Wand ya da Kalem Okuyucular Wand barkod okuyucuları kalem şeklinde olduğu için kalem okuyucular olarak da bilinmektedir.
En yaygın kullanılan barkod tarayıcı türü,lazer barkod tarayıcıdır. Uygun fiyatlı ve 3,5 metreye kadar mesafeden 1D doğrusal barkodları okuyabilen lazer barkod tarayıcılar,el cihazlarından taşınabilir ve cep boyutlarına kadar çeşitli form faktörlerinde gelir.
Barkodlar sayesinde üretim, sevkiyat, depolama, kalite kontrol gibi çok sayıda alanda kolayca işlem yapılabilmektedir. Barkodların en büyük özelliği uluslararası olmasıdır. Bu da bir ürünün dünyanın her yerinde tek bir barkod okuyucu ile okutulabilmesini ve bilgilerin kullanıcının karşısına çıkmasını sağlar.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 43 soru bulundu
Sistem üzerinde yer alan kullanımı seçerek barkod veya karekodu okutarak çalışır. Okutmak istediğiniz koda doğru cihazı tutmanız ve üzerinde yer alan okuma tuşuna basarak taratmanız gerekir. Tarama işlemi bittiğinde genelde sinyal olarak uyarı sesi veren cihaz, kodu taradığını gösterir.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Barkod sistemi, bir ürün üzerinde yer alan barkodun okutulduğu zaman barkodda yer alan bilgilerin hızlı bir şekilde bilgisayara aktarılmasını sağlamaktadır. Barkodun üzerinde yer alan çizgilerin her biri bir koda sahip olduğundan dolayı barkod sistemi bunu kolay bir şekilde algılayabilmektedir.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir. Kod genellikle kare beyaz fon üzerinde siyah motiflerden oluşur.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Barkod ve Karekod Arasındaki Farklar
Karekodlar, metin, web adresleri ve hatta resimler gibi çeşitli bilgileri depolayabilir. Barkodlar, çizgi ve boşluklardan oluşan basit bir tasarıma sahipken, karekodlar daha karmaşık bir desen ve blok düzenine sahiptir. Bu nedenle, karekodlar daha hızlı ve daha doğru okunabilirler.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Lazer Okuyucular: Lazer okuyucular, yüksek enerjili bir lazer ışını kullanarak barkodun üzerindeki çizgileri tarar. Bu ışın, barkodun siyah ve beyaz çizgilerinde farklı yansıtılır. Yansıtılan ışık, okuyucudaki algılayıcılar tarafından okunarak barkod bilgileri elde edilir.
Bir barkodun üzerindeki siyah çizgileri optik olarak okuyarak içerdikleri bilgileri okuyabilen cihazlardır. Barkodlar genellikle ürün tanıtımında kullanılır. Ürün adı, fiyatı, üretici bilgileri gibi çeşitli bilgiler içerirler. Barkod okuyucular, optik okuma teknolojisi kullanarak barkodların üzerindeki çizgileri okur.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Barkod sistemleri, işletmelerin bünyesinde barındırdığı pek çok bilgiyi tek bir kod üzerinden takip etmelerine yarayan; aynı zamanda hem verimlilik hem de üretkenlik arttırımına yardımcı olan bir sistemler bütünüdür.
· BARKOD SİSTEMİ NEDİR? Fiziksel ürünleri yönetmek büyük bir zorluktur. Bu nedenle nesneleri otomatik olarak tanımlayan, ilgili verileri toplayan, depolayan ve verileri doğrudan bilgisayar sistemlerine giren bir teknoloji yardımıyla yönetim kolaylaşır. Bu teknolojinin adı barkod sistemidir.
El terminali, el bilgisayarlarının genel adı. Aslen elle girilen verileri ya da barkod/RFID okuyucusu tarafından girilen verileri depolamak, yorumlamak, işlemek üzerine tasarlanmış cihazlardır. Depoladıkları veriyi genelde başka sistemlere aktarırlar.
Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı açma
simgesine dokunun. Denetim Merkezi'ni açın, Kod Tarayıcı'ya dokunun, sonra iPhone'u kod ekranda görünecek şekilde konumlandırın.
Uyumlu iPhone veya iPad'inizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. iPhone veya iPad'inizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri