Taksim Meydanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan.
Beyoğlu'na bağlı ilçelerden biri olan Taksim, aynı zamanda ilçedeki meydanın adıdır.
Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir.
Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsar. Beyoğlu İlçesi adını, -aynı zamanda ana ekseni olan- İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
Cumhuriyet devrinde bu kışla yıkılarak yerine bugünkü Taksim Gezi Parkı yapıldı. 1864 yılında Galata'da bulunan surlar yıkılarak yerine cadde ve sokaklar açıldı. Beyoğlu, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Mutasarrıflıkla İdare ediliyordu. 1923 yılında Cumhuriyetle birlikte İlçe olmuştur.
İlgili 25 soru bulundu
Taksim Meydanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan. Çevresindeki lokanta, mağaza, otel, eğlence ve kültür yerleriyle İstanbul'un en büyük turistik çekim merkezinden biridir.
Semt kimi zaman birkaç mahalleyi içine alabildiği gibi sadece bir caddeyi de içine alabilir. Semt ilçeye bağlıdır ve kendi içerisinde müstakil bir alandır. Halk arasında semt ve ilçenin aynı anlama geldiği düşünür. Fakat semt ve ilçe aynı anlamda değildir.
Bugün İstanbul iline bağlı Beyoğlu ilçesi; Haliç'in kuzeyinde Kasımpaşa vadisinin batısıyla, Dolmabahçe (Gazhane) vadisi arasında kalan alanı kapsar, Şişli veBeşiktaş ilçeleriyle sınırdaştır.
Vatan Caddesi, ya da resmî adıyla Adnan Menderes Bulvarı, İstanbul, Fatih İlçesi'nde, Aksaray Meydanı'nda, Valide Sultan Camii ile Topkapı surları arasında, eski Bayrampaşa Deresi vadisi boyunca kuzeybatı-güneydoğu yönünde doğrusal olarak uzanan cadde.
Gelin, her birini hep birlikte tanıyalım. Taksim Meydanı'ndan başlayıp, Galatasaray'dan geçerek Tünel'e kadar uzanan, 18. ve 19. yüzyılda Osmanlı döneminde Grande Rue de Péra veya diğer adıyla Cadde-i Kebir, Cumhuriyetten sonra İstiklâl Caddesi adını aldı.
Nişantaşı, İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunan tarihin modernle harmanlandığı göz alıcı semtlerden biri. Nişantaşı ziyaretçilerine her adımda lüksün, zarafetin, zengin alışveriş deneyiminin, sanatın, kültür ve gastronominin çeşitliliğini sunuyor.
Beyoğlu kıyıları da Boğaz'ın en değerli yeridir. Tümüyle yapılaşmış bu bölge aslında kentliler tarafından algılanmasa da bir yanında Haliç, diğer yanında da Boğaziçi ile çevrilmiş coğrafyasıyla denize uzanan bir yarımadadır.
Metrobüsle Taksim Meydanı (Beyoğlu)'na Ulaşım - Google Haritalarım. Size en yakın metrobüs durağından metrobüse binin. Metrobüsten Mecidiyeköy Durağında inin. Mecidiyeköy Metro İstasyonu na geçin.
Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer. Doğusunda Maltepe ilçesi, batısında İstanbul Boğazı, ve Marmara Denizi, kuzeyinde Üsküdar ve Ataşehir ilçeleri, güneyinde Marmara Denizi ile çevrilidir. Kadıköy altı tepe üstüne kurulmuştur.
Eyice, şimdiki Vatan Caddesi'nin dere yatağı olduğunu ve suyun Aksaray'dan doksan derece bir dönüş yaparak, bugün kazı yapılan Yenikapı Limanı'ndan denize döküldüğüne dikkati çekti. Prof.
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt.
Kasımpaşa, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihî semt.
Beyoğlu'nda bulunan bu semtin tarihi boyunca ünlü simaların ve sanatçıların uğrak noktası olduğu biliniyor, günümüzde ise gençler tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. Cihangir semtinin adını Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Cihangir'den aldığı biliniyor.
Semt, bir kent içerisinde bulunan belirli bir bölge. Resmî idari sınırlardan bağımsız olarak var olmasıyla mahalle kavramından ayrışan semt kavramı, farklı şekillerde tanımlanabilir.
Semt genellikle adres yazımında çok kullanılmayan bilgidir. Cadde ve mahalle gibi bulunun bölgeyi daha iyi açıklayan bir tabir diyebiliriz. Mesela; İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan bir yeri tabir etmek gerekirse Mecidiyeköy şeklinde semti yazabiliriz.
mahalle, en küçük idari birimdir (bkz: muhtar), semt ise bir ilçe veya mahallenin bir bölümünü kapsayabilen bir tanımlamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri