İlk Volvo otomobili 1927'de İsveç'teki Gothenburg üretim hattından piyasaya sürüldü. O günden bu yana, Volvo Car Group güvenlik teknolojisi ve inovasyon alanında dünya lideri konumunda olmaya devam ediyor. Bugün Volvo, yaklaşık 100 ülkede yaptığı satışlarla dünyanın en tanınmış ve saygın otomobil markalarından biri.
İsveç'te otomobil üreten üç büyük şirket bulunmaktadır. Bunlar arasında Volvo, Saab ve Scania'dır.
İsveçlilerin iki büyük otomobil markası var. Bilenler bilir, biri Volvo, diğeri de Saab. Bu iki araba markası, İsveç otomobilli olarak bilinse de Saab çok uzun zamandır İsveçlilerin elinde değil. Saab, geçen haftaya kadar, ekonomik krizle dengesi şaşan Amerikan şirketi General Motor'undu.
Smart: Mercedes Grubu ve İsviçreli saat üretici Swatch tarafından kurulan Smart, ilk günden bu yana küçük boyutlara sahip şehir araçları üretiyor. Son yıllarda geliştirdiği elektrikli otomobiller ise en ucuz elektrikli otomobil modelleri arasında yer alıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Ferrari markası, İtalya'ya ait, İtalya'da üretiliyor. Fiat markası, İtalya'ya ait, Avrupa, Asya ve Amerika kıtasında üretiliyor. Ford markası, Amerika'ya ait, Amerika, Avrupa ve Afrika kıtasında üretiliyor. Honda markası, Japonya'ya ait, Asya, Amerika ve Avrupa kıtasında üretiliyor.
Kuzey ışıkları, büyüleyici doğa manzaraları, dünyaca ünlü markaları ve lezzetli köfteleriyle tanınan İsveç, yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip bir İskandinav ülkesi. İskandinav Yarımadası'nda yer alan ve 450.295 km2 yüzölçümüyle bölgenin en büyük ülkesi olan İsveç, dünyanın en temiz, zengin ve gelişmiş ülkelerden biri.
İsveç'le ilişkilerimiz, 2013 yılında imzalanan bildiriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmıştır. İsveç Başbakan'ı Ulf Kristersson 8 Kasım 2022 tarihinde, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström 21-22 Aralık 2022 tarihinde ülkemize ziyaret gerçekleştirmiştir.
Tofaş; üretim hacmi, ihracat performansı, ar-ge yetkinlikleri ve 6 bine yakın çalışanı ile Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarındandır. Genel Merkezi İstanbul'da olan Tofaş, üretim faaliyetlerini 350.000 m²'si kapalı, yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu Bursa'daki fabrikasında gerçekleştirmektedir.
Türkiye'nin otomobili Togg, İsveç'te de göz doldurdu. İsveç merkezli Expressen gazetesinde yayınlanan makalede, "Türkiye'nin yerli otomobili gözünü Avrupa'ya dikti" ifadesine yer verildi. Dünyanın en büyük otomotiv markalarından birinin üssü konumundaki İsveç, Türkiye'nin yerli ve elektrikli otomobili Togg'u konuşuyor.
Tofaş 1 Mart 2023 tarihinde yaptığı KAP açıklamasıyla Stellantis Türkiye'yi satın almak üzere anlaştığını duyurdu.
AB (28) ve EFTA ülkeleri arasında geçen yıl Avrupa'nın en fazla araç satan ülkesi, Mercedes, Audi, BMW, Volkswagen ve bu firmaların bünyelerindeki diğer büyük markalara sahip Almanya oldu. Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya, geçen yıl 4 milyon 17 bin 59 adet satış gerçekleştirdi.
İsveç Schengen vize sistemine dahildir. Bu nedenle umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşlarımızın vizelerini İsveç'in Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurarak almaları gerekmektedir. Başka bir Schengen ülkesinden de İsveç'e geçilebilmektedir.
İsveç, Avrupa Birliği'nin NATO üyesi olmayan beş üyesinden biridir. İsveç, Barış için Ortaklık'a 9 Mayıs 1994'te katıldı.
İsveç, modern bir dağıtım sistemi, mükemmel iç ve dış iletişim ve yetenekli bir işgücüne sahip, ihracat odaklı bir karma ekonomidir. Kereste, hidroelektrik ve demir cevheri dış ticarete yönelik olarak ekonominin kaynak tabanını oluşturmaktadır.
İsveç'te yaşam maliyetleri yüksek mi? Evet. Maalesef öğrenciler için İsveç'te yaşam pahalıdır. Ortalama olarak yaşam masrafları için ayda yaklaşık 8.568 SEK yani 818€'ya ihtiyacınız olacaktır.
İsveççe (svenska; [ˈsvɛ̂nːska] ( dinle)), İsveç ve Finlandiya'nın güney ve batı sahillerinde 9,6 milyonu aşkın kişi tarafından konuşulan bir Kuzey Cermen dilidir. İsveççe'nin konuşulduğu yerler. İsveççe Hint-Avrupa dil grubunun, Cermen dil ailesinin kuzey koluna aittir.
Yunanistan otomotiv üretimi olmaması nedeniyle ciddi bir ithalat pazarı konumundadır. Yunanistan'da otomobil üretiminin yaygınlaşmamasında en önemli nedenlerden birinin devletin otomobil ithalatçılarından gelen baskıya bağlı olarak üreticilerin yeterince desteklenmemesi olduğu ifade edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri