Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Lazer tedavisi, özel bir cihaz kullanılarak göz altındaki cilt altındaki dokulara etki ederek torbaların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Lazer tedavisi, diğer yöntemlere göre daha hızlı sonuçlar verir ve genellikle acısızdır. Ayrıca, lazer tedavisi sonrası iyileşme süreci de diğer yöntemlere göre daha kısadır.
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar. Ancak göz altı torbaları çok belirginse, kalıcı çözüm ancak "blefaroplastı" denilen operasyonla sağlanabilir.
Devlet hastaneleri, göz estetiği gibi cerrahi işlemler için de hizmet vermektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Dikişler 3-5 gün içerisinde tamamen alınır. Bir hafta sonra hasta işine dönebilir ancak göz kapaklarındaki minimal ödemin tamamen gerilemesi 3-4 haftayı bulabilir. Bir hafta sonra kontak lens kullanılabilir. Ameliyat izleri ilk haftalar makyajla gizlenebilir.
Ameliyat, hastanın durumu ve hekim görüşüne göre değişmekle birlikte lokal (genellikle) ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Üst göz kapağında deformasyon mevcut değilse göz altı torbası ameliyatı yaklaşık bir saat sürer. Farkı müdahalelere gerek duyulması durumunda bu süre artar.
Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur. Stres nedeniyle kaslardaki kasılmalar artar ve keseciklere basınç yaparak fıtıklaşma gelişebilir ve bunun sonucunda da göz altı torbaları oluşabilir.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Eğer bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir yemek kaşığı badem yağı ile karıştırır ve gözaltlarınıza masaj yapıp, 20 dakika cildinizde bekletirseniz, gözaltı torbalarınızın hızla yok olduğunu görebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın. Bu çok etkili bir tedavidir.
B12 eksikliğine bağlı olarak gelişen ilerleyici myelin hasarına bağlı olarak optik atrofi ve optik nevrit gibi optik sinir patolojilerine yol açabilir. Buna bağlı olarak da görme keskinliğinde azalma gelişebilir. Nedeni açıklanamayan görme kayıplarında B12 eksikliğinin de ayırıcı tanıda yer alması gerekmektedir.
Cildinize esneklik de kazandıran bu ürün, göz çevrenizdeki morluklar ve halka görünümleri için de etkili bir çözüm olabilir. Böylece C vitamini serumu göz altına sürülür mü sorusuna da yanıt bulmuş olursunuz.
Gözaltı torbaları yüz bölgesinin estetik görünümünü de olumsuz yönde etkiliyor. Oysa uygulanan basit bir operasyon ile bu sorundan kurtulmak mümkün olabiliyor. Eğer siz de gözaltı torbalarından kurtulmak isterseniz hemen bizi arayarak randevu alabilirsiniz.
Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur. Bu iki malzeme tek başına bile oldukça güçlü etkiler sağlarken birlikte göz çevresindeki kırışıklıkları anında gideriyor. Malzemeler; 1 çorba kaşığı limon suyu.
Yumuşak, dolgun ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Tüm cilt tipleri için uygundur. İçeriğindeki yüksek oranda kafein ve peptitlerle göz altı torbaları ve koyu halka görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.
faydası var 😊 Sarı Kantaron Yağı antiseptik özelliği ile. sivilceleri kurutur 🙎🏻♀ Aynı zamanda cilt hücrelerini. yenileyici bir etki gösterir, gözaltı morluklarını giderir, sivilce izlerinin ve çatlakların görünümünün.
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Bir taşıyıcı yağla seyreltilmiş ıtır yağını yüz ve vücut bakımı için masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Göz altı torbalarının hafifletilmesi amacıyla birkaç damla ıtır yağını hafifçe göz çevresine uygulayabilirsiniz. Itır yağı, aromaterapide stresi azaltmak, rahatlamak ve zihni sakinleştirmek için tercih edilir.
Göz altı torbalarının oluşum nedeni göz çevresindeki yağ bezeleridir. Özellikle yaşın ilerlemesine bağlı olarak yağ torbalarını tutan zarlar giderek gevşemeye başlar. Bu durum da göz altı torbalarının oluşmasına ve büyümesine neden olur. Göz altı torbaları çok az da olsa genç yaşlardaki kişilerde de görülür.
Göz altını çevreleyen cilt dokusu yaş ile birlikte gevşer ve cilt dokusu zayıflayarak sarkma meydana getirir. Göz altında keseyi andıran bu sarkıklar, vücuttaki fazla sıvının birikmesi için uygun bir ortam yaratır. Estetik açıdan hoş bir görünüm yaratmayan göz altı torbaları genellikle zararsızdır.
Demir, şunları söyledi: “Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, yeterli miktarda su tüketilmemesi, yoğun alkol ve kafein tüketimi, sigara kullanımı göz altındaki koyu halkalara yol açabilir.
Ameliyat her iki göz için toplam 10-15 dk. sürer. Kişi göz lazer ameliyatı sırasında ağrı ya da acı hissetmez ama dokunma hissi devam eder ve işlem sırasında kısa bir süre gözünde baskı hisseder.
Özellikle ilk 24 saat gözlerinize hiçbir şekilde dokunmamanız gerekir. İşlemden 1 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Bununla birlikte damla kullanımı 3 ve 6 ay arasında değişmektedir. Ameliyat sonrası kontrol süreleri ise hastanın genel sağlık durumuna ve yapılan işlemin büyüklüğüne göre değişmektedir.
Ameliyat, genellikle 30 ve 45 dakika içinde gerçekleştirilebilir ancak gözlerin tam olarak iyileşmesi için birkaç haftayı bulabilecek bir durumdur. Ameliyat, damla anestezisi ile yapılır ve ameliyathanede yapılır. Doktor, göze anestezik damla uygular ve hastaya yatma pozisyonu verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri