İğnelere yakalanan bu istavritleri oltanızla çekmesi çok keyiflidir. İstavrit avında kullanılacak çapari için köstek iğne boyları 8-9-10-11-12-13 numara seçilebilir.
Amatör balıkçılar istavrit avlarken çapari kullanır. İstavrit balık avcılığına başlayan tutkunların ilk göz ağrısıdır. Bunun en büyük sebebi avının oldukça kolay ve zahmetsiz olmasıdır. Çapari düzgün bir biçimde kullanıldığı taktirde bütün kancaların ve haliyle kovaların balıkla dolması sürpriz olmaz.
Cevap: merhaba, 8 ve 9 numara istavrit için uygundur. numara düştükçe iğne büyür, daha büyük balık için kullanılır. 12 numara en küçüktür gümüş için kullanılır.
İstavrit Çapari (9 Numara İğne)
KIYIDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN MERCAN AVI:
İğne olarak son yıllarda kalitesi tartışılmayan özel lazer kesim, kısa pala çapraz,uzun palalı,paslanmaz ve açılmaz iğneler tercih etmemiz yerinde olur. Kıyıdan Mercan avında kullanacağımız iğneler 1,2.3.1/0 ölçülerinde olması yeterlidir.
İlgili 37 soru bulundu
Pantolon, etek, pardesü gibi giyimde tok kumaşlar tercih edildiğinde, 14 numaralı iğne ile sorunsuz bir şekilde dikiş yapabilirsiniz.16 numaralı iğne, 2020/16 gibi ambalajında belirtilir ve keçe, kaşe gibi manto ve kaban dikimi için idealdir.18 numaralı iğne, 2020/18 gibi ambalajında belirtilir ve sert çadır kumaşı ...
Dökümlü krep kumaşlar, şifon kumaşlar ve penye kumaşlar gibi hafif kumaşların dikiminde 2022-11(80) nolu iğne kullanılır. Gabardin, örgü gibi kalın kumaşların dikiminde 2022-14(90) tercih edilebilir.
Cevap: Merhaba istanbul için kıyıdan kullanıma uygundur efendim 120 gr 150 gr kadar kurşun kullanabilirsiniz.
İstavrit avının en verimli olduğu yöntem çaparidir. Çapari bedene peşpeşe dizilmiş 10,15 veya 20 adet kösteğin sıralandığı bir takımdır. Bu kösteklerin ve bedenin kalınlığı takımın avcılığını büyük oranda etkiler. Çapari avının yapıldığı bölgeye göre kullanılan ekipmanlar farklılık göstermektedir.
Kıyıdan yapılan bir av şekli de yine aynı kuyruk altı "at-çek" diye adlandırdığımız takımın iğnesine takılıp çinekop, izmarit ve istavrit avında kullanılır. Büyük balıklar tarafından kovalandığında rıhtım kenarlarını sıyırırcasına süren ve sürüler halinde kaçan istavrit balıkları ağzı geniş kepçelerle de yakalanırlar.
B01 Mor Beyaz Organze ve Floş Sim Kösteklerin Avcılığı : B01 çapari kösteğimiz mor beyaz organze ve floş kombinasyonu ile elde üretilmektedir. Bu köstekler özellikle gece istavrit avcılığında tercih edilmektedir.
Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında istavrit, lüfer, çinekop, mezgit, hamsi, barbunya ve torik balıkları avlanabilir.
İstavrit avında kullanılacak çapari için köstek iğne boyları 8-9-10-11-12-13 numara seçilebilir. İğne numarası büyüdükçe, iğnenin kendisi küçülür.
İstavritler sonbaharda Marmara'ya inerler mayıstan itibaren Karadeniz'e geri dönmeye başlarlar. Her mevsimde yakalanan istavritin en lezzetli olduğu zaman kasım ile şubat ayları arasıdır.
Ultra Hafif (UL) Kamışlar, İstavrit, İskorpit, Mırmır, Benekli Alabalık, Perch gibi küçük balıkları yakalamak için uygundur. Ağır (H) kamışlar ise genellikle derin deniz de Torik, Orkinos, Kofana, Sinarit gibi büyük ve mücadeleci balıklar için idealdir.
Kıyıdan kaç gram kurşun atılır? Hedeflenen balık türüne göre kıyıdan atılan kurşunun ağırlığı değişmektedir. Ancak ortalama olarak kurşunların ağırlığı 10 ila 50 gram arasındadır.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur.
Gece kıyıdan şamandıralı veya lrf ile istavrit avı yapılabiliyor.
Hava karardığında bile, ışıklandırmalı sahillerden denize vuran ışığın etkisiyle su içinde balıklar tarafından farkedilmeye devam etmektedir. Örnek olarak, İstabul Sarayburnu Sahillerini verebiliriz, yol ışıkları sayesinde geceleri de bu çapari avcılığına imkan vermektedir.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir. Levrek, trança, lüfer ve uskumru için hareket halindeki tekneden canlı balık, rapala (sahte balık) ya da kaşık kullanılmalıdır.
9 Numaralı Jarse, penye iğnesi. İnce Kumaşların dikiminde kullanılır.
Esnek, streç kumaşlar. İyileştirilmiş uç yapısıyla kalın ipliklerin işlenmesinde artan performans.
Esnek kumaşlar ve örgü ürünler için doğru iğne. Jarse iğnelerin kenarları bilenmiş olup elastik kumaşla kaynaklı dikişlerin atlanmasını önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri