İstanbul'un en pahalı ilçesi neresidir sorusunun yanıtında zirvede Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy bulunuyor. En pahalı konutlar ise Beşiktaş'ta yeralıyor.
Bu listeye göre İstanbul'un en lüks semtleri arasında bir numara Beşiktaş oldu. Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıyer ve Üsküdar da lüks semtler arasında yerini aldı. Mahalle bazında bakıldığında İstanbul'daki lüks semtlerin yoğunlukta bulunduğu yer Beşiktaş'tır.
İstanbul değerlendirmesi yapıldığında en pahalı konutlar Beşiktaş, Sarıyer, Kadıköy ve Bakırköy'dedir. Tabi ki bu bölgeleri takip eden ilçeler de bulunuyor. Bebek ve Etiler her zaman pahalı konutların bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor.
Sıralamanın değişmez isimlerinden Bebek, Etiler, Levent, Caddebostan, Arnavutköy, Gümüşsuyu, Fenerbahçe, Teşvikiye gibi mahalleler A+ derecesinde yerlerini korurken, İstanbul dışında A+ derecesinde mahallesi olan şehir bulunmuyor.
Esenyurt, özellikle kentsel dönüşüm sayesinde inşa edilen uygun fiyatlı daire seçenekleri ile düşük bütçeli kişiler için ilk sıralarda yer alıyor. Benzer şekilde Arnavutköy ilçesi de uygun fiyatlı daire seçeneklerini bünyesinde bulunduruyor.
İlgili 16 soru bulundu
Calculator with finance blank. Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak, Türkiye'nin En Pahalı İl ve İlçeleri'ni açıkladı. Verilere göre; Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla olurken, en pahalı ilçe 27 bin TL ile İstanbul'un Beşiktaş ilçesi oldu.
Kentin diğer ilçeleri ve semtleri ile kıyaslandığında Silivri'de ev kiralarının çok daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle listemizin ilk sırasında Silivri yer alıyor.
Refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey bakımından İstanbul'un en düşük dereceye sahip ilçesi olan Sultanbeyli'yi Arnavutköy ve Sultangazi takip etti.
Buna göre İstanbul'un, sınırlarında en fazla gelir barındıran ilçesi yıllık 11 milyar YTL ile Kadıköy, en zengin mahallesi ise 1 milyar YTL ile İçerenköy.
İstanbul Üniversitesi'nin yürüttüğü "Mahallem İstanbul Projesi" ile kentin en yüksek sosyoekonomik statüye sahip 20 mahallesi belirlendi. İstanbul nüfusunun yüzde 1,6'sının yaşadığı bu mahallelerden 10'u Beşiktaş'ta, 4'ü Kadıköy'de, 2'si Beyoğlu'nda, 2'si Bakırköy'de.
Türkiye'nin en pahalı, dünyanın ise 4. pahalı yalısı olarak bilinen Yeniköy'deki Erbilginler Yalısı, tam 100 milyon Euro'ya Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri'ye satıldı. Bu rekor satış emlak sektöründe dünya sıralamasında en pahalı ev satışı olarak kayıtlara geçti.
İstanbul Boğazı Rumeli Hisarı'nda konumlanan tarihi Zeki Paşa Yalısı 125 milyon dolarlık bedeli ile Sotheby'sin satış listesinde yer alıyor.
Tarihi yapılarıyla, parklarıyla ve ana ulaşım akslarına yakınlığının yanı sıra İstanbul Boğazı'na olan sahiliyle Beşiktaş ilçesi konut alım satımında Türkiye'nin en pahalı ilçesi oldu.
İstanbul'un sağlam zemine sahip alanlarına yönelik olaraksa Beykoz, Bebek, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyini söyleyebilirim.
Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Fatih olurken, yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Arnavutköy, Sultanbeyli, Şile, Sultangazi ve Esenler şeklinde sıralandı.
istanbul valiliği, istanbul emniyet müdürlüğü, istanbul büyükşehir belediye başkanlığı, istanbul itfaiyesi ve hatta istanbul vergi dairesinin, yani ilin bütün kamu idari kurumlarının yer aldığı fatih ilçesi, yaygın olarak pek bilinmese de istanbul'un merkez ilçesidir.
Araştırmaya göre, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Fatih olurken, yaşam kalitesi en düşük ilçeler ise Arnavutköy, Sultanbeyli, Şile, Sultangazi ve Esenler şeklinde sıralandı.
1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak kurulan Güngören, İstanbul'un en küçük yüzölçümlü ilçesidir.
2022 nüfus sayım verilerine göre, İstanbul'da en kalabalık ilçe 983 bin 489 nüfusuyla Esenyurt, nüfusu en az olan ilçe ise 16 bin 690 nüfusuyla Adalar oldu. Avrupa Yakasında en kalabalık ilçe 983 bin 489 kişilik nüfusuyla Esenyurt olurken Anadolu Yakasının en kalabalık ilçesi 750.435 nüfusu ile Pendik oldu.
İzmir'in en değerli semti Alaçatı. Bölgede metrekare ortalama fiyat 3.333 TL'ye ulaştı. İkinci sırada 3.021 TL ile Mavişehir var. Korutürk'te ortalama metrekare fiyatı 2.364 TL.
İl düzeyinde cari fiyatlarla GSYH hesaplamalarına göre; 2021 yılında İstanbul 2 trilyon 202 milyar 156 milyon TL ile en yüksek GSYH'ye ulaştı ve toplam GSYH'den %30,4 pay aldı. İstanbul'u, 667 milyar 142 milyon TL ve %9,2 pay ile Ankara, 462 milyar 152 milyon TL ve %6,4 pay ile İzmir izledi.
Limontepe en elit yeridir.
Türkiye genelinde kira bedeli en yüksek olan iller sırasıyla Muğla, İstanbul, Antalya, İzmir ve Çanakkale oldu.
Genelde en ucuz iller ise 93.3 ile Siirt, Batman, Mardin, Şırnak oldu. Bu illeri 94.9 ile Hatay, Maraş, Osmaniye; 95.3 ile Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde izledi.
Yapılan araştırmaya göre metrekare kira bedellerinin en düşük olduğu iller şöyle: Kırşehir'de 4.6 lira, Niğde'de 4.9 lira, Mardin'de 5 lira, Bingöl ve Aksaray'da 5.2 lira, Kayseri ve Osmaniye'de 5.3 lira.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri