Sancaktepe, İstanbul Anadolu Yakası'nda bir ilçedir. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Güneyinde Kartal, güneybatısında Maltepe, batısında Ataşehir ve Ümraniye, kuzeyinde Çekmeköy, doğusunda Pendik ve Sultanbeyli ilçelerine komşudur.
19 mahalleden oluşan Sancaktepe İlçesi, İstanbulun Anadolu yakasında yer almaktadır. Kuzeyinde Çekmeköy, güneyinde Kartal ve Maltepe, doğusunda Sultanbeyli ve Pendik, batısında ise Ümraniye ve Ataşehir ilçeleri bulunmaktadır.
19 mahalleden oluşan Sancaktepe İlçesi 62,41km2 'lik bir alanı kapsar ve Türkiye İstatistik Kurumu 2021 verilerine göre 474.668 nüfusa sahiptir.
Tarihçe. 27 Kasım 1993 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüştü. 2008 yılına kadar Ümraniye ilçesine bağlı bir belde olan Yenidoğan, 2008 yılında ilçeler bazında yapılan düzenleme ile Sarıgazi ve Samandıra mahalleleriyle birlikte Sancaktepe ilçesine katılmıştır.
Güneyinde Kartal, güneybatısında Maltepe, batısında Ataşehir ve Ümraniye, kuzeyinde Çekmeköy, doğusunda Pendik ve Sultanbeyli ilçelerine komşudur.
İlgili 16 soru bulundu
Doğumu takip eden 0-28 gün süresince bebekler yenidoğan olarak adlandırılır. 35 haftanın altında doğanlar preterm, 35-38 hafta arasındakiler geç preterm, 38 haftayı doldurarak dünyaya gelenler ise term yenidoğan olarak sınıflandırılır.
Sancaktepe İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Sancaktepe İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İstanbul'un en kalabalık mahallesi olan Beylikdüzü'ndeki Adnan Kahveci Mahallesi, 11 bin 798 nüfusuyla Türkiye'nin de en kalabalık ikinci mahallesi olarak yer alıyor.
İstanbul'un Anadolu yakasında yer alır. Yüz ölçümü 35 km²'dir.
Sancaktepe bölgesinde bulunan Samandıra konumuna son Otobüs saat kaçta gider? 131Y, Sancaktepe bölgesinde bulunan Samandıra konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Sultanbeyli, İstanbul ilinin bir ilçesidir. İlin Anadolu yakasında yer alır. Sultanbeyli İlçesi güneybatıda Kartal, doğuda Pendik, kuzeybatıda Sancaktepe ilçelerine komşudur.
Sarıyer, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyden Beşiktaş ve Kâğıthane, batıdan Eyüpsultan ilçeleri ile doğudan İstanbul Boğazı ve kuzeyden Karadeniz ile çevrilidir. Sarıyer İlçesi toplam 38 mahalleden oluşmaktadır.
Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer.
1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak kurulan Güngören, İstanbul'un en küçük yüzölçümlü ilçesidir.
İstanbul'da en çok Sivas kütüğüne bağlı vatandaşlar ikamet ediyor. 768 bin kişinin üzerinde Sivaslı, İstanbul topraklarında. Yani bir şehir efsanesi olan “İstanbul'da en çok Sivaslı var” deyimi gerçek. İkinci sırayı Kastamonu aldı.
Bugünkü İstanbul'un büyük kesimi Avrupa yakasında, diğer kesimi ise Asya yakasındadır. İstanbul, kara ve denizler arasında önemli bir geçit yerindedir.
Sancaktepe'de 1 km²'ye düşen insan sayısı 7159 kişi ile İstanbul ortalamasının neredeyse 3 katıdır. Buna rağmen zeminin %65'inin iyi olması ve deprem sonrası ilçedeki dönüşümün %46 olması ilçeyi deprem riski açısından minimalize etmiş durumda.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Bebekler; cilt altı yağ dokularının kalınlaşarak vücut ısısını korumaya başladığı, kafasını dik tutabildiği, yaklaşık 7 kiloya ulaştığı 4'üncü aylarından itibaren denize ve evlerindeki özel havuza girebilir.
Erkek bebekler genellikle 50-52 cm iken kız bebekler 48-50 cm arasında doğar. 280 günü tamamlayarak doğan bir bebeğin kilosu, 2800-3500 gr civarındadır. Fakat normal zamanını tamamladığı halde 2500 gr altında doğan bebekler vardır ki bu bebeklere düşük doğum ağırlıklı bebek denir.
Yeni doğan bebek ağlamalarında en büyük neden, bebeğin yeteri kadar süt alamamasıdır. Çok kuvvetli olan emme refleksi, bebeğin doymasını amaçlayan bir içgüdüdür. Bunun tatmin olmaması bebeğin ağlamasına neden olur. Yeni doğan bir bebekte gaz sancısı belki de ağlamasının sonuncu nedenidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri