hakkı sağlayan öğrenci akbilini Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunuyor.
Süresi dolunca sivil bakiye düşer, karta bir şey olmaz.
Usulsüz kullanım tespit edilen kart kullanıcılarına aylık tam mavi kart bedeli olan 430 TL ceza uygulandı. Tekrarlanan usulsüz kullanım sonrasında, kart imtiyazı belli süreliğine kaldırılacak ve adli süreç gibi yaptırımlar devreye girecek.
Günümüzde kart bakiyesi ile ödeme işlemleri gibi sayısız husus, online bankacılık uygulamaları sayesinde kolaylıkla takip edilebilmektedir. Yani online bankacılık uygulamasına giriş yapan kişiler, kartının kullanıma açık olup olmadığını ve diğer detaylı bilgileri görüntüleyebilmektedir.
Kredi kartlarının kaybolması, çalınması veya düzenli ödeme yapılmaması gibi nedenlerle kullanıma kapatılması pek çok kişi için endişe verici bir durum olabilir. Ancak, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek, banka şubesine başvurmak ve borcun tamamını ödemek gibi adımlarla kartın yeniden açılması mümkündür.
Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir. Ancak kartın yeniden kullanıma açılıp açılmayacağına ilişkin karar her bankanın kendi kredi politikalarına göre değişebilir.
Kullanıma kapatılan kartın borcunun tamamının ödenmesi halinde kart kullanıma tekrar açılır. Borcu ödenmeyen kart kullanıma açılamaz. Borcu yasal takibe düşmüş kartın da yeniden kullanılması mümkün değildir.
Usulsüz kullanım nedeniyle kullanıma kapatılan kartın yenilenmesi talebi halinde BELBİM Tarafından belirlenecek merkezlerde “Usulsüz Kullanılan Kartın Yenilenme Bedeli” karşılığında yeni kart, sahibine verilir.
Kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar, 1 Ocak tarihinden itibaren yine toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Ancak bu kartlara sahip kişiler, aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri