Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İstifa dilekçesi kaç gün geçerlidir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İstifa dilekçesi kaç gün geçerlidir?

Hizmet süresi 6 aydan az süren işçiler için ihbar süresi, 2 hafta (14 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 6 aydan 1,5 yıla kadar olan bir işçi ihbar süresi, 4 Hafta (28 gün) olarak belirlenmiştir. Hizmet süresi 1,5 yıldan 3 yıla kadar olan işçiler için ihbar süresi ise, 6 Hafta (42 gün) olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İstifa dilekçesi ne kadar bekletilir?

Buna ihbar süresi denilmektedir. Çalışma süreleri 6 ayı geçmemiş olan kişiler 2 hafta önceden; 6 ay ve 1.5 yıl arasında çalışan kişiler 4 hafta önceden; 1,5 ve 3 yıl arasında çalışanlar 6 hafta önceden; 3 yıldan çok çalışanlar ise 8 hafta önceden istifalarını bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İstifa dilekçesinde istifa tarihi ne olmalı?

İstifa dilekçesinde belirteceğiz işten ayrılma tarihini ihbar süresini hesaplayarak yazmanız önerilir. İhbar süresi; 6 ay çalışanlar için 14 gün; 6-18 ay çalışanlar için 28 gün, 18-36 aya kadar çalışanlar için 42 gün ve 36 aydan daha fazla çalışanlar için ise 56 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

İstifa dilekçesi kaç gün önceden verilir?

Ayrılacağınız işyerinde 6 aydan az süredir çalışıyorsanız en az 2 hafta önce, 6 ay ile 1,5 yıl arası çalışıyorsanız 4 hafta önce, 1,5 yıl ile 3 yıl arasında çalışıyorsanız 6 hafta önce, 3 yıldan fazla çalışıyorsanız 8 hafta önce istifa mektubunu vermeniz ve bu süreleri çalışarak geçirmeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

İstifa ettikten sonra 15 gün çalışmak zorunlu mu?

Yukarıda da açıklandığı üzere işçinin iş akdini feshetmeye karar verdiğinde ihbar süresi dolana kadar çalışma zorunluluğunun sebebi işverenin mağdur olmasını, zor durumda kalmasını önlemektir. Dolayısıyla işveren istemezse işçinin bu süre dolana kadar çalışması gerekmez, işveren bu hakkından vaz geçmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

İşten Nasıl İstifa Edilir? İhbar Süresi Nedir? Nelere Dikkat Etmelisiniz? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa edip işe gitmezsem ne olur?

"İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki iş günü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç iş günü işine devam etmemesi' derhal fesih nedenidir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

İstifa hangi durumlarda kabul edilmez?

İstifa iradesinin karşı tarafa ulaşmasıyla birlikte iş ilişkisi sona erer. İstifanın işverence kabulü zorunlu değilse de, işverence dilekçenin işleme konulmamış olması ve işçinin de işyerinde çalışmaya devam etmesi halinde gerçek bir istifadan söz edilemez. Şarta bağlı istifa ise kural olarak geçerli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

İstifa ettikten sonra kaç gün çalışmak zorunda?

İhbar Tazminat Süreleri

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İşten çıkarken istifa dilekçesi yazmak zorunlu mu?

İş sözleşmenizi feshederken istifa dilekçesi vermek zorunda olmadığınızı ifade edebiliriz. Ülkemizde ise, işten hangi nedenle çıkarsanız çıkın, işverenler işçileri istifa dilekçesi imzalatmaya zorlayabiliyor. Ancak, imzaladığınız istifa dilekçelerindeki ifadeleriniz, kıdem tazminatı alıp alamayacağınızı etkiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

İstifa yazarken nelere dikkat edilmeli?

İstifa Dilekçesi Verirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Nokta
  1. Fesih Sebebi Belirlenmeli. ...
  2. İstifa Dilekçesi Hazırlarken İhbar Süresine Uyulmalı ...
  3. İstifa Dilekçesi Dikkatli Yazılmalı ...
  4. İşyeri ile İlgili Olumsuz Konuşmalardan Kaçınmalı ...
  5. İstifa Edince Arkada Güzel İşler Bırakmalı ...
  6. Eski İşverenden Referans İstemeyi Unutmamalı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idenfit.com

Tarihsiz istifa geçerli mi?

Tarih ve imzanın eksik olması:

Örneğin imzasız bir istifa dilekçesinin geçerliliği bulunmamaktadır. Yine istifa dilekçesinde tarihin bulunmayışı söz konusu istifa dilekçesinin hukuki geçerliliğini tartışmaya açık hale getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

İstifa dilekçesi geçerli midir?

Yüksek Mahkeme uygulamasında, işçinin istifa ettiğine dair dilekçeler doğrudan işçi aleyhine bir delil olarak değerlendirilmemekte, öncelikle işçiye bu dilekçedeki gerçek iradesinin hangi yönde olduğunu ispatlama imkânı tanınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

İstifa dilekçesi ihbar süresi yazılır mı?

İş Kanunu çerçevesinde belirtilen ihbar süreleri göz önünde bulundurulmalı, İstifa dilekçesine bekleme süresi sonunda istifa edildiği ve tüm yasal hakların saklı tutulduğu yazılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idenfit.com

İstifa kaç günde geri çekilir?

Çekilme kamu işverenine başvurma tarihinden başlayarak otuz gün sonra geçerli olur. Çekilenin bu süre içinde başka bir sendikaya üye olması halinde yeni sendikaya üyeliği, bu surenin bitim tarihinde kazanılır.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Sessiz istifa ne demek?

Sessiz istifa, bir çalışanın mutsuz olduğu iş yerinde işten ayrılmak yerine inisiyatif almayı bıraktığı ve sadece beklenen en az çabayı sarf ettiği bir senaryoyu tanımlamak için kullanılan yeni bir terimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: speakeragency.com.tr

İşçi hemen istifa edebilir mi?

İş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi olan bir çalışan, işe başladığı tarihten itibaren 2 ay içinde istifa edecekse ihbar süresini kullanmaz. İşveren de aynı şekilde işçiyi ilk 2 ay içinde işten çıkartacaksa herhangi bir sebep belirtmeksizin ve bildirim sürelerine uymadan sözleşmeyi sonlandırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Whatsapp ile istifa edilir mi?

Çalışanlar arasındaki Whatsapp yazışmaları sebebi ile çalışanın iş akdinin feshi mümkün değildir. Çünkü bu yazışmalar esasen gizlidir ve bu yazışmalara delil olarak dayanılması mümkün değildir ve gizlilik esasına aykırıdır. Hukuka aykırı olarak da bir delile dayanmak pek tabii mümkün olmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

İşten istifa edince para ödenir mi?

İşçi kendi dahi istifa etmiş olsa, işveren işçiye ödenmeyen ücretini ve varsa fazla çalışma ücretini ve yine işçi hak kazanmış ve kullandırılmayan yıllık izin ücreti alacağını da ödemek durumundadır. Ücretin ödendiğinin ispatı işverene aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Kendi isteğiyle işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

İşçi haklı nedenlerle istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ve feshe bağlı olmayan fazla mesai, yıllık izin, hafta sonu tatili alacakları gibi diğer haklarını mahkemeye başvurmak suretiyle alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu ile birlikte 1475 Sayılı İş Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

İstifa eden işçinin hakları var mıdır?

İstifa eden işçinin hakları iş kanunu tarafından korunur. Örneğin; işçi maaşının ödenmemesi durumunda işveren iyi niyetli sayılmaz ve işçi haklı şekilde istifa eder. Böyle bir durumda işçi haklı olduğu için kıdem tazminatını alabilir bunun yanı sıra o güne kadar ödenmemiş diğer haklarını da talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.inkaik.com

İstifa eden işçi ihbar süresini beklemek zorunda mı?

İş Kanunun 24. Maddesi işçinin ihbar süresi olmadan fesih hakkını düzenlemiştir. Haklı nedenler mevcutsa işçi iş sözleşmesinin süresinin bitiminde veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir. İşçi bu durumda işverene ihbar tazminatı ödemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

İstifa dilekçesi olmadan çıkış yapılır mı?

İstifa dilekçesi olmadan işten çıkarılma durumunda iki taraf için incelemeler gerçekleştirilmeli ve yasal düzeyde kanıtlar sunulmalıdır. İş veren tarafından istifa dilekçeniz olmadan işten çıkarılıyorsanız, dava edebilir ve işe geri dönüşünüzü talep edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: candanhukuk.com

İstifa eden hangi şartlarda tazminat alır?

İşten çıkan işçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de istifa eden tazminat alabilir mi sorusudur. İş kanunumuza göre kendi rızası ile işten ayrılan yani istifa eden işçinin kıdem tazminatı alması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Mesaj ile istifa edilir mi?

İşveren eğer iş akdini İş Kanunu 25. Maddesi 2. Fıkrası gereğince haklı nedenle feshederse işçiye yazılı bildirim yapmasına gerek kalmayacaktır. Bu kapsamda SMS yoluyla bildirim yapılarak ancak 25/2 maddesi çerçevesine giren bir durum söz konusu ise iş akdinin feshi usule uygun olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanalhukuk.net
Önceki makale
MASAK kimlik tespiti kaç yıl?
Sonraki makale
Entropi ilkesi nedir Jung?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT